Programajánló
Március 2023
H K S C P S V
27281 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszĂş távra eldõl, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leválthatĂł
Magazin
Uccai dumák
Változó világ
Játék
Kivirágzás vezényszóra
AutĂłk
SEMA: 600+ lóerõs Elantra GT a Bisimototól
Gazdaság Gazdaság
PwC: támogatás kutatás-fejlesztéssel összefüggõ agrár- és élelmiszeripari projektekre
MTI   2013 April 28, Sunday  

Már pályázható az ország egész területén a "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban" konstrukció az Új Széchenyi Terv keretében - hívja fel a figyelmet a PwC.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Már pályázható az ország egész területén a "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban" konstrukció az Új Széchenyi Terv keretében - hívja fel a figyelmet a PwC.

A tanácsadó cég hírlevelében ismerteti: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által kiírt pályázat célja olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása, amelyek a késõbbi ipari hasznosítás szempontjából jelentõs szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, tudományos ismeretek bõvülését vagy agrár-élelmiszeripari termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik. Kizárólag olyan projekt támogatható, amely rendelkezik a vidékfejlesztési miniszter támogató nyilatkozatával, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának minõsítõ határozatával.
   
Az NFÜ 2013-ra 4 milliárd forintot allokált a pályázatra, amelynek keretében az elnyerhetõ támogatás legalább 40 millió és legfeljebb 1,5 milliárd forint, ipari kutatás esetében maximum 50 százalékos, kísérleti fejlesztés esetében maximum 25 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az elszámolható költségek közé tartoznak a személyi jellegû költségek, az igénybe vett szolgáltatások költségei, az anyagköltség, az eszközbeszerzés, az immateriális javak. A konstrukció konzorciumi formában is pályázható.
   
A kiírás keretében a pályázónak kötelezõ vállalnia kutatás-fejlesztési létszámának fenntartását, a piacra vitel megalapozását (például marketing- és üzleti terv elkészítése), iparjogvédelmi oltalom bejegyzését vagy tesztelt prototípus elõállítását, valamint a projekt keretében létrehozott kapacitások fenntartását a projekt befejezését követõ 1-3 évig.
   
Egyéb kötelezettségként a pályázó választhat a K+F ráfordítások szintjének megtartása vagy a K+F projekttevékenységbõl származó árbevételének nagyságára vonatkozó vállalás közül. Fontos, hogy amennyiben a pályázó nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentõségû beruházást valósít meg, a kutatás-fejlesztési létszámtartásra vonatkozó elõírás nem kötelezõ érvényû.
   
A pályázatokat 2013. április 24-tõl 2013. június 24-ig lehet benyújtani, a projekt a pályázat benyújtását követõen kezdhetõ meg. A projekt megvalósítására maximum 36 hónap áll rendelkezésre, a pénzügyi elszámolásnak legkésõbb 2017. március 31-ig meg kell történnie.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player