Programajánló
Október 2019
H K S C P S V
301 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Zenei hírek
Guano Apes a SZINpadon!
!Deladap: hamisítatlan elektronikus cigányzene
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Bulvár
Visszavihetik Franciaországba Ophelie holttestét
Felmentették Vajnai Attilát az önkényuralmi jelkép viselésének vádja alól
Játék
Kivirágzás vezényszóra
GTR2 - Nagyszerű autóverseny
Buli
HunDeep
DOMYAN
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Jog Jog
Figyelmeztetésben részesítette a bíróság egy civil szervezet aktivistáit
MTI   2012 October 30, Tuesday  

Figyelmeztetésben részesítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság keddi jogerős döntésében A Város Mindenkié (AVM) két aktivistáját, akik meg akarták akadályozni, hogy hajléktalanok kunyhóit bontsák el Ferencvárosban.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Figyelmeztetésben részesítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság keddi jogerős döntésében A Város Mindenkié (AVM) két aktivistáját, akik meg akarták akadályozni, hogy hajléktalanok kunyhóit bontsák el Ferencvárosban - tudatta a szervezet Facebook-oldalán.

A IX. kerületi önkormányzat tavaly márciusban számolta fel a Határ úti erdősávban, az úgynevezett Kiserdőben lévő hajléktalantelepet. A civil szervezet két aktivistája ezt akarta megakadályozni, a rendőrség pedig előállította őket. A két érintett szabálysértési pere szeptember elején kezdődött, a ferencvárosi rendőrkapitányság "jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség" szabálysértése miatt kezdeményezett eljárást.
   
A Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden figyelmeztetésben részesítette a két aktivistát, arra hivatkozva, hogy amikor "a területről nem távoztak el rendőri felszólításra, megvalósították a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértést" - tudatta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az MTI-vel.
   
A TASZ álláspontja szerint ugyanakkor jogellenes volt a "nyilvánvalóan önkényes és jogszerűtlen, továbbá embertelen" önkormányzati intézkedés rendőri biztosítása, így a szervezet a passzív ellenszegülést nem tartotta szabálysértésnek. A civil szervezet és az AVM aktivistái az Alkotmánybírósághoz és Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak a döntés ellen.
   
Bácskai János (Fidesz-KDNP), Ferencváros polgármestere az MTI-nek nyilatkozva figyelemreméltónak nevezte, hogy az önkormányzat álláspontjával megegyező döntés született a bíróságon, és hangsúlyozta: továbbra is kitart amellett, hogy nem történt jogszerűtlenség.
   
A Város Mindenkié azt közölte kedden este az MTI-vel, hogy felháborítónak és igazságtalannak tartja a bíróság döntését, s utalt Szabó Máté ombudsman vonatkozó jelentésére, amelyben a biztos az önkormányzat intézkedését tartotta jogsértőnek. A közleményben idézték az egyik aktivista, Misetics Bálint utolsó szó jogán mondott beszédét, amely szerint "bármiféle közigazgatási eljárás lefolytatása és az ott lakók előzetes hivatalos értesítése nélkül, szemétszedésre és bozótirtásra hivatkozva lerombolni emberek otthonát nyilvánvalóan jogsértő".


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player