Programajánló
December 2017
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Koncz Zsuzsa
Londoni otthonában elhunyt Rózsa Vera
Uccai dumák
Változó világ
Bulvár
Kreatív drogcsempészeket fogtak Barcelonában
Rejtélyes börtönhalál
Játék
GTR2 - Nagyszerű autóverseny
Vonatozzunk a számítógépen
Buli
Progressive Sun április 25.-én
Bastian
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Külföld Külföld
Szakmai egyeztetésre készül az MKP és Most-Híd
MTI   2012 May 11, Friday  

Döntés született a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Most-Híd között tartandó találkozó kereteiről és annak várható időpontjáról az MKP elnöksége pénteki, estébe nyúló pozsonyi ülésén.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Döntés született a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Most-Híd között tartandó találkozó kereteiről és annak várható időpontjáról az MKP elnöksége pénteki, estébe nyúló pozsonyi ülésén.

"A találkozóval kapcsolatban úgy döntöttünk, hogy szakmai szintű tisztázó beszélgetésre kerítünk sort" - mondta el az MTI-nek Berényi József, az MKP elnöke az ülés szünetében. Hozzátette: az MKP tárgyalóbizottsága a párt elnökségének tagjaiból áll össze és a küldöttséget Szigeti László alelnök vezeti majd. Berényi leszögezte: az MKP ragaszkodni fog ahhoz, hogy a tárgyalás részét képezzék a párt országos tanácsa által április 17-én megfogalmazott napirendi pontok, de természetesen a tárgyalópartnereik által felvonultatott témákról is hajlandóak egyeztetni.
   
Az MKP javaslata szerint a találkozónak "semleges területen", a CSEMADOK központi székházában kellene létrejönnie Pozsonyban. A találkozó időpontját illetően Berényi József annak a véleményének adott hangot, hogy az egyeztetésre május végén, "a csíksomlyói búcsú után" (május 26.) kerülhetne sor.
   
A közel két hét múlva esedékes találkozó előzményeihez tartozik, hogy az MKP április 21-én a párt országos tanácsának legutóbbi ülésén összefogást sürgető felkéréssel fordult a szlovákiai magyar társadalmi és politikai szervezetekhez. Ennek kapcsán egy 9 pontos nyilatkozatot fogalmaztak meg az összefogás elveiről és célkitűzéseiről. Ezt levélben jutatták el az említett szervezetekhez, köztük a Most-Hídhoz.
   
A nyilatkozatban a célkitűzések sorában többek között megemlítették, hogy meg kell teremteni Dél-Szlovákia önerőre alapuló gazdasági programját, meg kell szüntetni a régió - a kormány részéről eddig tapasztalt - diszkriminációját, s meg kell őrizni a Selye János Egyetem és a magyar nyelvű közoktatás státusát. Az MKP összefogást sürgető felkérésre a napokban válaszolt a Most-Híd, ez a válasz és a további lépések képezték az MKP pénteki elnökségi ülésének egyik témáját.
   
Berényi József szerint a találkozó során több téma is terítékre kerülhet. "Mindenképpen meg kell vitatnunk a helyi önkormányzatokban uralkodó viszonyokat is" - szögezte le a magyar politikus arra hivatkozva, hogy több MKP-s polgármestertől olyan információkhoz jutottak, miszerint a Most-Híd képviselői részéről "állandó támadásoknak vannak kitéve." A párt elnöke hozzáfűzte: amennyiben országos jelentőségű témákról szeretnének véleményt cserélni, akkor arról is beszélni kell, hogy milyen viszonyok uralkodnak egy-egy önkormányzaton belül.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player