Programajánló
Február 2018
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Gitárprímás Szegeden
!Deladap: hamisítatlan elektronikus cigányzene
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Bulvár
Felmentették Vajnai Attilát az önkényuralmi jelkép viselésének vádja alól
Rejtélyes börtönhalál
Játék
South Park Rally
Testreszabott száguldozás
Buli
HunDeep
PEAT
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Külföld Külföld
Szakmai egyeztetésre készül az MKP és Most-Híd
MTI   2012 May 11, Friday  

Döntés született a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Most-Híd között tartandó találkozó kereteiről és annak várható időpontjáról az MKP elnöksége pénteki, estébe nyúló pozsonyi ülésén.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Döntés született a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Most-Híd között tartandó találkozó kereteiről és annak várható időpontjáról az MKP elnöksége pénteki, estébe nyúló pozsonyi ülésén.

"A találkozóval kapcsolatban úgy döntöttünk, hogy szakmai szintű tisztázó beszélgetésre kerítünk sort" - mondta el az MTI-nek Berényi József, az MKP elnöke az ülés szünetében. Hozzátette: az MKP tárgyalóbizottsága a párt elnökségének tagjaiból áll össze és a küldöttséget Szigeti László alelnök vezeti majd. Berényi leszögezte: az MKP ragaszkodni fog ahhoz, hogy a tárgyalás részét képezzék a párt országos tanácsa által április 17-én megfogalmazott napirendi pontok, de természetesen a tárgyalópartnereik által felvonultatott témákról is hajlandóak egyeztetni.
   
Az MKP javaslata szerint a találkozónak "semleges területen", a CSEMADOK központi székházában kellene létrejönnie Pozsonyban. A találkozó időpontját illetően Berényi József annak a véleményének adott hangot, hogy az egyeztetésre május végén, "a csíksomlyói búcsú után" (május 26.) kerülhetne sor.
   
A közel két hét múlva esedékes találkozó előzményeihez tartozik, hogy az MKP április 21-én a párt országos tanácsának legutóbbi ülésén összefogást sürgető felkéréssel fordult a szlovákiai magyar társadalmi és politikai szervezetekhez. Ennek kapcsán egy 9 pontos nyilatkozatot fogalmaztak meg az összefogás elveiről és célkitűzéseiről. Ezt levélben jutatták el az említett szervezetekhez, köztük a Most-Hídhoz.
   
A nyilatkozatban a célkitűzések sorában többek között megemlítették, hogy meg kell teremteni Dél-Szlovákia önerőre alapuló gazdasági programját, meg kell szüntetni a régió - a kormány részéről eddig tapasztalt - diszkriminációját, s meg kell őrizni a Selye János Egyetem és a magyar nyelvű közoktatás státusát. Az MKP összefogást sürgető felkérésre a napokban válaszolt a Most-Híd, ez a válasz és a további lépések képezték az MKP pénteki elnökségi ülésének egyik témáját.
   
Berényi József szerint a találkozó során több téma is terítékre kerülhet. "Mindenképpen meg kell vitatnunk a helyi önkormányzatokban uralkodó viszonyokat is" - szögezte le a magyar politikus arra hivatkozva, hogy több MKP-s polgármestertől olyan információkhoz jutottak, miszerint a Most-Híd képviselői részéről "állandó támadásoknak vannak kitéve." A párt elnöke hozzáfűzte: amennyiben országos jelentőségű témákról szeretnének véleményt cserélni, akkor arról is beszélni kell, hogy milyen viszonyok uralkodnak egy-egy önkormányzaton belül.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player