Programajánló
Április 2018
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Zenei hírek
Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Koncz Zsuzsa
Londoni otthonában elhunyt Rózsa Vera
Uccai dumák
Változó világ
Bulvár
Roma családokat fenyegettek Tapolcán
Rejtélyes börtönhalál
Játék
South Park Rally
GTR2 - Nagyszerű autóverseny
Buli
The Freak Factory
PEAT
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Pártok Pártok
Az MSZP a fővárostól tudakolja, P+R parkoló helyett miért szórakozóhely épült a Rákóczi hídnál
MTI   2012 May 04, Friday  

(MTI) - A főváros vezetésétől vár választ az MSZP arra, hogy a korábbi rendezési tervvel ellentétben miért nem P+R parkoló épült a Rákóczi híd pesti hídfője közelében, ahol csütörtökön részlegesen megnyílt a Budapest Park nevű szórakozóhely.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A főváros vezetésétől vár választ az MSZP arra, hogy a korábbi rendezési tervvel ellentétben miért nem P+R parkoló épült a Rákóczi híd pesti hídfője közelében, ahol csütörtökön részlegesen megnyílt a Budapest Park nevű szórakozóhely.

    Pál Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő, korábbi ferencvárosi alpolgármester a helyszínen, a Soroksári út közlekedési csomópontjában, a Rákóczi híd mellett szállítmányozási konténerekből kialakított építmény- és parkegyüttes előtt pénteken tartott sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, hogy a területet a főváros 1998-ban megvásárolta, majd rendezési tervében négyszáz férőhelyes P+R parkoló helyszínéül jelölte ki. A kerület ezt elfogadta, a főépítész pedig úgy foglalt állást, hogy a terület más hasznosítására nincs lehetőség - jelezte.
    A politikus elmondta, a főváros vezetésétől várnak választ, hogy a hatályos szabályozási tervvel szemben a tulajdonjog rendezése után miért nem parkoló létesült a jó tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkező - a ráckevei HÉV közvágóhídi végállomása szomszédságában fekvő - területen. Rákérdezett arra is, miként döntött a főváros arról, hogy szórakozóhely kialakítására ad ott lehetőséget, írtak-e ki pályázatot, és egyeztettek-e a ferencvárosi önkormányzattal.
    Pál Tibor hozzátette: politikai és szakmai egyetértés van abban, hogy Budapesten több P+R parkolóra lenne szükség, most mégis meghiúsult egynek a létrehozása, ahol naponta autósok százai tehették volna le a gépkocsijukat, és utazhattak volna tovább tömegközlekedéssel. Szerinte ez rossz döntés volt.
    Arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel a környéken nincs megfelelő parkolási lehetőség, a Budapest Park csütörtöki nyitórendezvénye alatt is sokan szabálytalanul, balesetveszélyes helyen álltak meg.
    Az MSZP-s képviselő azt is hangsúlyozta, hogy közelben, a Soroksári úton kifelé jó néhány olyan magánterület van, amely alkalmas lenne egy szórakozóhelynek otthont adni, így kérdéses, hogy a Budapest Park miért önkormányzati területen jöhetett létre.
    A Rákóczi híd mellett felépült Budapest Park csütörtökön csak részlegesen nyithatott meg. Délután azt közölték az MTI-vel, hogy bár minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkeznek, a IX. kerületi jegyző ellenjegyzésének hiányában nem tarthatnak nagyrendezvényeket. Ezért úgy döntöttek, hogy a nagyszínpad koncertjeit egyelőre lemondják, csupán két kisebb helyszínt nyitnak meg, legfeljebb ezer fős közönségnek.
    A ferencvárosi jegyző szerint több aggály is felvetődött a Budapest Park működésével kapcsolatban, az engedélyeztetési eljárások pedig még folyamatban vannak. Nagy Hajnalka közleménye szerint a fővárosi és az ez alapján készült kerületi szabályozási terv az ingatlanra 400 férőhelyes P+R parkoló kialakítását írja elő, ez pedig nem építési engedélyhez kötött eljárásban is érvényes, nincs lehetőség a tervtől eltérő hasznosításra. A közlemény szerint a főépítészi állásfoglalásról a kérelmezőt is értesítették.
    A tájékoztatás szerint a rendőrség szakhatósági nyilatkozata köz- és közlekedésbiztonsági szempontból is aggályosnak tartja a rendezvényhelyszínt, közvetlen parkolási lehetőség hiányában a gépjárművek megállása veszélyeztetheti az érintett útszakaszokon közlekedők biztonságát.
    A jegyző kiemelte: az állásfoglalások birtokában jogszerűen legkésőbb május 29-ig kell döntést hozni az ügyben. Mint írta, a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint zenés, táncos rendezvényt csak jogerős rendezvénytartási engedély birtokában lehet tartani, ám jelen esetben még az alaphatározat kiadása sem történt meg.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player