Programajánló
Április 2018
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Zenei hírek
Londoni otthonában elhunyt Rózsa Vera
Gitárprímás Szegeden
Uccai dumák
Változó világ
Bulvár
Kreatív drogcsempészeket fogtak Barcelonában
Felmentették Vajnai Attilát az önkényuralmi jelkép viselésének vádja alól
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Vonatozzunk a számítógépen
Buli
Progressive Sun április 25.-én
PEAT
Autók
Ezentúl Bugatti Veyronnal is üldözik a bűnt Dubaiban
Szegedi hírek Szegedi hírek
Indul a tavaszi-nyári színházi szezon a szegedi Régi Zsinagógában
MTI   2012 May 04, Friday  

(MTI) - A MASZK Egyesület vasárnap újra kinyitja a szegedi Régi Zsinagógát, ahol ismét változatos és különleges programokkal várják a közönséget elsősorban az irodalom és a tánc jegyében.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A MASZK Egyesület vasárnap újra kinyitja a szegedi Régi Zsinagógát, ahol ismét változatos és különleges programokkal várják a közönséget elsősorban az irodalom és a tánc jegyében.

    A nyitó esten a Tisza-parti városban is jól ismert és kedvelt Barta Dóra Harangozó-díjas táncművészt láthatja a közönség Feledi János Idők folyamán című lírai tánckompozíciójában, amelyet Az órák című film ihletett - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
    Május 8-án a száz esztendeje született Ottlik Gézára, a 20. századi magyar próza egyik legnagyobb alakjára emlékezhetnek a vendégek Grecsó Krisztián, Németh Gábor, Szilasi László írókkal, valamint a Hajnali háztetőket megidéző képzőművész és grafikus hallgatókkal.
    Gergye Krisztián Társulata tavaly ünnepelte indulásának 10. évfordulóját, ebből az alkalomból az évad egészén átívelő performansz-sorozatot indítottak Trilógia Maraton címmel. Az első, A feltépett múlt című produkció összegzését láthatják a szegedi nézők május 10-én.
    Május 18-án az Örkény-centenárium alkalmából Béres Ilona és Tordai Teri vendégszerepel Szegeden. A Macskajátékból ismerős Szkalla lányok, Szolnok megye szépeinek története első ízben lesz látható vidéken a budapesti bemutató után.
    Június 1-jén ismét a Régi Zsinagógában lép föl a Duna Táncműhely. Juhász Zsolt rendező-koreográfus Himnusz című előadása a tánc és az ünnep kapcsolatát járja körül. A produkció két egyenrangú pillére a zene és a tánc: egyfelől a kortárs zenét és Erkel Ferenc korának zenei világát, másfelől pedig a néptáncot és a kortárs táncot ötvözi.
    A következő hetekben két alkalommal várják a szervezők a Sorvezető beavató színházi nevelési program keretében a kisebbeket és a nagyobbakat. Május 24-én a GoBe Társulat művészeinek vezetésével ismerkedhetnek a kisiskolások a színházzal, a tánccal, de legfőképpen önmagukkal és egymással Bartók Fából faragott királyfijának segítségével a Reök-palotában.
    Június 5-én a középiskolások és fiatal egyetemisták kapcsolódhatnak be a Régi Zsinagógában a Fregoli szindróma - avagy nem a ruha teszi az embert című táncszínházi előadásba. A groteszk hangvételű produkció Réti Anna Lábán Rudolf-díjas táncos-koreográfus, Claudio Stellato olasz előadóművész és koreográfus, Amos Ben Tal izraeli táncművész, koreográfus, zenész, valamint Újvári Milán táncos-koreográfus első közös munkája.
    Május 21-én újra látható lesz az Urbán András rendezte Brecht - The Hardcore Machine című előadás, május 23-án tartják pedig a magyar-szerb határ két oldalán lakók életét bemutató Pass-port című előadássorozat első darabjának premierjét.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player