Programajánló
Január 2018
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Gitárprímás Szegeden
Macy Gray a SZIN egyik legnagyobb sztárja
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Bulvár
Roma családokat fenyegettek Tapolcán
Rejtélyes börtönhalál
Játék
Testreszabott száguldozás
Vonatozzunk a számítógépen
Buli
HunDeep
DOMYAN
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Szegedi hírek Szegedi hírek
Indul a tavaszi-nyári színházi szezon a szegedi Régi Zsinagógában
MTI   2012 May 04, Friday  

(MTI) - A MASZK Egyesület vasárnap újra kinyitja a szegedi Régi Zsinagógát, ahol ismét változatos és különleges programokkal várják a közönséget elsősorban az irodalom és a tánc jegyében.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A MASZK Egyesület vasárnap újra kinyitja a szegedi Régi Zsinagógát, ahol ismét változatos és különleges programokkal várják a közönséget elsősorban az irodalom és a tánc jegyében.

    A nyitó esten a Tisza-parti városban is jól ismert és kedvelt Barta Dóra Harangozó-díjas táncművészt láthatja a közönség Feledi János Idők folyamán című lírai tánckompozíciójában, amelyet Az órák című film ihletett - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
    Május 8-án a száz esztendeje született Ottlik Gézára, a 20. századi magyar próza egyik legnagyobb alakjára emlékezhetnek a vendégek Grecsó Krisztián, Németh Gábor, Szilasi László írókkal, valamint a Hajnali háztetőket megidéző képzőművész és grafikus hallgatókkal.
    Gergye Krisztián Társulata tavaly ünnepelte indulásának 10. évfordulóját, ebből az alkalomból az évad egészén átívelő performansz-sorozatot indítottak Trilógia Maraton címmel. Az első, A feltépett múlt című produkció összegzését láthatják a szegedi nézők május 10-én.
    Május 18-án az Örkény-centenárium alkalmából Béres Ilona és Tordai Teri vendégszerepel Szegeden. A Macskajátékból ismerős Szkalla lányok, Szolnok megye szépeinek története első ízben lesz látható vidéken a budapesti bemutató után.
    Június 1-jén ismét a Régi Zsinagógában lép föl a Duna Táncműhely. Juhász Zsolt rendező-koreográfus Himnusz című előadása a tánc és az ünnep kapcsolatát járja körül. A produkció két egyenrangú pillére a zene és a tánc: egyfelől a kortárs zenét és Erkel Ferenc korának zenei világát, másfelől pedig a néptáncot és a kortárs táncot ötvözi.
    A következő hetekben két alkalommal várják a szervezők a Sorvezető beavató színházi nevelési program keretében a kisebbeket és a nagyobbakat. Május 24-én a GoBe Társulat művészeinek vezetésével ismerkedhetnek a kisiskolások a színházzal, a tánccal, de legfőképpen önmagukkal és egymással Bartók Fából faragott királyfijának segítségével a Reök-palotában.
    Június 5-én a középiskolások és fiatal egyetemisták kapcsolódhatnak be a Régi Zsinagógában a Fregoli szindróma - avagy nem a ruha teszi az embert című táncszínházi előadásba. A groteszk hangvételű produkció Réti Anna Lábán Rudolf-díjas táncos-koreográfus, Claudio Stellato olasz előadóművész és koreográfus, Amos Ben Tal izraeli táncművész, koreográfus, zenész, valamint Újvári Milán táncos-koreográfus első közös munkája.
    Május 21-én újra látható lesz az Urbán András rendezte Brecht - The Hardcore Machine című előadás, május 23-án tartják pedig a magyar-szerb határ két oldalán lakók életét bemutató Pass-port című előadássorozat első darabjának premierjét.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player