Programajánló
November 2019
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Zenei hírek
Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Koncz Zsuzsa
Gitárprímás Szegeden
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Bulvár
9 éves kislánnyal erőszakoskodott egy férfi Somogyban
Roma családokat fenyegettek Tapolcán
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Vonatozzunk a számítógépen
Buli
DOMYAN
PEAT
Autók
Múzeumba került az első, 1898-ban készült Porsche
Külföld Külföld
Magyar szociális programokat is díjazott egy osztrák magánalapítvány
MTI   2012 May 02, Wednesday  

(MTI) - Három magyar program is elismerést kapott idén egy osztrák magánalapítvány szociális projekteket díjazó pályázatán.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Három magyar program is elismerést kapott idén egy osztrák magánalapítvány szociális projekteket díjazó pályázatán.

    Az Unruhe Magánalapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint SozialMarie díjat vehetett át kedd este Bécsben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Fogyatékosügyi programja és a Van Helyed Alapítvány Ózdon, a Hétes-telepen működő alkotásközpontú szociális és integrációs modellprogramja. A Magyarországról érkezett pályázatok között kiosztott közönségdíjat a Nonprofit Média Központ Alapítvány által működtetett Jel TV kapta.
    Az innovatív szociális programokat támogató SozialMarie díjat idén nyolcadik alkalommal ítélték oda. A szakértőkből álló zsűri tizenöt díjat osztott ki, összesen 42 ezer euró értékben. Az első díjat idén a Bécsi Gyermekhospice Hálózat, a másodikat egy vorarlbergi gyermeknevelési tanácsadó program kapta. A harmadik helyezést egy bécsi kertészeti pedagógiai programnak ítélték oda. További tizenkét pályázatot tüntettek ki egyenként ezer eurós elismeréssel, köztük a TASZ és a Van Helyed Alapítvány programját.
    A Van Helyed Alapítvány programja egyrészről alapvető emberi szükségleteket kíván kielégíteni és szociális intézményeket létrehozni, másrészről az emberekben rejlő kreativitást helyezi a középpontba, a helyiekkel együtt dolgozva - emelték ki a díj indoklásában az ózdi romatelepen működő projektről. Mint írták, "a kezdeményező e hitvallása láthatóan sokakra ösztönzően hatott, és az emberek újra elkezdtek hinni abban, hogy saját tetteikkel képesek változásokat elérni".
    A TASZ-program a testi fogyatékkal élő emberek "észrevétlenségének" megszüntetéséért lép fel. A csaknem 100 ezer érintett magyar állampolgár politikai és társadalmi jogaiért folytatott harc egyre szélesebb körben és egyre intenzívebben folyik, és az érintettek maguk is egyre aktívabban vesznek részt benne - olvasható a közleményben.
    A siket és hallássérült önkéntesek és önkéntes jeltolmácsok által működtetett Jel TV egyedi kezdeményezés Magyarországon. Mint az osztrák alapítvány rámutat, az országban élő 60 ezres siket és hallássérült társadalom arra való jogos igényét elégíti ki, hogy anyanyelvükön, a magyar jelnyelven értesüljenek a nagyvilág és saját közösségük híreiről és vegyenek részt a társadalmi párbeszédben.
    A Wanda Moser-Heindl és Fritz Moser házaspár alapította SozialMarie díjra már működő, a gyakorlatban bevált és még folytatódó, fenntartható, újító jellegű szociális projektekkel lehet pályázni. Pályázhatnak gazdasági vállalkozások, civil szervezetek, egyesületek, közigazgatási szervek, valamint magánszemélyek Ausztria és Magyarország egész területéről, ezen kívül Bécs háromszáz kilométeres körzetén belül Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Szlovénia és Németország területéről.
    A díjátadón első alkalommal osztottak ki SozialMarie közönségdíjakat, egyet az osztrák és egyet a magyar programok között. A közönségdíj kitüntetettjei egy-egy bemutató filmet, imázsfilmet kaptak, amelyet az alapítvány készíttetett a számukra - mondta el Somlyódy Nóra, a SozialMarie díj projektkoordinátora.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player