SzTE hĂ­rek
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Szabó Gábor akadémikust, az egyetem jelenlegi vezetõjét javasolta az intézmény rektorának a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusa hétfõi ülésén.
Megkezdik a szegedi egyetemmel kapcsolatos dokumentumok egybegyûjtését
Hol szĂĽletnek a döntĂ©sek? – A Nobel-dĂ­jas Bert Sakmann elõadása Szegeden
Új gyakorlórendelõt adtak át az SZTE Fogorvostudományi Karán
Petri Tanítványok Konferenciája a SZAB-ban
Kiállítás nyílik a szegedi egyetem Bölcsészettudományi Karának százéves épületérõl
Universitas
TudĂłsok Ă©s tanĂ­tĂłk
Ötvös Péter 60 éves
SZTE Hírlevél
SZTE Hírlevél 2005/6
Programajánló
Január 2023
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leválthatĂł
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Universitas
SzTE hĂ­rek
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Új gyakorlórendelõt adtak át az SZTE Fogorvostudományi Karán
Magazin
Uccai dumák
Hollywoodi világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
AutĂłk
Elképesztõ: Pagani replika Porsche alapokon
SzTE hĂ­rek SzTE hĂ­rek
Ingyen Jim Beam és nem várt csóközön
Oláh Viktor   2012 April 23, Monday  

"Elég a háborúból, legyen béke!" Mi mással kezdhette volna csütörtöki koncertjét Jimi Hendrix európai (vagy fogalmazzunk igy: földi?) helytartója - Lord Bishop?
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A szegedi Rongy kocsma néhány napja megnyitotta az idei fesztiválszezont és a magát a szex rock királyának nevezõ gitárnyûvõ, a Lord Bishop volt az est húzóneve.

Láttunk már érdekes dolgokat a Rongy kocsma falain belül, de talán a csütörtöki Nemzetközi Rockfesztivál mindent felülmúlt. Volt itt ingyen Jim Beam és nem várt csóközön- csupa bejelentetlen meglepetés. A buli már este hétkor elkezdõdött és a táncos lábakat az Európa minden szegletébõl érkezõ együttesek indították be. Hallhattunk bluest Szegedrõl, rockot Bulgáriából, ,,koszos rockot" Angliából... A közönség soraiban franciák, kanadaiak, németek, törökök és magyarok buliztak együtt, így valóban azt mondhatjuk: nemzetközi volt a rockfesztivál. Minden adott volt, hogy tizenegyre benne legyen a bugi azokban a bizonyos lábakban és beinduljon az orgia a new york-i származású
fekete muzsikussal, Lord Bishoppal.

A Hardrock, Funk, Blues, Jazz, Reggae és Punk jegyeket ötvözõ trió tarolt már a Sziget fesztiválon, de füstös kiskocsmákban is rendszeresen fellép, emellett vendége volt már Vajdaság egyik legjobb blues-rock kávézójának, a zentai Mojonak is.

Stílusa egyértelmûen Jimi Hendrixet idézi, bár ma már leginkább saját számokat játszik a showman. ,,Hendrix a legnagyobb. A közelébe sem érhetek, még nagyon sokat kell tanulnom." -mondta az énekes-gitáros a ,,miért épp Jimi Hendrix " kezdetû kérdésünkre, majd egy óriásit zenélt a színpadon. Profi hangzás és kítünõ hangulat- ez jellemezte a mindössze negyvenöt percig tartó
koncertet. Még a több percig tartó visszázás sem tudta visszacsalogatni az együttest a színpadra, úgy tûnt, az önmagát a szex rock királyának nevezõ muzsikus zenélés helyett inkább bulizna a közönséggel. Bishop többször is elmondta már: utálja a politikát és imádja a lányokat. Már attól is boldog ha rajongói az õ zenéjére gyûrik össze a lepedõt.

Az együttest követõ Guns n Destruction tehát szó szerint összehozta a közönséget az énekessel. Lord Bishop világnézetét hamar megismerhették a Rongy kocsma vendégei: egy üveg Jim Beammel a kezében karolgatta a jelenlevõket és öntötte mindenki szájába a mennyei mannát.

Mindezt csóközönnel koronázta- legyen szó fiúról vagy lányról, mindenki kapott egy kis ízelitõt a szexrock királyának furcsa szokásából. A meglepett közönséget ez egyáltalán nem zavarta, sõt arra sarkallta, hogy tovább igyon és bulizzon a Guns n Roses tribute koncertjére.

A Nemzetközi rockfesztiválként meghírdetett, számos külföldi együttest felsorakoztató bulin azonban így is kevesebben voltak a vártnál. A szervezõk elmondták, legalább százötven emberre számítottak, ehelyett az érdeklõdõk száma csupán súrolta a százat. Ami meglepõ, hiszen minden adott volt egy jó bulihoz: hat rock banda, egy szexmániás õrült, ingyen Jim Beam, nemvárt csóközön, ráadásul mindezt csütörtök este... De hát kell ennél több?!


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow UniversitasContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player