SzTE hírek
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Szabó Gábor akadémikust, az egyetem jelenlegi vezetõjét javasolta az intézmény rektorának a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusa hétfõi ülésén.
Megkezdik a szegedi egyetemmel kapcsolatos dokumentumok egybegyûjtését
Hol születnek a döntések? – A Nobel-díjas Bert Sakmann elõadása Szegeden
Új gyakorlórendelõt adtak át az SZTE Fogorvostudományi Karán
Petri Tanítványok Konferenciája a SZAB-ban
Kiállítás nyílik a szegedi egyetem Bölcsészettudományi Karának százéves épületérõl
Universitas
Tudósok és tanítók
Beszélgetés Mészáros Rezsővel
SZTE Hírlevél
SZTE Hírlevél 2005/8
Programajánló
Janur 2023
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Universitas
SzTE hírek
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Megkezdik a szegedi egyetemmel kapcsolatos dokumentumok egybegyûjtését
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan õsforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
2013-ban érkezik a Vw UP! GT
SzTE hírek SzTE hírek
Megkezdõdött az Egyetemi Tavasz Szegeden
MTI   2012 April 17, Tuesday  

Egy hónap alatt 45 helyszínen, közel kétszázötven program tudományos, ismeretterjesztõ, kulturális, sport és szórakoztató program várja a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a csongrádi megyeszékhely polgárait a IX. Egyetemi Tavaszon.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Egy hónap alatt 45 helyszínen, közel kétszázötven program tudományos, ismeretterjesztõ, kulturális, sport és szórakoztató program várja a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a csongrádi megyeszékhely polgárait a IX. Egyetemi Tavaszon - közölte Tajti Gabriella, az SZTE a fesztivált szervezõ Kulturális Irodájának vezetõje a rendezvény hétfõi megnyitója elõtt.

Az idén május 17-ig tartó fesztiválon több színházi produkciót láthatnak a nézõk. Április 20-án az Örkény-centenáriumhoz kapcsolódóan mutatják be a Pinceszínházban a Tóték címû tragikomédiát, és ugyanezen a napon láthatja a közönség Metanoia Artopédia Köszönöm jól! - van benne valami nyugtalanító címû produkcióját. Földes László Hobo - aki a fesztivál egyik visszatérõ vendége - Hármasoltár címû estjével lép föl Szegeden április 23-án, május 3-án pedig Radnóti Miklós utolsó éveinek mûveibõl ad elõ válogatást Bõdi Szabolcs magyar-dráma szakos tanár és Tóth Péter Radnóti-díjas versmondó.
   
A koncertek közül Tajti Gabriella kiemelte Rév Lívia Párizsban élõ zongorista hangversenyét, az Universitas Szimfonikus Zenekar május 2-i fellépését, Varga Laura fuvolamûvész és Klebniczki György zongoramûvész másnapi kamaraestjét, valamint Razvaljajeva Anasztázia hárfamûvész és Tóth Zsuzsanna fuvolamûvész opera fantáziák és parafrázisokat felvonultató elõadását, melyet május 8-án a Reök-palotában láthat a közönség.
   
A kiállítások sem hiányozhatnak a fesztivál programjából: az érdeklõdõk május 4-ig láthatják az SZTE központi épületében az Egyetemi Fotópályázat legjobb alkotásait. Kedden nyílik az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában B. Nagy Balázs fotográfus A Holocaust emlékére címû tárlata, csütörtöktõl pedig Vecseri Ferenc fényképei segítik megidézni a szentesi fazekasság hagyományait a bölcsészkar néprajzi tanszékének folyosó galériájában.
   
Az irodalom sem maradhat ki a rendezvénysorozatból: április 26-án a Belvárosi moziban Maribor 2012 címmel Garaczi László, Keresztúry Tibor, Németh Gábor és Szilasi László tart felolvasó estet, május 8-án pedig a Régi Zsinagógában Ottlik 100 címmel rendeznek irodalmi estet.
   
Különleges programnak ígérkezik a április 25-én az a város- és irodalomtörténeti séta, amely a költõ halálának 75. évfordulója alkalmából a szegedi Juhász Gyula-emlékhelyeket mutatja be. Azokat, pedig akik inkább szabadtéri programra vágynak, az SZTE Füvészkertje várja április 22-én a Föld Napja alkalmából.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow UniversitasContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player