Kipróbáltuk
Szegedi autósiskolák a neten
ImageNem könnyű olcsó, megbízható autósiskolát találni, amely használható, biztos gyakorlatot ad. Feltérképeztük a szegedi autósiskolákat, és felmértük kínálatukat. Általában a teljes árat egyik iskola sem teszi fel a honlapra, úgyhogy számolgathatunk.
Esőben csendesebb a borfesztivál
Dél-Alföldi szolgáltatók a neten
Sziki, kori
Kipróbáltuk: Az I. Belklinika honlapja
Szőke kapitány és a tízjegyű ügyfélkód
Könyv
Modellek
Leila
Történelmi évfordulók
Párizs bukása 3.
Somogyi-könyvtár könyvajánlója
Marton Mária: Tájképre nincs idő
Szegedi írók
Üzenetek egy elsüllyedt vilából
Szabadegyetem - Szeged
Tóth Ágota egyetemi docens előadása
Színielőadások
Mandragóra
Filmleírások
Red
Hírlevél
Hírlevél
Arcképcsarnok
Kovács Béla -generációk francia tanára
Úton
A haragos zöld honában
Programajánló
Május 2019
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nők a közéletbe
Égető Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Relax
Vidám képek
Filmleírások
Intim vallomások
Kipróbáltuk Kipróbáltuk
Műszaki vizsga
-külső-   2003 October 02, Thursday  

Bizonyos időközönként meg kell jelennünk autónkkal egy műszaki vizsgaállomáson, hogy túlélési engedélyhez jussunk. A Webrádió ezúttal annak járt utána, hogy mennyi időnkbe és pénzünkbe kerül ez.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Mindenki, akinek autója van, kénytelen először ritkábban, majd gyakrabban elvinni autóját vizsgára, hogy ellenőrizzék annak műszaki állapotát. A törvény célja nagyon helyeselhető, de megnézve néhány autót az utakon, érthetetlen, hogyan kaphattak túlélési engedélyt.
Az autó 6 éves koráig 3, majd azt követően kétévente kötelező megjelenni az erre kijelölt állomásokon.
Az ezek által kiadott engedélyek egyenértékűek, a procedúra ára és a szolgáltatások viszont igen különbözőek. Szegeden több helyre vihetjük az autót, de jó, ha előtte tájékozódunk, különben kellemetlen meglepetés érhet a várakozásnál, vagy a fizetésnél.
Aki megfutamodik a bürokrácia elől, és nem vállalja a sokszor fél napos, vagy ennél is hosszabb kalandtúrát, a szerelőjére is bízhatja a vizsgáztatást, ekkor egy meghatalmazást és a mester ott töltött idejének ellenértékét kell csak átnyújtanunk. Ilyenkor persze joggal várjuk el, hogy ne „bukjon meg” járművünk. Aki nem akar ilyen pluszköltségeket, maga is nekivághat a délelőttös programnak. Vizsga előtt érdemes a kocsit egy szerelővel átnézetni, mert ha nem felel meg járművünk, újrafizethetjük a díjat.
Fontos, hogy vigyük a forgalmit, legyen érvényes kötelező biztosításunk és zöldkártyánk is, e nélkül szóba sem állnak velünk. A vizsgahelyek egy részén egyben ez utóbbit is kiállítják közel hatezer forint ellenében.
Általában előre be kell jelentkeznünk. Jó, ha nem hagyjuk az utolsó pillanatra, mert a Közlekedési Felügyeletnél előfordulhat, hogy közel két hétig sem tudnak fogadni, a magánszervizeket viszont gyakorlatilag azonnal felkereshetjük. Ha napokon belül, vagy már korábban lejárt a forgalmi, kénytelenek vagyunk ezekhez fordulni, nem érdemes kockáztatni, hogy egy közúti ellenőrzés során leszereljék a rendszámunkat, mert igen sok időbe és pénzbe kerül, míg visszakapjuk.
Ha viszont nem szorít az idő érdemesebb a Közlekedési Felügyeletet választani annak ellenére, hogy a közhiedelem szerint itt szigorúbban ellenőrzik az autót. A Kereskedő közben ugyanis lényegesen olcsóbb a procedúra: ha előszörre megfelel járművünk, 6.225 plusz 400 forint matrica díjból megúszhatjuk az egészet. Máshol ugyanez közel a duplájába, 12.000 forintba kerül.
Egy helyen viszont ezért a pénzért a megfelelő időben udvarias levélben figyelmeztetnek, hogy itt az idő ismét felkeresni őket. Ha nem akarjuk, hogy ugyanerre a rendőr figyelmeztessen, akkor lehet, hogy megtérül a közel ötezer forintnyi többletköltség.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow GyűjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player