Szakszervezetek
Adócsalási vád - Civilek tüntettek az áfacsalások ellen Budapesten
Civil szervezetek tüntetésen követelték a "nagy adózók által elkövetett áfacsalások" kivizsgálását szombaton a fõvárosban.
Flashmob a rasszista megnyilvánulások és a Szabadság térre tervezett emlékmû ellen
A betiltott Magyar Gárda alapítására emlékeztek Budapesten
Demonstráció az Astoriánál - Befejezõdött a forgalomakadályozó megmozdulás
Demonstráció az Astoriánál - Áll a forgalom
Fidesz-székház - Panaszt tesznek az ügyészségnél a márciusi demonstráció résztvevõi
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Kijevben az orvlövészek a nemzeti bank épületébõl adták le lövéseiket
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdõdött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Moszkvának nem alkalmas a FÁK-országok külügyminiszteri értekezletének idõpontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Oktber 2023
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Szakszervezetek Szakszervezetek
Szakszervezeti demonstráció - Békésben négy, Vasban két helyszínen demonstrálnak
MTI   2011 November 04, Friday  

(MTI) - Békés megyében négy helyszínen tartanak pénteken félpályás útlezárást. Vas megyében a 86-os számú fõúton két helyen korlátozzák a forgalmat. Pest megyében a 4-es fõúton nem okozott fennakadást a demonstráció, és Pécsen is rendben halad a...
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Békés megyében négy helyszínen tartanak pénteken félpályás útlezárást. Vas megyében a 86-os számú fõúton két helyen korlátozzák a forgalmat. Pest megyében a 4-es fõúton nem okozott fennakadást a demonstráció, és Pécsen is rendben halad a forgalom.

    Hoffmann Antal, a Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet vezetõje az MTI-nek elmondta: tagjaik mintegy 37 gépjármûvel vonultak fel a 47-es fõútvonal Szarvas felõl Békéscsabára bevezetõ szakaszára.
    Nagy Károly, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének békéscsabai képviselõje arról tájékoztatott, hogy a 47-es fõútvonalon, Békéscsaba külterületén, az Orosháza, valamint a Békés felé vezetõ szakaszokon, továbbá Vésztõn tartanak félpályás útlezárást összesen 23 gépjármûvel.
    A rendõrség a szervezõk kérésére biztosítja a helyszínt, illetve szükség esetén forgalomirányításai feladatokat lát el - mondta az MTI érdekelõdésére Albert István, a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.
    Vas megyében a 86-os számú fõúton Nemesbõd közelében, a Szombathely irányába vezetõ sávot 48 autó foglalta el 11 óra után, a forgalmat rendõrök irányítják, a jármûvek váltakozva haladnak, csupán három-négy perces várakozásra kell készülniük az arra haladóknak - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.
    A demonstrálók autóin fõleg a Liga szakszervezet zászlói és néhány transzparens volt látható, ezeken  a "Nem tetszik a rendszer" és  "Munka Törvénykönyve - Rabszolgamunka" feliratok olvashatók.
    Horváth Csaba, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége regionális szervezetének képviselõje az MTI-nek elmondta, hogy délután két órakor a demonstrálók átvonulnak a 86-os fõút Petõfi-telephez közel esõ részére, és a Körmend felé esõ forgalmi sávot foglalják el, így lassítva a forgalmat, terveik szerint az esti sötétség beálltáig. Ott is rendõrök irányítják majd a forgalmat.    
    Pest megyében délelõtt nem okozott nagyobb fennakadást a 4-es fõút, valamint a 400-as út üllõi szakaszának forgalmában a demonstrálók félpályás útlezárása.
    A 4-es fõút Budapest felé vezetõ oldalát az üllõi körforgalom elõtt továbbra is 15 gépkocsi foglalja el. A helyszínen a Független Rendõr Szakszervezet, a büntetés-végrehajtás három szakszervezete, a Honvéd Szakszervezet, valamint a Szolidaritás mozgalom transzparensei láthatók.
    Zoltán Gábor, a demonstráció helyi szervezõje az MTI kérdésére elmondta, hogy terveik szerint az esti órákig maradnak a helyszínen. A rendõrség a 4-es fõút érintett szakaszát - a péteri elágazástól az üllõi körforgalomig - lezárta, a Szolnok irányából Budapest felé haladókat Péterinél Gyömrõ irányába elterelik, csak a menetrend szerinti buszokat és a megkülönböztetõ jelzést használó jármûveket engedik Budapest irányába.
    A 400-as úton, Üllõ belterületén a tüntetõk tíz gépkocsija lassítja a forgalmat a fõváros felé vezetõ oldalon. A helyszínt biztosító rendõrök elmondása szerint délelõtt nem történt rendkívüli esemény.
    Pécsen - ahol helyi és országos szakszervezeti vezetõk a Horvát Rendõr Szakszervezet elnökével tartottak közös sajtótájékoztatót és egyeztetést pénteken - továbbra sincs fennakadás a közlekedésben.
    A 6-os fõút Szigetvár felé vezetõ szakaszán mintegy ötven autó foglalta el a két sáv egyikét péntek délben. A tüntetés nem okozott fennakadást a közlekedésben.     Pálfalvi Nándor, a Független Rendõr Szakszervezet baranyai választmányi elnöke azt mondta, hogy a kormány megalázza a rendvédelmi dolgozókat, nyugdíjasaikat pedig ingyenélõknek kiáltotta ki. Tarthatatlannak nevezte, hogy az ország vezetõi a szakszervezetek helyére a kamarát állítanák, amelynek vezetõit nem maguk választják.     Pach Dániel, a Rendõr Szakszervezetek Védegyletének elnöke arról beszélt, hogy a nyugati országokban a szakszervezetekkel való egyeztetés nélküli döntéshozatalt már magyar mintának hívják. Hozzátette, horvát kollégáikkal közös megmozdulásokról egyeztetnek pénteken.     Dubravko Jagic, a 15 ezer fõs Horvát Rendõr Szakszervezet elnöke erõt és sikert kívánt a magyarországi szakszervezeteknek, és teljes támogatásáról biztosította õket.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player