Programajánló
Április 2021
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Van ilyen
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Gazdaság Gazdaság
Csaknem negyedmilliárdot spórolt meg egy év alatt az Északmagyarországi Regionális Vízművek
MTI   2011 October 17, Monday  

(MTI) - Felülvizsgálták a beszállítói kört, újratárgyalták a korábbi szállítói szerződéseket, visszavették a külső vállalkozótól a vízóra-leolvasást, egyebek mellett ezekkel az intézkedésekkel sikerült helyreállítani a kazincbarcikai székhelyű ...
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Felülvizsgálták a beszállítói kört, újratárgyalták a korábbi szállítói szerződéseket, visszavették a külső vállalkozótól a vízóra-leolvasást, egyebek mellett ezekkel az intézkedésekkel sikerült helyreállítani a kazincbarcikai székhelyű Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) ZRt. gazdálkodását - közölte Ritter Géza, a cég vezérigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

    
A cég vezetője az év elején jelentette be hogy tucatnyi szakértő 200 esetben talált valamiféle hibát vagy szabálytalanságot az ÉRV ZRt. korábbi gazdálkodásával kapcsolatban, az ezekkel okozott kár pedig milliárdos nagyságrendű. Példaként említette, hogy volt olyan eset, amikor 2007 és 2010 között nyolc személyautó bérletére összesen több mint 53 millió forintot költött a társaság; ezek közül hetet meg is vettek, így összesen több mint 80 millió forintot fordítottak csak a kocsikra.
    
A vállalatot egyébként is a kizárólagos "saját" beszállítók rendszere, a verseny teljes hiánya jellemezte - foglalta össze, hozzátéve, hogy volt olyan cég is, amely az óraleolvasásoktól, a földmunkákon át, a gépkocsibérletig minden pályázatot megnyert a vízműnél. Ennek a gyakorlatnak vetett véget az ÉRV ZRt. új vezetése egy teljes körű átvilágítással, és egy újfajta gazdálkodási szemléletmód bevezetésével - mondta.
    
Kitért arra, hogy az elmúlt egy évben kidolgozták és véghez vitték azt a költségtakarékossági tervet, amelynek köszönhetően csak az anyagköltségeken több mint 140 millió, a külsős szolgáltatások lemondásával pedig közel 70 millió forintot spóroltak meg. A társaság vezetője beszélt arról is, hogy miközben lefaragták kiadásaikat, sikerült biztosítaniuk a folyamatos fejlesztéseket, korszerűsítették szűrőrendszereiket, így egyre jobb minőségű vezetékes víz jut el a fogyasztókhoz.
    
Ritter Géza elmondta, hogy az ÉRV ZRt.-nek is gondot jelentettek az egyre halmozódó kintlévőségek. Ahhoz, hogy a helyzet mindenki számára a legmegfelelőbben rendeződjön, a vízmű vezetése az anyagi nehézségekkel küszködő partnercégekkel közösen átgondolta a korábbi megállapodásokat, és új ütemezést vezetett be a hátralékok rendezésére.
    
A társaság jelenleg 166 település ivóvízellátását biztosítja közvetlenül, továbbá 11 társvízmű továbbértékesítés céljából veszi át az ÉRV ZRt. által megtermelt ivóvizet, így összességében mintegy 600 ezer ember ivóvízzel való ellátásáról gondoskodik a cég.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player