Oktatás, nevelés
Pályaválasztási napot tart középiskolásoknak az ELTE
A felvételi eljárással és az egyetemi keretszámokkal kapcsolatos alapvető információkról tájékozódhatnak az érdeklődő középiskolások október 9-én, a fővárosban az ELTE pályaválasztási napján.
Janikovszky-ügy: a bosszúteóriát igazolhatja egy hangfelvétel
Óbudai Egyetem: A rektor fél, de semmilyen intézkedést nem terveznek
Tiltakozás a székesfehérvári lánykollégium bezárása ellen
Hoffmann Rózsa: a bezárás és az összevonás nem ugyanaz
Az Óbudai Egyetem megdöbbent a bezárásról szóló híreken
Hírközpont
Katasztrófa és baleset
Vonat és kamion ütközött Vas megyében
Rendőrség
Kigyulladt egy terménytároló Sajópetriben
Politika
Fizet-e az államadósság elleni alapba a kormányfő?
Programajánló
Október 2021
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Minden idők legbiztonságosabb autója a Tesla "S"
Oktatás, nevelés Oktatás, nevelés
Az oktatási államtitkárság szerint nincs döntés egyetemek bezárásáról
Független Hírügynökség   2011 May 04, Wednesday  

Minden egyes intézmény bezárásával kapcsolatos kormánydöntésről szóló szerdai hír alaptalan - így reagált az oktatási államtitkárság az egyetemek bezárásáról szóló sajtóhírekre.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Minden egyes intézmény bezárásával kapcsolatos kormánydöntésről szóló szerdai hír alaptalan - így reagált az oktatási államtitkárság az egyetemek bezárásáról szóló sajtóhírekre. Korábban az origo. hu számolt be arról, hogy egy birtokukba került koncepció szerint 12 egyetem marad Magyarországon a mostani 29 helyett. Úgy tudják, hogy felszámolnák a felsőoktatási helyek csaknem felét, néhány szakon, például a jogász- és közgazdászképzésben pedig korlátoznák a diákok számát. Emellett több felsőoktatási intézmény támogatásából teljesen kivonulna az állam a koncepció szerint.

A kormány várhatóan május végén tárgyalja a felsőoktatási koncepciót, tehát minden egyes intézmény bezárásával kapcsolatos kormánydöntésről szóló szerdai hír alaptalan - közölte az oktatásért felelős államtitkárság.

Korábban az origo. hu számolt be arról, hogy tizenkét egyetem marad Magyarországon a mostani 29 helyett egy birtokukba került koncepció szerint, amelyről az oktatási államtitkár már egyetemi vezetőkkel is egyeztetett. Úgy tudják, hogy felszámolnák a felsőoktatási helyek csaknem felét, néhány szakon, például a jogász- és közgazdászképzésben pedig korlátoznák a diákok számát, több felsőoktatási intézmény támogatásából teljesen kivonulna az állam a koncepció szerint.

Az oktatási államtitkárság emlékeztet, hogy még február elején egyetértés alakult ki a kormány, a diákszervezetek és a felsőoktatási intézmények képviselői között a felsőoktatási törvényt előkészítő dokumentumról. Ez a felsőoktatás egyik legfőbb problémájaként az oktatás színvonalának csökkenését, az oktatói és hallgatói teljesítmények egyenetlenségét és az átláthatatlan, ellentmondásos szabályozást nevezi meg. Az alapelvek között pedig kimondja, hogy a magyar felsőoktatás a közjót szolgáló intézményrendszer, a minőségi felsőoktatás az ország versenyképességének hajtóereje. Küldetése a nemzeti szellemi és gazdasági fejlődésének megalapozása, célja a versenyképes tudás átadása, az emberiség tudásának gyarapítása, az egyén és a köz boldogulásának elősegítése.

A sajtóinformációban érintett egyetemek közül a Budapesti Corvinus Egyetem rektora az intézmény honlapján reagált. Mészáros Tamás közleményében azt írta, hogy a megjelent információkkal kapcsolatban egyetemüket nem keresték meg és konzultációt sem folytattak. Azt feltételezik, hogy a felsőoktatási törvény készítésének folyamata közben felvetődő sok-sok ötlet egyikéről van szó.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Az oktatási államtitkárság szerint nincs döntés egyetemek bezárásárólContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player