Belpolitika
A TMRSZ szerint újabb demonstráció lesz, ha a kormány nem enged
Pintér Sándor nem ígért semmit és semmiért sem vállalt felelősséget - mondta a TMRSZ főtitkára a hétfői szakszervezeti egyeztetés után. Szima Judit hangsúlyozta: szakszervezetük már nem kér, hanem követel.
Schiffer: Az LMP jogállami megoldást javasol a pofátlan végkielégítések visszaszerzésére
Benyújtották a különadóról szóló újabb módosítót
Miért vett fel 8 százalékos kamattal 1 milliárd dolláros hitelt a kormány?
A kormány "lenyúlja" a fővárosi egészségügyi ingatlanvagyont
Egyenruhások demonstrációja - Nyugdíjas tűzoltó gyújtotta a "zászlót"
Hírközpont
Katasztrófa és baleset
Vonat és kamion ütközött Vas megyében - 15 sérült
Rendőrség
Kigyulladt egy terménytároló Sajópetriben
Politika
Fizet-e az államadósság elleni alapba a kormányfő?
Oktatás, nevelés
Pályaválasztási napot tart középiskolásoknak az ELTE
Programajánló
Szeptember 2020
H K S C P S V
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
2013-ban érkezik a Vw UP! GT
Belpolitika Belpolitika
"Egyenruhás bűnözés" - Már hétfőn dönthet a parlament a szigorításról
Független Hírügynökség   2011 May 01, Sunday  

Már hétfőn dönthet az Országgyűlés a Büntető törvénykönyv "egyenruhás bűnözéssel" kapcsolatos szigorításáról, ha a képviselők megszavazzák ehhez a házszabálytól való eltérést. Jövő héten kétnapos ülést tart a parlament.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Már hétfőn dönthet az Országgyűlés a Büntető törvénykönyv "egyenruhás bűnözéssel" kapcsolatos szigorításáról, ha a képviselők megszavazzák ehhez a házszabálytól való eltérést. Jövő héten kétnapos ülést tart a parlament. Kedden kezdik meg az anyakönyvi eljárásról szóló törvény módosításának általános vitáját, amely a tervezett otthonszüléshez kapcsolódik. Emellett az államadóságcsökkentő alapról szóló javaslat vitáját is megnyitják kedden.

A kormány szerdán nyújtotta be az Országgyűlésnek a Büntető törvénykönyv módosításával kapcsolatos javaslatát. Lényege, hogy három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnék azt, aki mással szemben - nemzeti, etnikai vagy vallási csoporthoz való tartozás miatt - kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, ami alkalmas arra, hogy riadalmat keltsen. Két évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetés, ha valaki olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló, vagy annak látszatát keltő tevékenységet szervez, ami másokban riadalmat kelt. Szijjártó Péter miniszterelnök szóvivője szerda délután jelentette be, hogy a kormány a büntető törvénykönyv szigorítását javasolja az Országgyűlésnek a gyöngyöspatai és a hasonló események kapcsán, a szóvivő megfogalmazása szerint az "egyenruhás bűnözés" visszaszorítása érdekében.

A Házszabálytól való eltérés elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők négyötödének igen szavazata szükséges. Ha ez megtörténne, elvileg még hétfőn lefolytatnák a vitát a javaslatról, majd megtarthatnák a zárószavazását is.

Hétfőn a határozathozatalok után kezdi meg a ház a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről, a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról valamint az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény általános vitáját. Utóbbi a fideszes Ágh Péter és Szijjártó Péter indítványa, lényege, hogy csak a törvény szerinti képviselői alapdíjra lennének jogosultak azok a parlamenti képviselők, akik miniszterelnöki biztosi tisztséget töltenek be. Az alapdíj a mindenkori köztisztviselői illetményalap hatszorosa.

Kedden összesen hat törvényjavaslat általános vitáját kezdi meg a parlament az előzetes napirend szerint. Az egyik előterjesztés szerint azért módosítanák az anyakönyvi eljárásról szóló törvényt, hogy megteremtsék a jogi hátteret olyan gyerekek anyakönyvezéséhez, akik nem kórházban születnek meg. Mindez része lenne az úgynevezett intézeten kívüli szülés készülő jogi szabályozásának. Egy másik törvényjavaslat az Összefogás az Államadósság Ellen Alap létrehozásáról szól, valamint az abba történő befizetésekhez kapcsolódó kedvezményekről.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow "Egyenruhás bűnözés" - Már hétfőn dönthet a parlament a szigorításrólContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player