Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Hihetetlen: Audi A4 Avantból rozsdás konzervdoboz
Belpolitika Belpolitika
Schiffer: "Semmi közünk a romák elszállításához, az LMP visszautasítja a kormány rágalmazását"
Független Hírügynökség   2011 April 26, Tuesday  

"Semmi közünk a romák elszállításához, az LMP visszautasítja a kormány rágalmazását".
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
"Semmi közünk a romák elszállításához, az LMP visszautasítja a kormány rágalmazását". Így reagált keddi tájékoztatóján Schiffer András azokra az állításokra, amelyek szerint az MSZP és az LMP tehető felelőssé a hétvégi gyöngyöspatai események körüli nemzetközi "hisztériáért". Az LMP frakcióvezetője azt is visszautasította, hogy az LMP külföldre rohangálna segítségért a belpolitikai problémák megoldásához.. Ehelyett törvényjavaslatot dolgoztak ki és tettek le a parlament asztalára, amely a BTK módosításával a csoportos erőszaknak már a megelőzésére is hatékony védelem lenne.

A törvénymódosítás lehetővé tenné, hogy már a harci gyakorlatok szervezését, szervezőit is büntetni lehessen. Az indítvány megengedné, hogy a rendőrség hozzáférjen és nyilvánosságra hozzon titkos információkat csoportos szerveződésekkel kapcsolatban. Büntetéseket szabna ki az olyan csoportokkal szemben, amelyek bárkit faji, politikai vagy társadalmi hovatartozása miatt zaklatnának, különösen akkor, ha mindezt fegyverrel fenyegetve tennék. A garázdaság és a rendbontás előkészítését is bűntethetővé tenné az LMP. Az ellenzéki párt szerint ugyanis, hiába tud sok esetben a rendőrség arról, hogy például egy sport eseményen rendbontás készül, egyelőre nincs jogi
eszköze megelőzni ezt.
Schiffer András kérdésre válaszolva elmondta: nem volt titok, hogy anno az LMP-t támogatta Richard Field, de az üzletember hétvégi akciójához az ellenzéki pártnak semmi köze nem volt, egyik képviselőjük, tagjuk sem tartózkodott a településen. Ennek ellenére úgy értékelte a roma asszonyok és gyerekek elszállítását, hogy az egy kétségbeesett akció volt a rendőrség tehetetlensége miatt.
A roma asszonyok és gyerekek hétvégi elszállítását Gyöngyöspatáról a Vöröskereszt és Richard Field amerikai-magyar üzletember szervezte azután, hogy a hetek óta félelemben élő, és a hétvégi Véderős gyakorlatozástól rettegő romák ezt kérték tőlük. A Független Hírügynökségnek ezt nyilatkozta korábban Farkas Pál helyi roma referens. A csaknem 300 roma asszony és gyerek Csillebércre illetve Szolnokra történő szállítását a külföldi hírügynökségek evakuációként tudósították. A kormány képviselője, Kontrát Károly szerint, aki kedden napirend előtt szólalt fel, azonban nem volt szükség a gyöngyöspataiak üdültetésére, mert a településen március 6-a óta nyugalom és rend van, a romák nem félnek. A hétvégi nemzetközi visszhangot pedig az MSZP és LMP hisztériakeltéseként értékelte, utalva arra is, hogy Richard Field korábban az LMP választási kampányát is támogatta.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player