Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
A diktatúráról
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Plusz 70 lóerőt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Belpolitika Belpolitika
Javult a helyzet, de még mindig vannak Véderősök Gyöngyöspatán
Független Hírügynökség   2011 April 23, Saturday  

Sokat javult a helyzet, de még mindig vannak civil ruhás véderősök Gyöngyöspatán. A településen továbbra is sok a rendőr, akik járják az utcákat és figyelik ezeket az embereket - mondta el a helyi roma referens.
  Hozzászólások 1 Nyomtat E-mail PDF
Sokat javult a helyzet, de még mindig vannak civil ruhás véderősök Gyöngyöspatán. A településen továbbra is sok a rendőr, akik járják az utcákat és figyelik ezeket az embereket - mondta el a helyi roma referens. Farkas Pál szerint az még kérdéses, hogy mi lesz azután, ha az egyenruhások elmennek. Véleménye szerint a helyi nem romák egy jó része már belátta, hogy kár volt beengedni otthonaikba a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, mivel ez a szervezet indította el az egész "lavinát". A roma referens úgy véli, Gyöngyöspata eddig a kitűnő borairól és az egyedülálló templomáról volt híres, most meg arról, hogy "terrorizáló romák" élnek itt.

Gyöngyöspatára a Véderő szervezett hétvégére önvédelmi tábort. Emiatt már péntek reggel csaknem 300 roma asszony és gyerek elhagyta a települést: sokan a Vöröskereszt által szervezett csillebérci, mások pedig egy szolnoki táborba mentek. Ugyancsak pénteken a rendőrök nyolc embert előállítottak a táborba érkezők közül, köztük a főszervezőt is garázdaság miatt. A tábor így, még a megnyitása előtt gyakorlatilag meg is hiúsult. A rendőrség szombat délutáni tájékoztatása szerint a településen nyugalom és csend van. Azt a nyolc embert pedig, akiket előállítottak, szabálysértési őrizetben tartják.

A helyi roma referens szerint is sokat javult a helyzet a faluban, annak ellenére, hogy még mindig látni Véderősöket az utcákon, civil ruhában. Elmondása szerint a rendőrök folyamatosan rajtuk tartják a szemüket. Az azonban kérdéses szerinte, hogy mi lesz azután, ha az egyenruhások már nem lesznek itt Farkas Pál emellett elmondta, hogy azok az asszonyok és gyermekek, akik most a táborban vannak, szomorúak és sokat sírnak, mivel aggódnak az otthonmaradt szeretteikért. Ők vasárnap térnek haza.

Farkas Pál beszélt arról is, hogy sok helyi nem roma már megbánta, hogy korábban beengedte otthonába a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait. A referens szerint ugyanis ez a szervezet indította el az egész "lavinát". Mint mondta, vannak olyan települések, ahol valóban problémát okoznak a romák, de az nem Gyöngyöspata. És egyébként is a rendőrség feladata intézkedni. Gyöngyöspatán 2800-an élnek, ebből, 6-7 olyan ember van, akik nem feltétlenül a törvény szerint élnek, de ezért kár volt ide jönni - tette hozzá. Véleménye szerint Gyöngyöspatán eddig sok volt a turista, a település a kitűnő borairól és az egyedülálló templomáról volt híres, most meg arról, hogy "terrorizáló romák" élnek itt. Farkas Pál hozzáfűzte: ha ezeknek a szervezeteknek az volt a célja, hogy megfélemlítsék a helyi romákat, vagy, hogy a polgármester lemondjon, akkor elérték a céljukat.

Farkas Pál szerint az egész, Gyöngyöspatán kialakult konfliktus a Bajcsy Zsilinszky utca lakóira vezethető vissza. Az ő utcájukba akart beköltözni ugyanis egy roma család, ezt pedig a szomszédok nem akarták. Az utcában akkor lett öngyilkos egy idős férfi más okok miatt, és a lakók ezt is az érintett család számlájára írták. De ahelyett, hogy hozzá, vagy a kisebbségi önkormányzathoz fordultak volna, ezt a fajta nyilvánosságot keresték.
A helyi roma elmondta azt is, hogy napi kapcsolatban áll a Balogh Tiborral, a gyöngyösi kapitányság vezetőjével, akinek - véleménye szerint - nagyon sokat köszönhetnek a helyi romák.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!

zoli 2011 April 23, Saturday, 20:38:12

nem előállítani kellet volna a véderő tagjait hanem ki tüntetni

Hozzászólások száma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player