Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Politikus szerepek
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Plusz 70 lóerőt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Belpolitika Belpolitika
A boszorkányüldözött Adolf Hitler, "német politikus" születésnapjáról emlékezett meg a Jobbikhoz közeli online híradó
Független Hírügynökség   2011 April 21, Thursday  

Adolf Hitler születésnapjáról is megemlékezett a Jobbikot támogató N1 nevű internetes híradóadás szerdán, a tudósítás az AFP francia hírügynökség hírszolgáltatásába is bekerült.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Adolf Hitler születésnapjáról is megemlékezett a Jobbikot támogató N1 nevű internetes híradóadás szerdán, a tudósítás az AFP francia hírügynökség hírszolgáltatásába is bekerült. Az AFP beszámolója szerint "a szélsőjobboldali parlamenti párt, a Jobbik által támogatott online hírcsatorna kegyelettel adózott a náci vezérnek" 122. születésnapján, a félperces tudósításban magasztalták a "német politikust" gazdasági és erkölcsi hozzájárulásáért országa fejlődéséhez.

Az N1 tévé műsorvezetője az adásban egyébként azt mondta, hogy Hitler "rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét". Az N1-en lement tudósítás szövege szerint "a második világháború következményeként az angolszász és bolsevik szövetségesek győzelme a német nép és vezérük bukását okozta. A történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja." A megemlékezéshez náci parádékon készült archív felvételeket használtak illusztrációként.
Az AFP beszámol arról is, hogy a tudósítás még csütörtökön is látható volt a Jobbikhoz társult N1 oldalán. A francia hírügynökség felidézte, hogy a csatorna indulását Vona Gábor, a parlamenti párt elnöke jelentette be tavaly decemberben. A híradót azzal a szándékkal csinálják az AFP tudósítása szerint, hogy olyan sztorikat mutasson be, amelyek "a meghatározó médiában nem vagy csak torzított módon elérhetők vagy bemutathatók". Az AFP kiemeli, hogy a riportról egy magyar blog, "A nap izéje" számolt be elsőként, de az országos média hírei közé nem került be.
Az N1 (nemzeti1) főszerkesztője Zajácz László egyébként a Jobbik színeiben indult az önkormányzati választásokon a Fejér megyei Bicskén, de nem jutott be a várost irányító testületbe.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player