Rendőrség
Kigyulladt egy terménytároló Sajópetriben
Kigyulladt egy terménytároló Sajópetri külterületén szombaton reggel, a miskolci és a tiszaújvárosi tűzoltók megkezdték az oltását
Elindult a forgalom az M43-ason és már dolgozik az M43-as autópálya rendőrség is
Holtan találták meg a hétfőn Egyeken eltűnt kisfiút
Leváltották a Pest megyei rendőrfőkapitányt
Autós üldözés az M6-oson, szemben a forgalommal
Elindultak az egyenruhások a Hősök teréről
Hírközpont
Katasztrófa és baleset
Vonat és kamion ütközött Vas megyében
Politika
Hat halott a kabuli katonai kórházban történt robbanásban
Oktatás, nevelés
Pályaválasztási napot tart középiskolásoknak az ELTE
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Hihetetlen: Audi A4 Avantból rozsdás konzervdoboz
Rendőrség Rendőrség
Véderő Gyöngyöspatán
Független Hírügynökség   2011 April 20, Wednesday  

Ha szükséges, a rendőrség intézkedni fog - így reagált a belügyminisztérium a Független Hírügynökség kérdésére, miszerint tesz-e valamit a tárca annak kapcsán, hogy a "Véderő" nevezetű csoport katonai jellegű kiképzőtábort akar nyitni a hétvégén Gyöngyöspatán.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Ha szükséges, a rendőrség intézkedni fog - így reagált a belügyminisztérium a Független Hírügynökség kérdésére, miszerint tesz-e valamit a tárca annak kapcsán, hogy a "Véderő" nevezetű csoport katonai jellegű kiképzőtábort akar nyitni a hétvégén Gyöngyöspatán. A BM szerint kiemelt figyelmet fordítanak a polgárok védelmére.

Ezen a hétvégén katonai, önvédelmi tábort szervez az egyébként sem feszültségektől mentes Gyöngyöspatára a Véderő. A civil szervezet internetes oldalán azt írják: egyebek mellett fegyverismeret, lövészet, közelharc lesz a programok között. A jelentkezőket felkérik, hogy hozzanak magukkal úgynevezett airsoft fegyvert és bokszkesztyűt is. Mint ismert, Gyöngyöspata az a település, ahol március elejétől a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és más szervezetek járőröztek a betiltott Magyar Gárdáéra emlékeztető egyenruhában. A csoportoktól az Országos Polgárőr Szövetség közleményben határolódott el. Nemzetközi jogvédő szervezetek pedig felszólították a magyar kormányt, hogy "azonnal lépjen közbe" az ott élő romák megvédésére. A település polgármestere kedden, egészségügyi okokra hivatkozva lemondott.
A Független Hírügynökség kereste a belügyminisztériumot, hogy megtudja, mi az állásfoglalása azt ügyben, vagyis, hogy van e- egyáltalán lehetőség ilyen kiképzőtábor létrehozására, vagy, hogy tesz-e valamit ebben az ügyben a BM és az irányítása alá tartozó rendőrség. A tárca szerdai közleményében emlékeztetett: a társadalmi szervezetek törvényességi felügyeletét az ügyészség látja el. Tehát, ha a szervezet működése a későbbiekben a törvényben leírt szabályoknak nem felel meg, úgy az ügyészség hatáskörébe tartozik kezdeményezni a szükséges intézkedéseket.
A BM a táborban használni tervezett "airsoft" fegyverekről azt a tájékoztatást adta, hogy működési elvük, illetve műszaki jellemzőik miatt nem minősülnek tűzfegyvernek, és nem tartoznak a lőfegyvernek minősülő légfegyverek kategóriájába sem, így megszerzésükhöz, tartásukhoz és bármilyen tevékenység végzéséhez nem szükséges hatósági engedély.
A belügyminisztérium hangsúlyozza: kiemelt figyelmet fordítanak a polgárok védelmére, emiatt rendeltek el több településen is fokozott rendőri jelenlétet. Amennyiben pedig - akár a jelzett vagy más hasonló esettel összefüggésben - a rendőri intézkedésre okot adó körülmény merülne fel, úgy a rendőrség haladéktalanul lépni fog.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Véderő GyöngyöspatánContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player