RendÔrség
Kigyulladt egy terménytåroló Sajópetriben
Kigyulladt egy termĂ©nytĂĄrolĂł SajĂłpetri kĂŒlterĂŒletĂ©n szombaton reggel, a miskolci Ă©s a tiszaĂșjvĂĄrosi tĂ»zoltĂłk megkezdtĂ©k az oltĂĄsĂĄt
Elindult a forgalom az M43-ason és mår dolgozik az M43-as autópålya rendÔrség is
VéderÔ Gyöngyöspatån
Holtan talĂĄltĂĄk meg a hĂ©tfĂ”n Egyeken eltĂ»nt kisfiĂșt
AutĂłs ĂŒldözĂ©s az M6-oson, szemben a forgalommal
Elindultak az egyenruhåsok a HÔsök terérÔl
Hírközpont
KatasztrĂłfa Ă©s baleset
ElsĂŒllyedt a szĂŒletĂ©snapi hajĂł - 15 halott
Politika
Nagyobb tåmogatåsi keret a helyi közszolgålatnak
Oktatås, nevelés
Pålyavålasztåsi napot tart középiskolåsoknak az ELTE
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Magazin
Uccai dumĂĄk
MadagaszkĂĄr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Hihetetlen: Audi A4 AvantbĂłl rozsdĂĄs konzervdoboz
RendÔrség RendÔrség
Levåltottåk a Pest megyei rendÔrfÔkapitånyt
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 April 18, Monday  

IndoklĂĄs nĂ©lkĂŒl visszavonta ÁrmĂłs SĂĄndor, a Pest Megyei RendĂ”r-fĂ”kapitĂĄnysĂĄg vezetĂ”jĂ©nek kinevezĂ©sĂ©t PintĂ©r SĂĄndor belĂŒgyminiszter. A FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g Ășgy tudja, a fĂ”kapitĂĄnnyal hĂ©tfĂ”n reggel közöltĂ©k a hĂ­rt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
IndoklĂĄs nĂ©lkĂŒl visszavonta ÁrmĂłs SĂĄndor, a Pest Megyei RendĂ”r-fĂ”kapitĂĄnysĂĄg vezetĂ”jĂ©nek kinevezĂ©sĂ©t PintĂ©r SĂĄndor belĂŒgyminiszter. A FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g Ășgy tudja, a fĂ”kapitĂĄnnyal hĂ©tfĂ”n reggel közöltĂ©k a hĂ­rt. UtĂłda Simon TamĂĄs lesz, aki korĂĄbban a JĂĄsz-Nagykun-Szolnok Megyei RendĂ”r-fĂ”kapitĂĄnysĂĄgot irĂĄnyĂ­totta. Úgy tudni, a levĂĄltott fĂ”kapitĂĄnynak tĂ©ves adatokat szolgĂĄltatĂł gazdasĂĄgi vezetĂ” közalkalmazotti jogviszonyĂĄt is megszĂŒntettĂ©k.

A FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g elsĂ”kĂ©nt szĂĄmolt be arrĂłl, hogy ÁrmĂłs SĂĄndor megyei fĂ”kapitĂĄny korĂĄbban belsĂ” körlevelet kĂŒldött a bĂ»nĂŒgyi Ă©s a rendĂ©szeti igazgatĂłnak, hivatalvezetĂ”knek, HumĂĄnigazgatĂĄsi Ă©s EllenĂ”rzĂ©si SzolgĂĄlatnak, illetve a megyei rendĂ”rkapitĂĄnysĂĄgok vezetĂ”inek, miszerint a megyei rendĂ”rsĂ©g idei költsĂ©gvetĂ©se 2 milliĂĄrd forinttal alacsonyabb, mint a mĂșlt Ă©vi. A ma levĂĄltott kapitĂĄny Ășgy fogalmazott, a költsĂ©gvetĂ©s a szemĂ©lyi juttatĂĄsokon belĂŒl nem tartalmazza a kötelezĂ” bĂ©rfejlesztĂ©sek összegĂ©t, a tĂșlmunka pĂ©nzĂŒgyi megvĂĄltĂĄsĂĄnak kerete pedig mĂĄr a decemberi tĂșlĂłrĂĄkkal kimerĂŒlt, sĂ”t tĂ­zmilliĂł forinttal tĂșl is lĂ©ptĂ©k azt. A fĂ”kapitĂĄny ezek miatt tĂșlĂłrĂĄt fizetni csak az EU-s elnöksĂ©g rendĂ”ri biztosĂ­tĂĄsĂĄban rĂ©sztvevĂ” ĂĄllomĂĄnynak engedĂ©lyez.
Egy nappal kĂ©sĂ”bb - a hĂ©tvĂ©ge ellenĂ©re - soron kĂ­vĂŒli vizsgĂĄlatot rendelt el az OrszĂĄgos RendĂ”r-fĂ”kapitĂĄnysĂĄg gazdasĂĄgi fĂ”igazgatĂłja a Pest Megyei RendĂ”r-fĂ”kapitĂĄnysĂĄg gazdĂĄlkodĂĄsa miatt. ÁrmĂłs ezutĂĄn visszavonta a gazdasĂĄgi szigorĂ­tĂĄsokrĂłl hozott intĂ©zkedĂ©seit, mondvĂĄn, az ORFK a megyei fĂ”kapitĂĄnysĂĄg gazdasĂĄgi helyzetĂ©t stabilnak talĂĄlta, a kiadott körlevĂ©l hibĂĄs szĂĄmadatokkal kalkulĂĄlt.
A kiadott körlevĂ©l szerint nincs fedezete a napidĂ­jnak, a 200 ezer forintos cafetĂ©riajuttatĂĄs egy rĂ©szĂ©nek Ă©s a szociĂĄlis juttatĂĄsok 80 szĂĄzalĂ©kĂĄnak. UgyanĂ­gy nem jut pĂ©nz a kĂŒlsĂ”s tolmĂĄcsokra Ă©s szakĂ©rtĂ”kre, a tanĂșk ĂștiköltsĂ©gĂ©re Ă©s arra sem, hogy kifizessĂ©k, ha a körzeti megbĂ­zottak magĂĄnautĂłikat hasznĂĄljĂĄk szolgĂĄlati autĂłkĂ©nt. Ezekre a tĂ©telekre körĂŒlbelĂŒl 340 milliĂł forint kellene. Ezek fĂ©nyĂ©ben ÁrmĂłs SĂĄndor a dologi kiadĂĄsok terĂŒletĂ©n elrendelte, hogy a jĂĄrmĂ»vek kilomĂ©terkeretĂ©t 50 szĂĄzalĂ©kra ĂĄllĂ­tsĂĄk be, a sajĂĄt kezelĂ©sĂ» jĂĄrmĂ»veket csak akkor javĂ­ttassĂĄk, ha az kĂŒlönösen indokolt, nyĂĄri gumikat pedig kizĂĄrĂłlag a motorokon cserĂ©ljenek, azt is csak a gödöllĂ”i uniĂłs rendezvĂ©nyek biztosĂ­tĂĄsi feladatai miatt. Ezeken tĂșl a fĂ”kapitĂĄny elrendelte, hogy minden beszerzĂ©st, szolgĂĄltatĂĄst szĂŒneteltetni kell.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow LevĂĄltottĂĄk a Pest megyei rendĂ”rfĂ”kapitĂĄnyt



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player