Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Kapcsolati zűr
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Minden idők legbiztonságosabb autója a Tesla "S"
Belpolitika Belpolitika
Véget ért az Élet Menete
Független Hírügynökség   2011 April 17, Sunday  

Véget ért az Élet Menete nem sokkal este 8 óra előtt. A rendezvény befejezéseként a holokauszt 600 magyar áldozatának emlékére 600 fehér léggömböt eresztettek az égbe.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Véget ért az Élet Menete nem sokkal este 8 óra előtt. A rendezvény befejezéseként a holokauszt 600 magyar áldozatának emlékére 600 fehér léggömböt eresztettek az égbe. A meneten körülbelül 2000-en vettek részt.

Vasárnap délután felvonulással emlékeztek a holokauszt áldozataira Budapesten. A rendezvény 17 órakor a Klauzál téren kezdődött a Szilvási Gipsy Folk Band fellépésevel, majd Tarlós István főpolgármester mondott beszédet. Az emlékezők ezután a Nagymező utcán keresztül vonulnak át a Kossuth Lajos térre, ahol az ott felállított színpadon folytatódott a program. Közreműködött többek között: Polyák Lilla színművész, Bródy János előadóművész, Korcsolán Orsolya hegedűművész, Lukács Sándor színművész és a Budapest Klezmer Band.
A rendezvényen részt vett mások mellett Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Gyurcsány Ferenc volt pártelnök-miniszterelnök fiaival, Bajnai Gordon exkormányfő és Lendvai Ildikó szocialista politikus, de megjelent Rogán Antal fideszes parlamenti képviselő, ötödik kerületi polgármester is feleségével és kisgyermekével. Rajtuk kívül ott volt Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter és Boross Péter, egykori miniszterelnök is. Látni lehetett a tömegben Balázsovits Lajos színházigazgatót, Kulka János színészt és Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökét. A magyarországi Élet Menetének üzenetet küldött az ENSZ főtitkára, Ban Ki-Mun, míg José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének videoüzenetét óriáskivetítőkön láthatták az emlékezők.
A Kossuth téri helyszínen megjelent több "feketeruhás" is, ám őket a rendőrök nem engedték be a tömegbe.
A menet valamennyi szónoka beszélt arról, hogy emlékezni és emlékeztetni kell a rettenetes pusztításra, nehogy hasonló valaha is megismétlődjön. A megemlékezés lezárásaként a csaknem 600 ezer magyar áldozat emlékére hatszáz fehér léggömböt eresztettek az égbe. A rendezvényen körülbelül 2000-en vettek részt.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player