Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
2013-ban érkezik a Vw UP! GT
Belpolitika Belpolitika
Hétfőn szavaz az Országgyűlés az új alaptörvényről
Független Hírügynökség   2011 April 17, Sunday  

Hétfőn szavaz az Országgyűlés az új alaptörvényről. A kérdések, azonnali kérdések és interpellációk után várhatóan délután kettő körül kezdődik a záróvita, ha érkezik még érvényes módosító indítvány.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Hétfőn szavaz az Országgyűlés az új alaptörvényről. A kérdések, azonnali kérdések és interpellációk után várhatóan délután kettő körül kezdődik a záróvita, ha érkezik még érvényes módosító indítvány. A vita után pedig következik a zárószavazás. Az alaptörvény elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

A végszavazás előtt lévő alaptörvény már tartalmazza azokat a módosításokat, amelyeket egy hete fogadott el a parlament. Így bekerült a tulajdon védelméhez és önvédelemhez való jog, a ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztés lehetősége. Viszont vármegyék helyett megyék szerepelnek a dokumentumban, és nincs szó abban arról sem, hogy plusz szavazati jog járna a kiskorúak után. Az eredeti tervekkel ellentétben nem tüntetik fel az igennel szavazó képviselők nevét az Alaptörvényben.
Benne van a javaslatban, hogy bírói jogviszony alsó korhatára 30 év, a felső pedig az öregségi nyugdíjkorhatár, azaz jelenleg a 62, a későbbiekben a 65 éves kor legyen. Várhatóan a zárószavazás előtt beterjesztik azt a módosítót is, amely szerint ez a szabály az ügyészekre is vonatkozna. Legalábbis egy hete Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője erre tett utalást, amikor egy újságírói kérdésre azt mondta: az ügyészek nyugdíjkorhatárával kapcsolatban az alaptörvény április 18-i zárószavazása előtt módosító indítványt fognak benyújtani.
A Himnusz eredeti kottája viszont annak ellenére szerepel a zárószavazás előtt álló alkotmányjavaslatban, hogy Lázár János kijelentette, ez nem lesz benne. Amennyiben Erkel kottája nem kerül ki a záróvitában, a jövőben sokkal pattogósabban kell majd előadni, mint eddig, ugyanis a zeneszerző a Himnuszt verbunkos stílusban írta.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player