ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Politikus szerepek
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MegĂĄlmodta, megtervezte sajĂĄt szupersportautĂłjĂĄt
Belpolitika Belpolitika
Ma szavaz a parlament a mĂ©diatörvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄrĂłl, az Ășj alkotmĂĄny elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l Ă©s a semmissĂ©gi törvĂ©nyrĂ”l
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 March 07, Monday  
Image
Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s hĂ©tfĂ”n szavaz az Ășj alkotmĂĄny szabĂĄlyozĂĄsi elveirĂ”l szĂłlĂł hatĂĄrozati javaslatrĂłl, amely az alaptörvĂ©ny elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel kapcsolatos jogszabĂĄlyi hĂĄtteret teremti meg.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s hĂ©tfĂ”n szavaz az Ășj alkotmĂĄny szabĂĄlyozĂĄsi elveirĂ”l szĂłlĂł hatĂĄrozati javaslatrĂłl, amely az alaptörvĂ©ny elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel kapcsolatos jogszabĂĄlyi hĂĄtteret teremti meg. SzintĂ©n hĂ©tfĂ”n mĂłdosĂ­thatjĂĄk a kĂ©pviselĂ”k a tavaly elfogadott Ășj mĂ©diatörvĂ©nyt, illetve mĂ©diaalkotmĂĄnyt. MegvĂĄlaszthatjĂĄk a Magyar Nemzeti Bank MonetĂĄris TanĂĄcsĂĄnak Ășj kĂŒlsĂ” tagjait is, de hĂ­rek szerint a szĂŒksĂ©ges nĂ©gy helyett egyelĂ”re csak kĂ©t ember teheti majd le az eskĂŒjĂ©t.

Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s hĂ©tfĂ”n a hatĂĄrozathozatalok elĂ”tt szavaz a Magyar Nemzeti Bank MonetĂĄris TanĂĄcsĂĄnak Ășj tagjairĂłl. Az eddigi hĂ­rek szerint dĂ©lelĂ”tt a szĂŒksĂ©ges nĂ©gy helyett egyelĂ”re kĂ©t jelöltet hallgat meg a gazdasĂĄgi Ă©s informatikai bizottsĂĄga. Ha a többsĂ©g tĂĄmogatja Ă”ket, dĂ©lutĂĄn a tagokat egyenkĂ©nt, egyszerĂ» többsĂ©ggel vĂĄlaszthatjĂĄk meg a plenĂĄris ĂŒlĂ©sen, 6 Ă©vre.

A kormĂĄny nevĂ©ben Navracsics Tibor közigazgatĂĄsi Ă©s igazsĂĄgĂŒgyi miniszter februĂĄr 23-ĂĄn nyĂșjtotta be a parlamentnek az Ășj mĂ©diaszabĂĄlyozĂĄssal kapcsolatos mĂłdosĂ­tĂł javaslatot. Eszerint kĂ©t jogszabĂĄlyon vĂĄltoztatnĂĄnak: a sajtĂłszabadsĂĄgrĂłl Ă©s a mĂ©diatartalmak alapvetĂ” szabĂĄlyairĂłl szĂłlĂł törvĂ©nyen, amelyet mĂ©diaalkotmĂĄnykĂ©nt is emlegetnek, valamint a mĂ©diaszolgĂĄltatĂĄsokrĂłl Ă©s a tömegkommunikĂĄciĂłrĂłl szĂłlĂł törvĂ©nyen, amelyet mĂ©diatörvĂ©nykĂ©nt ismer a közvĂ©lemĂ©ny. MindkettĂ”t tavaly fogadta el a parlament. A kormĂĄny indĂ­tvĂĄnya az EurĂłpai BizottsĂĄggal lezajlott egyeztetĂ©s alapjĂĄn, nĂ©gy kĂ©rdĂ©skörre kitĂ©rve ajĂĄnlja mĂłdosĂ­tani a kĂ©t jogszabĂĄlyt. Az elĂ”zetes napirend szerint hĂ©tfĂ”n szavaz a parlament az elĂ”terjesztĂ©shez benyĂșjtott mĂłdosĂ­tĂł indĂ­tvĂĄnyokrĂłl, majd lehetĂ”sĂ©g szerint megtartjĂĄk a zĂĄrĂłszavazĂĄst is.

Az Ășj alkotmĂĄny szabĂĄlyozĂĄsi elveirĂ”l szĂłlĂł orszĂĄggyĂ»lĂ©si hatĂĄrozati javaslatban egyebek mellett az szerepel, hogy a frakciĂłk tagjai, valamint a fĂŒggetlen kĂ©pviselĂ”k mĂĄrcius 15-ig nyĂșjthatjĂĄk be javaslataikat a kĂ©szĂŒlĂ” alaptörvĂ©nyhez. Az LMP Ă©s az MSZP a hĂ©tvĂ©gĂ©n ismĂ©t jelezte, hogy nem kĂ­vĂĄn rĂ©szt venni az alkotmĂĄnyozĂĄsban. Az elĂ”terjesztĂ©sben több olyan kĂ©rdĂ©skör szerepel, amelyekkel kapcsolatban az emberek vĂ©lemĂ©nyĂ©t is kikĂ©rik a nekik postĂĄzott kĂ©rdÔíveken. Ezzel kapcsolatban GulyĂĄs Gergely, az AlkotmĂĄny-elĂ”kĂ©szĂ­tĂ” eseti bizottsĂĄg egyik alelnöke a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©gnek szombaton azt mondta: a hatĂĄrozati javaslat valĂłjĂĄban egy lehetĂ”sĂ©g, amelytĂ”l el lehet tĂ©rni, Ă©s szerinte nincs ellentmondĂĄs abban, hogy olyan kĂ©rdĂ©sekben kĂ©rik a vĂĄlasztĂłk vĂ©lemĂ©nyĂ©t, amelyrĂ”l mĂĄr hĂ©tfĂ”n dönteni fog az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s.

Ugyancsak hĂ©tfĂ”n lesz napirenden az egĂ©szsĂ©gĂŒgyben mĂ»ködĂ” szakmai kamarĂĄkrĂłl szĂłlĂł törvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄnak zĂĄrĂłszavazĂĄsa, dönthetnek a kĂ©pviselĂ”k a tĂ»zvĂ©delmi törvĂ©ny szigorĂ­tĂĄsĂĄrĂłl, valamint a semmisĂ©gi törvĂ©nykĂ©nt emlegetett elĂ”terjesztĂ©srĂ”l, amelyet a fideszes Balsai IstvĂĄn nyĂșjtott be. UtĂłbbival semmisnek nyilvĂĄnĂ­tanĂĄk azon bĂ­rĂłsĂĄgi Ă­tĂ©leteket, amelyeket a 2006 Ă”szi tömegoszlatĂĄsokkal kapcsolatban hoztak korĂĄbban kizĂĄrĂłlag rendĂ”ri jelentĂ©sek Ă©s tanĂșvallomĂĄsok alapjĂĄn.

Kedden "A magyar nĂ©pessĂ©gfogyĂĄs megĂĄllĂ­tĂĄsĂĄnak sĂŒrgetĂ” szĂŒksĂ©gessĂ©ge" cĂ­mmel politikai vitĂĄt tart a parlament a Jobbik kezdemĂ©nyezĂ©sĂ©re.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player