Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Magazin
Uccai dumák
Madagaszkár
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Szent sz*r! Batmobil a pokolból!
Belpolitika Belpolitika
Csalódás a kormány tavaszra tervezett programja
Független Hírügynökség   2010 December 29, Wednesday  

Csalódásnak tartja az MSZP a kormány tavaszra tervezett törvényalkotási programját.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Csalódásnak tartja az MSZP a kormány tavaszra tervezett törvényalkotási programját. Az ellenzéki párt szerint "kínosan hiányzik" abból a nemzetgazdasági miniszter által bejelentett reformcsomag és "nagyon hiányzik" a devizahitelesek védelmére meghirdetett szabályozás. A miniszterelnök szóvivője szerint ugyanakkor a következő fél év kormányzati intézkedéseinek középpontjában a gazdasági növekedés beindítása, a foglalkoztatás növelése és az államadósság-csapdából való kitörés szerepelnek.

Már elküldte a kormány a házelnöknek azt a törvényalkotási programot, amit a tavaszi ülésszakra terveznek. Az MSZP szerint ugyanakkor az "finoman szólva is meglepő" és "meglehetősen soványka" a korábbi ígéretekhez képest, mindössze két érdemi napirend van: az egyik a katasztrófavédelemmel, a másik pedig a hulladék lerakásával és gazdálkodásával kapcsolatos.

Tukacs István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint kínosan hiányzik például a Matolcsy György által megfogalmazott reformcsomagra vonatkozó jó néhány tervezet. Az ellenzéki képviselő szerint érthetetlen, hogy miért a sporttal, az egyházakkal vagy éppen az atomenergia uniós szabályainak alkalmazásával akar foglalkozni a kormány tavasszal, amikor korábban 600-800 milliárd forintos megtakarítást eredményező reformcsomagot helyezett kilátásába. Szerinte vagy nem is fogják benyújtani ezt a javaslatcsomagot vagy pedig mélységesen lebecsülik a parlamentet, hogy nem tartják fontosnak előre jelezni.

Az ellenzéki politikus szerint nagyon hiányzik a tavaszi törvényalkotási programból a devizahitelesek védelmében, második lépcsőben jelzett intézkedéssor, amiről a kormány már ősszel beszélt.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Független Hírügynökségnek az elhangzottakra úgy reagált, hogy a következő fél év kormányzati intézkedéseinek középpontjában a gazdasági növekedés beindítása, a foglalkoztatás növelése és az államadósság-csapdából való kitörés szerepelnek. Megfogalmazása szerint az előző nyolc év elhibázott gazdaságpolitikája nehéz helyzetbe hozta az országot, ezért 2011-nek a megújulás évének kell lennie. Ennek érdekében készül a Nemzetgazdasági Minisztériumban a növekedési és stabilitási reform, amelynek segítségével munkahelyeket fognak teremteni, csökkenteni fogják az államadósságot, le fogják építeni a bürokráciát, és vissza fogják szorítani a korrupciót - írja közleményében a politikus.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player