Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Bugatti EB110 SS gumifüstölés
Belpolitika Belpolitika
Válságtanácskozásra készülnek a szocialisták
Független Hírügynökség   2010 December 28, Tuesday  

Január első felében válságtanácskozást kezdeményez az MSZP - közölte Kormos Kata, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján. A tanácskozás részleteit csak később hozzák majd nyilvánosságra.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Január első felében válságtanácskozást kezdeményez az MSZP - közölte Kormos Kata, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján. A tanácskozás részleteit csak később hozzák majd nyilvánosságra. A Fidesz a törvény végigolvasását ajánlja a bírálóknak.

Már nincs olyan nap, hogy ne a magyar médiatörvénytől lenne hangos a nemzetközi sajtó, neves lapok bírálják a jogszabályt, Orbán Viktor hatalmi törekvései egyre nagyobb kárt okoznak Magyarország nemzetközi megítélésének - fogalmazott a szocialista párt szóvivője. A hazai sajtó részéről is egyre többen tiltakoznak, megszólalnak a sajtószabadságot féltő társadalmi és civil szervezetek, ezt a kormány már nem hagyhatja figyelmen kívül - tette hozzá.
Az MSZP január első felében demokratikus parlamenti pártok részvételével válságtanácskozást kezdeményez - közölte Kormos Kata. Kérdésre válaszolva a szóvivő azt mondta: az MSZP érdekelt abban, hogy Magyarország uniós elnöksége sikeres legyen. Így megtesznek mindent, hogy segítsék az országot ebből "az áldatlan helyzetből kilábalni" és olyan megoldást találni, amely a nemzetközi megítélést javítani tudja. A válságtanácskozás részleteiről később számolnak be.
A szóvivő kitért arra is: az MSZP azt kéri a köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a törvényt, hanem küldje az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra.
Az új médiatörvény ízig-vérig európai jogszabály, legfontosabb pontjai mind megtalálhatóak más európai uniós tagállamok médiatörvényeiben - reagált közleményében Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője közölte: ez a médiatörvény az elmúlt évek gyakorlatával szemben működőképes rendszert hoz létre, amely támogatja a tisztelet kultúráját, védi az emberi méltóságot és a gyermekek jogait, valamint megteremti a közmédiumok átlátható és takarékos gazdálkodásának feltételeit. A közlemény úgy fogalmaz: "tisztelettel ajánljuk a szocialistáknak és az ebben az ügyben nyilatkozóknak, hogy olvassák végig a médiatörvényt."

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player