Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Magazin
Uccai dumák
A diktatúráról
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Múzeumba került az első, 1898-ban készült Porsche
Belpolitika Belpolitika
A Fidesz védi a médiatörvényt
Független Hírügynökség   2010 December 23, Thursday  

Közleményben veszi védelmébe a miniszterelnök szóvivője az újonnan elfogadott médiatörvényt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Közleményben veszi védelmébe a miniszterelnök szóvivője az újonnan elfogadott médiatörvényt. Szijjártó Péter igazi európai jogszabálynak nevezi a törvényt, amelynek szinte minden eleme megtalálható valamely más, európai ország média szabályozásában, és amely - egyebek mellett - "az újságírói szabadság garantálása érdekében minden eddiginél nagyobb biztonságot nyújt az informátoroknak".

"A Fidesz rendszerváltó pártként harcolt a kommunista rendszer ellen a demokráciáért az 1980-as évek folyamán, részt vett a kommunista diktatúra utáni demokratikus átmenetben és most kétharmados parlamenti többség birtokában készen áll arra, hogy a választók akaratának megfelelően lezárja az átmenet zavaros korszakát" - írja Szijjártó Péter.
"Megújítjuk Magyarországot, egy elkötelezett európai demokráciát építünk, melynek célja, hogy ne csak az európai országokkal legyünk versenyképesek, hanem a feltörekvő új hatalmakkal is. Ennek érdekében hajtunk végre strukturális reformokat a gazdaságban, az adórendszerben, a közigazgatásban, ennek érdekében alkotjuk meg a végleges alkotmányt és alakítjuk át a médiarendszert.
Az átlátható és tiszta körülményeket teremtő új magyar médiatörvény elfogadása előtti és utáni össztűz kísértetiesen emlékeztet az 1990-es évek eleji médiatörvény-viták történéseire.
Akkor, az 1990-es évek elején a kommunista diktatúra szabályozása helyett egy olyan demokratikus, kompromisszumokra épülő törvényt alkotott a parlament, melynek céljait ugyan senki nem vitatta, mégis komoly támadások kereszttüzébe került. Ugyanaz történik tehát most, mint történt alig több, mint egy évtizeddel ezelőtt.
Mi készen állunk az értelmes, konkrétumokat illető vitára, eszmecserékre, de eddig csak általános, politikai-ideológiai támadásokkal szembesültünk.
Az új magyar médiatörvény egy igazi európai jogszabály: nincs olyan fontos pontja, amely ne lenne megtalálható más Európai Uniós tagállam, vagy tagállamok jogszabályaiban.
Egyesek kritikával illették a különböző médiatípusok egységes szabályozását, holott többek között Olaszország, Franciaország és Svédország hatóságai is komplex módon szabályozzák az egyes médiaterületek működését.
A sorozatos - különösen a gyermekek számára káros - jogsértések nyomán kiszabható rendkívül súlyos büntetések - több százezer eurós bírságok és működési engedély-visszavonások - lehetőségét éppúgy tartalmazzák Németország, Finnország és Lengyelország médiatörvényei, mint az új magyar szabályozás, amely ráadásul biztosítja és egyúttal halasztó hatályúvá teszi a bírósághoz való fordulás lehetőségét. A magyar médiahatóság elnökének rendeletalkotási jogához a mintát a német médiahatóság írányelv-kiadási gyakorlata szolgáltatta.
Az új magyar törvény az újságírói szabadság garantálása érdekében minden eddiginél nagyobb biztonságot nyújt az informátoroknak, akiket az újságírók kizárólag a bíróság döntése alapján, a nemzetbiztonság, vagy a közrend védelme érdekében kötelesek felfedni.
Az új médiaszabályozás egységes, átlátható, európai szabályozási környezetet teremt, erősítve a sajtó szabadságát, a tisztelet kultúráját, a kiskorú gyermekek védelmét és az emberi méltóságot" - áll a közleményben.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player