Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Elia: Első tuningcsomag az új Renault Cliohoz
Belpolitika Belpolitika
Mától más Magyarország
Független Hírügynökség   2010 December 21, Tuesday  

A sajtót korlátozzák, a munkavállalók megtakarítását államosítják és elköltik - mától tehát más Magyarország - mondta keddi sajtótájékoztatóján az MSZP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A sajtót korlátozzák, a munkavállalók megtakarítását államosítják és elköltik - mától tehát más Magyarország - mondta keddi sajtótájékoztatóján az MSZP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője. Szekeres Imre szerint az ország rendkívül kedvezőtlen helyzetbe került az elmúlt hat hónapban és már most látható, hogy jövőre ismét eladósodásra lehet számítani, a nyugdíjrendszer kapcsán pedig káosz fog kialakulni.

Szekeres Imre szerint rendkívül kedvezőtlen helyzetbe került Magyarország az elmúlt hat hónapban, pedig ez nem volt szükségszerű. A Bajnai-kormány idején már elindult ugyanis a stabilizálódás és egyre jobb volt az ország megítélése, az új kormánynak pedig ezt az utat kellett volna folytatnia. Ehelyett azonban értelmetlen és kockázatos lépéseket tett - véli a szocialista politikus. Szekeres Imre itt említette, hogy az Orbán-kormány felmondta az Unióval és az IMF-fel a hitelszerződést, a felelőtlen kijelentéseik miatt pedig a forint nagymértékben leértékelődött. Ezután bejelentettek egy 29 pontos tervet, amelyből szerinte csak az adóemelések valósultak meg. Ezt követte egy radikális, csak a gazdagoknak szóló adócsökkentés és a kiesett bevételek pótlása miatt van szükség a magánpénztári megtakarításokra.

Szekeres Imre szerint mindezek után előrelátható, hogy Magyarország 2012-től ismét eladósodik, káosz lesz a nyugdíjrendszer kapcsán és a következő évben rosszabbul fog járni, aki nem keres legalább 300 ezer forintot.

A szocialista politikus szerint most az a kérdés: hogyan tovább. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - egy korábbi interjúban - ugyanis azt nyilatkozta, hogy 600-800 milliárd forintos kiadáscsökkentésre lesz szükség. Ezek közé sorolta, hogy a munkaerőpiaci alapból 100-120 milliárd forintot, míg a gyógyszerkasszából 110 milliárd forintot vesznek ki. Szekeres Imre szerint ugyanakkor ezek nem jó intézkedések.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player