Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Elképesztő: Pagani replika Porsche alapokon
Belpolitika Belpolitika
Januártól lefoglalják annak az autóját, aki nem fizeti be bírságát
Független Hírügynökség   2010 December 20, Monday  

Januártól lefoglalják annak az autóját, aki nem fizeti be közlekedési bírságát. Ez a külföldi autósokra is vonatkozik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az RTL Híradójának azt mondta: így akarnak javítani a fizetési morálon.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(RTL Híradó) Januártól lefoglalják annak az autóját, aki nem fizeti be közlekedési bírságát. Ez a külföldi autósokra is vonatkozik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az RTL Híradójának azt mondta: így akarnak javítani a fizetési morálon. Januártól egyébként a közlekedést érintő változások miatt megfogyatkozhatnak az útmenti óriásplakátok, bekamerázhatják a buszokat, és akár otthonról, ágyban fekve is lehet majd KRESZ-vizsgát tenni.

A kormány közlekedési szabályokat érintő módosításait elfogadta a parlament, így az, aki jövőre nem fizeti be közlekedési bírságát, egy időre búcsút is inthet a kocsijának. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az RTL Híradójának elmondta: ahogy Ausztriában, őrzött helyen, parkolókban az illetékes szervek visszatarthatják a járműveket a büntetés rendezéséig.
Ez a külföldi autósokra is érvényes. Eddig aki nem magyar rendszámtáblás autót vezetett, könnyen megúszhatta a bírságot.
Januártól, aki nem kapcsolja be a biztonsági övet, ittasan vezet vagy átmegy a piroson, azt határozat nélkül is megbírságolhatják. A szigorításoktól a balesetek számának csökkenését várják.
Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő szerint ha ezt sikerül teljes körűen betartatni és következetesen véghezvinni, az segíteni fog. Ha nem, akkor a hézagok - akár van, akár nincs jogszabályi alapja - nem fognak javítani a közlekedés biztonságán.
Jövőre már kamerák is figyelhetnek az utasok biztonságára. A járműveken készült felvételeket 72 napon át lehet megőrizni, utána törölni kell azokat. Csökkenhet az óriásplakátok mérete és száma is: az új szabályozás ugyanis négy négyzetméterben maximálta a hirdetőfelületet, emellett azt is meghatározza a törvény, hogy milyen távol kell elhelyezni a plakátokat az úttól, és hogy legfeljebb mennyi lehet egymás mellett.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player