Programajánló
November 2018
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Zenei hírek
Londoni otthonában elhunyt Rózsa Vera
Gitárprímás Szegeden
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Bulvár
Roma családokat fenyegettek Tapolcán
Rejtélyes börtönhalál
Játék
Testreszabott száguldozás
GTR2 - Nagyszerű autóverseny
Buli
Progressive Sun április 25.-én
Bastian
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Szegedi hírek Szegedi hírek
Szegedre látogatott az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete
Munkatársunktól   2010 November 12, Friday  

Dr. Botka László polgármester és Prof. Szabó Gábor rektor fogadta a szegedi Városházán Eleni Tsakopoulos Kounalakist, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetét, aki az Armel Operaverseny és Fesztivál miatt érkezett Szegedre.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Pénteken Szegedre látogatott Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki 2010. január 11-én foglalta el hivatalát és váltotta April H. Foleyt. A nagykövet asszony elsősorban az Armel Operaverseny és Fesztivál miatt érkezett Szegedre, hiszen megtekinti a new yorki Dicapo Opera Theatre előadását a Szegedi Nemzeti Színházban. Az amerikai társulat Csehov Sirály című drámájának adaptációját adja elő pénteken és szombaton három felvonásban.Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony a Városi TV riporterének kérdésére elmondta, hogy amerikai nagykövetként szeretné megismerni Magyarországot és nem csak a fővárost Budapestet, ezért szívesen találkozik vidéki városok polgármestereivel, hiszen az ország gyönyörű. A nagykövet első útja a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumba vezetett, ahol hagyományosan rendkívül magas szinten folyik a kéttannyelvű oktatás. Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony elismerően szólt a diákok nyelvtudásáról, velük az amerikai továbbtanulási lehetőségekről beszélt. A Városháza előtt Dr. Botka László polgármester, valamint a Szegedi Tudományegyetem rektora, Prof. Szabó Gábor fogadta az amerikai nagykövetet, aki rendkívül közvetlenül köszöntötte a fogadóbizottságot. A nagykövet asszony csodálatát fejezte ki a Városháza Dísztermének megtekintésekor.


Dr. Botka László ugyanakkor elmondta, hogy szeretnék erősíteni a magyar-amerikai kapcsolatokat elsősorban a szegedi vállalkozások tekintetében. A polgármester ugyanakkor hozzátette, hogy Szeged eddig is jó kapcsolatokat ápolt az Amerikai Egyesült Államokkal, azon belül is Toledo városával, amely régóta a Csongrádi megyeszékhely testvérvárosa. Dr. Botka László ugyanakkor az is megjegyezte, hogy Szeged városa egyre fontosabb szerepet tölt be, amelyet az amerikai nagykövet látogatása is bizonyít.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszonyt Botka László díszebéddel fogadta, majd a nagykövet délután ellátogat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player