4. lap. �sszesen 4.
Grillezett halfilé citromos majonézzel
Â
Hozzávalók:
80 dkg afrikai harcsafilé
Só, õrölt bors
4 gerezd fokhagyma
1 dl olĂvaolaj
6 db közepes, héjában fõtt burgonya
20 dkg zöldspárga
20 dkg fehérspárga
4 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
3 dl Globus majonéz
2 db citrom
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A harcsafilĂ©t nagyobb szeletekre vágjuk, majd sĂłval, borssal Ă©s a zĂşzott fokhagymával fĂ»szerezzĂĽk. Meglocsoljuk az olĂvaolajjal, Ă©s pár Ăłrára a hĂ»tõbe tesszĂĽk. A megtisztĂtott burgonyát vastagabbra szeleteljĂĽk, a meghámozott spárgákat 4-5 centisre daraboljuk, majd az olvasztott vajon megpirĂtjuk, sĂłval, borssal Ă©s az aprĂtott petrezselyemmel fĂ»szerezzĂĽk. Az öntethez a majonĂ©zt simára keverjĂĽk az egyik citrom levĂ©vel Ă©s reszelt hĂ©jával, majd beleforgatjuk a másik citrom kockára vágott hĂşsát. Tálaláskor a pirĂtott zöldsĂ©geket tányĂ©rra halmozzuk, mellĂ© fektetjĂĽk a harcsafilĂ©t, Ă©s rálocsoljuk a citromos majonĂ©zmártást.
Â
Â
Grillezett lazac
Â
Hozzávalók:
60 dkg lazac-szelet
2 gerezd fokhagyma
2 csokor kapor
1 citrom
1 dl olĂvaolaj
sĂł
bors
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A kaprot finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a citrom levét jól kinyomjuk. Az olajhoz keverjük a kaprot, a fokhagymát és a citromlevet. A halszeleteket sóval, borssal beszórjuk, majd megkenjük a fuszeres olajjal.
Grillrácson mindkét oldalát 5-5 percig sütjük.
Â
Mézes-sörös grillezett csirkemell
Â
Hozzávalók:
4 nagyobb csirkemellfilé
mézes-sörös pác
a körethez
4 adag grillen sĂĽlt csemegekukorica
Mézes-sörös pác
2 evõkanál méz
2 dl világos sõr
1 dl olaj
1 kiskanál só
1 mokkáskanál frissen õrölt bors
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A csirkemellfilĂ©ket tegyĂĽk magas falĂş tálba, öntsĂĽk rá a mĂ©zes-sörös pácot, Ă©s forgassuk meg benne a hĂşsdarabokat. FedjĂĽk le fĂłliával, Ă©s egy Ă©jszakára tegyĂĽk a hĂ»tõbe pácolĂłdni. Fontos hogy egy Ă©jszakát pácolĂłdjon, mert vastag a csirkemell, Ă©s akkor finom, ha a belsejĂ©t is átjárják az Ăzek. a Nem árt, ha közben megforgatjuk a páclĂ©ben a hĂşsdarabokat. Másnap vegyĂĽk ki a páclĂ©bõl a csirkemelleket, Ă©s a forrĂł grillen, lassan sĂĽssĂĽk pirosra. ForrĂłn, a grillezett csemegekukoricával tálaljuk.
Mézes-sörös pác
A mĂ©zet kanalazzuk keverõedĂ©nybe, kevergetve öntsĂĽk hozzá a sört, az olajat, majd sĂłzzuk, borsozzuk meg. Az Ăgy elkĂ©szĂtett pácba máris beletehetjĂĽk a csirkemellfilĂ©ket. A pác javasolt eltarthatĂłsága, 2 nap hĂ»tõben.
Â
Â
Töltött csirkecomb paprikával
1 ek friss finomra vágott korianderzöld
2 ek friss finomra vágott bazsalikom levél
4 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 csirkecomb
sĂł, bors
4 piros szĂnĂ» paprika
A fûszernövényeket elkeverjük a reszelt sajttal.
A csirkecombok bõrét óvatosan elválasztjuk a hústól, gondosan ügyelve, hogy ne szakadjon be. A sajtos fûszerkeveréket a szárnyas bõre alá nyomkodjuk. A csirkecombokat erõsen sózzuk borsozzuk.
A combokat az egész paprikákkal együtt közepes hõfokon 20 percig grillezzük, közben a paprikát többször megforgatjuk.
A paprikát levesszĂĽk a grillrõl, a csirkecombokat megfordĂtjuk, további 20-25 percig grillezzĂĽk, mĂg a hĂşs porhanyĂłs nem lesz. A tĂ»prĂłbánál a lĂ©nek teljesen tisztának kell lennie.
MĂg a hĂşs sĂĽl, a paprikák hĂ©ját lehĂşzzuk, a magházat, az ereket kivágjuk. A megsĂĽlt combokat kivesszĂĽk a grillbõl, 5 percig állni hagyjuk, majd a grillezett paprikával kĂnáljuk.
Fûszeres rablóhús
2 piros csilipaprika
1 ek olivaolaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
3 ek világos szójaszósz
1 ek cukor
1 lime leve
15 dkg csirkemell filé
15 dkg vesepecsenye
15 dkg sertésszûzpecsenye
A mártáshoz:
1 ek olaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kk finomra vágott citromfû
5 ek mogyoróvaj mogyoródarabkákkal
1,5 dl kĂłkusztej
1 lime leve
1 kk cukor
1 kk õrölt csilipaprika
olaj a rostély bekenéséhez
továbbá 12 db bambusznyárs
A bambusznyársakat 12 Ăłrára beáztatjuk hideg vĂzbe. A csilipaprika magházát eltávolĂtjuk, a hĂşsát aprĂł kockákra vágjuk. Az olivaolajat megforrĂłsĂtjuk, a vöröshagymát Ă©s a csilipaprikát 3-4 perc alatt puhára pároljuk. HozzákeverjĂĽk a szĂłjaszĂłszt, a cukrot Ă©s a lime levĂ©t, majd az Ăgy elkĂ©szĂtett pácot kihĂ»tjĂĽk.
Közben a háromfĂ©le hĂşst 6-8 cm vĂ©kony csĂkokra vágjuk. Lapos tálra tesszĂĽk, sertĂ©sszĂ»zpecsenye a szĂłsszal leöntjĂĽk, egy Ăłra hosszat állni hagyjuk.
A mártáshoz az olajat megforrĂłsĂtjuk, a fokhagymát Ă©s a citromfĂĽvet megforrĂłsĂtjuk benne. HozzákeverjĂĽk a mogyorĂłvajat, a cukrot, az õrölt csilipaprikát Ă©s a lime levĂ©t, felöntjĂĽk a kĂłkusztejjel Ă©s 1 liter forrĂł vĂzzel, Ă©s takarĂ©kon 2-3 percig fõzzĂĽk, mĂg mártás sĂ»rĂ»sĂ©gĂ» nem lesz. Melegen tartjuk.
A hĂşscsĂkokat kivesszĂĽk a pácbĂłl, majd egyesĂ©vel cikk-cakkban a nyársra hĂşzzuk. A grill rostĂ©lyát egy kevĂ©s olajjal megkenjĂĽk, a ráhelyezett nyársakat erõs tĂ»zön 4-5 percig grillezzĂĽk, közben egyszer megfordĂtjuk. A meleg mártással egyĂĽtt kĂnáljuk.
Tandori csirke
1,5 kg bõrös csirkemell vagy comb
500 gr joghurt
1-1 ek frissen reszelt nyers gyömbér
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 kk õrölt pirospaprika
2 kk sĂł
1 kk õrölt fahéj
1 kk õrölt római kömény
1 kk szárĂtott koriandermag
frissen õrölt feketebors
1 kk õrölt szegfûszeg
olaj a grillrács megkenéséhez
lime szeletkĂ©k a dĂszĂtĂ©shez
A gyömbért a pirospaprikát a sót a fahéjat a római köményt a koriandert és a szegfûszeget alaposan elkeverjük a joghurtban.
Éles késsel több helyen beirdaljuk a húsdarabokat, majd a joghurtos páccal alaposan bedörzsöljük. Hûtõszekrényben lefedve legalább 8 óra hosszát pihentetjük.
A grillrácsot megkenjĂĽk olajjal. A hĂşsdarabokat kivesszĂĽk a pácbĂłl, lecsepegtetjĂĽk, majd közepes hõfokon 40 percig sĂĽtjĂĽk, amĂg teljesen ropogĂłsak nem lesznek.
Megborsozzuk Ă©s lime darabokkal dĂszĂtve, meleg lepĂ©nykenyĂ©rrel kĂnáljuk
|< Kezdďż˝
< El�z�
1
2
3
4
K�vetkez� >
Utolsďż˝ >|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!