3. lap. �sszesen 3.
Fahéjas krémfagyi
Hozzávalók:
4 tojássárgája
5 dkg nádcukor
6 dl tej (3,5 %-os)
2 dl tejszĂn
fĂ©l tk. házi vanĂliás porcukor
fél tk. õrölt fahéj
fél tk. só
10 dkg fehér csoki
A tojássárgákat habosra kevertem a cukorral (robotgĂ©ppel). Közben a tejet Ă©s a tejszĂnt egy lábasba öntve felforraltam, majd belekevertem a porcukrot, a sĂłt, a fahĂ©jat Ă©s a kockákra tördelt csokit is, majd addig kevertem, mĂg fel nem olvadt. A cukros tojáshoz nagyon Ăłvatosan, aprĂł adagokban, miközben folyamatosan kevertem a robotgĂ©ppel, hozzáöntöttem a forrĂł tejes-tejszĂnes elegyet, majd visszatettem a lángra Ă©s Ă©pp hogy felforraltam. Közben folyamatosan tovább kevertem, hogy nehogy a tojás kicsapĂłdjon. Hideg vĂzfĂĽrdõben lehĂ»töttem, majd a hĂ»tõbe tettem. Hidegen töltöttem a fagyigĂ©pbe Ă©s 20 perc mĂşlva el is kĂ©szĂĽlt a mĂ».
Grapefruitsorbet csillagánizzsal
Hozzávalók 6 adaghoz:
3 dl vĂz
18 ek. cukor
5 szem csillagánizs
3 rĂłzsaszĂn grapefruit leve Ă©s hĂşsa
A cukorbĂłl Ă©s a vĂzbõl meg az ánizsszemekbõl szirupot fõztem. Mikor a cukor már teljesen feloldĂłdott, kihalásztam az ánizsokat Ă©s hagytam kihĂ»lni a folyadĂ©kot. Közben kifacsartam a grapefruitok levĂ©t Ă©s a gyĂĽmölcshĂşscafatokkal egyĂĽtt a langyos lĂ©be kevertem, majd hĂ»tõben jĂłl kihĂ»töttem az egĂ©szet. Utána fagyigĂ©pbe öntöttem Ă©s kb. 20 percig járattam, majd ment 1-2 Ăłrára a fagyasztĂłba. Akinek nincs fagyigĂ©pbe, tegye rögtön fagyasztĂłba Ă©s idõnkĂ©nt kapargassa át egy villával.
Tálalásnál kivájt grapefruithéjakba kanalaztam a sorbet-t.
Eper - Mascarpone fagylalt
Hozzávalók:
45 dkg eper,
8-10 dkg porcukor,
2 csomag vanĂliás cukor,
kevés citromlé,
50 dkg mascarpone sajt,
120 ml tejszĂn
Â
ElkĂ©szĂtĂ©s:
Megmossuk az epret, Ă©s robotgĂ©ppel pĂĽrĂ©sĂtjĂĽk. A tejszĂnt felverjĂĽk Ă©s összekeverjĂĽk a mascarponĂ©val, majd hozzáadjuk az eperpĂĽrĂ©t, a cukrot Ă©s 1-2 teáskanál citromlevet ĂzlĂ©s szerint. MĂ©lyhĂ»tõbe tesszĂĽk Ă©s 10-15 percenkĂ©nt alaposan felkeverjĂĽk, mĂg egĂ©szen krĂ©mes nem lesz.
Diétás fagyi
Hozzávalók:
tojásfehĂ©rje, Ă©desĂtõszer, kakaĂłpor Ă©s/vagy gyĂĽmölcs
ElkĂ©szĂtĂ©s:
 A tojásfehĂ©rjĂ©t ĂzlĂ©s szerinti Ă©desĂtõszerrel habbá verjĂĽk, majd vagy kakaĂłport, vagy pĂ©pesĂtett gyĂĽmölcsöt, vagy - ha a gyĂĽmölcs Ăze engedi - mindkettõt belekeverĂĽnk, Ă©s egyĂĽtt is összemixeljĂĽk. A keverĂ©ket kis tálkába öntjĂĽk, Ă©s a mĂ©lyhĂ»tõben hagyjuk megfagyni. Ha nem várjuk meg, hogy teljesen megfagyjon, pudinghoz hasonlĂł finom, hideg krĂ©met kapunk.
Citromfagyi
Hozzávalók:
1 pohár natúr joghurthoz számolva: 3 evõkanál porcukor, 1-2 nagy citrom leve, 1 citrom héja
A hozzávalókat jól dolgozd össze, és egy mûanyag dobozban fagyaszd le!
|< Kezdďż˝
< El�z�
1
2
3
K�vetkez� >
Utolsďż˝ >|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!