Receptek
Tiramisuk
ImageA tiramisu az olasz konyha egyik klasszikusa. Habár a piskóták áztatásához leginkább a marsalát részesítik elõnyben, azért szívesen használnak brandyt, konyakot vagy rumot is.
Bodzából nemcsak szörp
SpenĂłt?!
Almáskertek ajándéka
Grillételek
Meggyesek
Gasztro
KĂłstolĂł KommandĂł
A cyberkocsma
Van Dlusztusunk hozzá
Nyarak üdítõje a rozé
Gasztro-folklĂłr
Márton napi libator
Borászatok
Andreas Ebner borászata
Programajánló
M�rcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a h�napban
Törzsasztal
Frankóságok
Óriás túrógombóc
Óriás túrógombócFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ óriás túrógombócot készít.
Gasztro-folklĂłr
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Receptek Receptek
KĂ©szĂ­tsĂĽnk fagylaltot!
MunkatársunktĂłl   2010 July 08, Thursday  
Image
A nyár sztár édessége kétségtelenül a fagylalt. Érdemes a mélyhûtõben tartani egy-két doboz házilag készített fagyit, ami nem csak önmagában finom, de számtalan egyéb desszerthez is felhasználható. A fagylalt készítése nagyon egyszerû, és léteznek ol
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

 

Fahéjas krémfagyi

Hozzávalók:

4 tojássárgája
5 dkg nádcukor
6 dl tej (3,5 %-os)
2 dl tejszĂ­n
fél tk. házi vaníliás porcukor
fél tk. õrölt fahéj
fél tk. só
10 dkg fehér csoki

A tojássárgákat habosra kevertem a cukorral (robotgéppel). Közben a tejet és a tejszínt egy lábasba öntve felforraltam, majd belekevertem a porcukrot, a sót, a fahéjat és a kockákra tördelt csokit is, majd addig kevertem, míg fel nem olvadt. A cukros tojáshoz nagyon óvatosan, apró adagokban, miközben folyamatosan kevertem a robotgéppel, hozzáöntöttem a forró tejes-tejszínes elegyet, majd visszatettem a lángra és épp hogy felforraltam. Közben folyamatosan tovább kevertem, hogy nehogy a tojás kicsapódjon. Hideg vízfürdõben lehûtöttem, majd a hûtõbe tettem. Hidegen töltöttem a fagyigépbe és 20 perc múlva el is készült a mû.


Grapefruitsorbet csillagánizzsal

Hozzávalók 6 adaghoz:

3 dl vĂ­z
18 ek. cukor
5 szem csillagánizs
3 rĂłzsaszĂ­n grapefruit leve Ă©s hĂşsa

A cukorból és a vízbõl meg az ánizsszemekbõl szirupot fõztem. Mikor a cukor már teljesen feloldódott, kihalásztam az ánizsokat és hagytam kihûlni a folyadékot. Közben kifacsartam a grapefruitok levét és a gyümölcshúscafatokkal együtt a langyos lébe kevertem, majd hûtõben jól kihûtöttem az egészet. Utána fagyigépbe öntöttem és kb. 20 percig járattam, majd ment 1-2 órára a fagyasztóba. Akinek nincs fagyigépbe, tegye rögtön  fagyasztóba és idõnként kapargassa át egy villával.
Tálalásnál kivájt grapefruithéjakba kanalaztam a sorbet-t.

Eper - Mascarpone fagylalt

Hozzávalók:
45 dkg eper,
8-10 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
kevés citromlé,
50 dkg mascarpone sajt,
120 ml tejszĂ­n
 
Elkészítés:
Megmossuk az epret, és robotgéppel pürésítjük. A tejszínt felverjük és összekeverjük a mascarponéval, majd hozzáadjuk az eperpürét, a cukrot és 1-2 teáskanál citromlevet ízlés szerint. Mélyhûtõbe tesszük és 10-15 percenként alaposan felkeverjük, míg egészen krémes nem lesz.


Diétás fagyi

Hozzávalók:
tojásfehérje, édesítõszer, kakaópor és/vagy gyümölcs

Elkészítés:
 A tojásfehérjét ízlés szerinti édesítõszerrel habbá verjük, majd vagy kakaóport, vagy pépesített gyümölcsöt, vagy - ha a gyümölcs íze engedi - mindkettõt belekeverünk, és együtt is összemixeljük. A keveréket kis tálkába öntjük, és a mélyhûtõben hagyjuk megfagyni. Ha nem várjuk meg, hogy teljesen megfagyjon, pudinghoz hasonló finom, hideg krémet kapunk.

 

Citromfagyi

Hozzávalók:
1 pohár natúr joghurthoz számolva: 3 evõkanál porcukor, 1-2 nagy citrom leve, 1 citrom héja

A hozzávalókat jól dolgozd össze, és egy mûanyag dobozban fagyaszd le!




Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player