1. lap. �sszesen 3.
Vegetariánus lasagne
Hozzávalók
- 1 padlizsán
- 1/2 tk. sĂł
- 2 ek. olĂvaolaj
- 1 ek. vaj
- 20 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 doboz (80 dkg) olaszos tésztaszósz
- 1 tk. szárĂtott bazsalikom
- 1 tk. szárĂtott oregánĂł
- 25 dkg ricotta sajt
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg reszelt parmezán
- 25 dkg lasagnetészta
- 1 cukkini
ElkĂ©szĂtĂ©s
A lasagnét fõzzük ki és szûrjük le. A riccotta sajtot, a trappista sajtot és a parmezán felét dolgozzuk össze.
Karikázzuk fel a padlizsánt, dörzsöljĂĽk be sĂłval Ă©s pihentessĂĽk egy negyed Ăłrára. Ezután mossuk át Ă©s az olĂvaolajon sĂĽssĂĽk meg, hogy mindkĂ©t oldala aranysárga legyen.
Az olĂvaolaj Ă©s a vaj keverĂ©kĂ©ben pároljuk ĂĽvegesre az összevágott hagymát, majd keverjĂĽk házzá a felszeletelt gombát Ă©s a szĂłszt. OregánĂłval Ă©s bazsalikommal fĂ»szerezzĂĽk. Kanalazzuk egy edĂ©nybe a harmadát, rĂ©tegezzĂĽk rá a tĂ©szta szintĂ©n harmadát, majd a padlizsánt Ă©s a sajt felĂ©t. A többi hozzávalĂłt ugyanĂgy rĂ©tegezzĂĽk, a felszeletelt cukkinit is tegyĂĽk rá Ă©s vĂ©gĂĽl a maradĂ©k parmezánnal hintsĂĽk meg. HelyezzĂĽnk rá fedõt Ă©s takarĂ©kon 3 Ăłra alatt kĂ©szre pároljuk.
Budai spagetti
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti
- 3 ek. olaj
- 2 dl tej
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 8 dkg reszelt füstös sajt
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés porcukor
- 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors
- 1 ek. sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©s
A tĂ©sztát puhára fõzzĂĽk, majd leszĂ»rjĂĽk Ă©s ráfolyatjuk az olajat. Eközben a felkockázott szalonna zsĂrját kisĂĽtjĂĽk, ezen megpirĂtjuk a paradicsompĂĽrĂ©t, majd hozzáöntjĂĽk a tejet, a sĂłval, borssal, porcukorral, összeprĂ©selt fokhagymával ĂzesĂtjĂĽk. A sajt felĂ©t belekeverjĂĽk, ettõl besĂ»rĂ»södik. A tĂ©sztára öntjĂĽk a szĂłszt, majd a maradĂ©k sajttal meghintjĂĽk, Ă©s már kĂnálhatjuk is.
Háromsajtos Penne
Hozzávalók
- 20 dkg penne tészta
- olĂvaolaj
- 2 szelet korpás kenyér
- 20 dkg sovány túró
- 20 dkg reszelt cheddar sajt
- 1 paradicsom
- 1 zöldhagyma
- 5 dkg reszelt parmezán
- 0,5 dl sovány tej
ElkĂ©szĂtĂ©s
SĂłtlan vĂzben fõzzĂĽk ki a tĂ©sztát, majd szĂ»rjĂĽk le. A paradicsomot mossuk meg Ă©s vágjuk kis darabokra.
A kenyeret kockázzuk fel Ă©s egy kis olĂvaolajon 5 perc alatt sĂĽssĂĽk meg.
Dolgozzuk össze a tĂ©sztát a tĂşrĂłval, a sajtokkal, a felaprĂtott zöldhagymával, a tejjel Ă©s a paradicsom felĂ©vel. Ezután kanalazzuk egy kikent tĂ»zállĂł tálba Ă©s szĂłrjuk meg a maradĂ©k paradicsommal, valamint a sĂĽlt kenyĂ©rkockákkal. ElõmelegĂtett sĂĽtõben 20 perc alatt kĂ©szre sĂĽtjĂĽk.
Nokedlis lecsĂł
Hozzávalók
- 60-60 dkg zöldpaprika és paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- õrölt bors
- sĂł
A galuskához:
- 4 tojás
- 15-20 dkg liszt
- 1 evõkanál olaj
- sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©s
A karikákra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, majd beletesszĂĽk a felkarikázott paprikát. Rövid ideig pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, Ă©s sĂłval, borssal ĂzesĂtjĂĽk. Fedõ alatt kĂ©szre pároljuk. A nokedlit a tojásokbĂłl annyi liszttel kĂ©szĂtjĂĽk, hogy nokedliszaggatĂłval lehessen szaggatni. Forrásban levõ olajos vĂzben megfõzzĂĽk a nokedlit, átszedjĂĽk a lecsĂłhoz, Ă©s a sĂĽtõben átforrĂłsĂtjuk.
Zöldséges penne
Hozzávalók
- 20 dkg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 zellerszár
- 3 evõkanál olaj
- 15 dkg paradicsom (zĂşzott)
- 15 dkg szárazkolbász
- 40 dkg penne (tollhegy) tészta
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- õrölt bors
- sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©s
A zöldbabot sĂłs vĂzben puhára fõzzĂĽk. A fokhagymát, a hagymát Ă©s a sárgarĂ©pát, a zellerszárat felkarikázzuk, az olajban megfuttatjuk, majd beletesszĂĽk a paradicsomot, Ă©s sĂłval, borssal ĂzesĂtjĂĽk. Kislángon összefõzzĂĽk. A tĂ©sztát sĂłs vĂzben ruganyosra fõzzĂĽk. A kolbászt felkarikázzuk, majd a vajban pirosra sĂĽtjĂĽk, borral meglocsoljuk, Ă©s addig pároljuk, mĂg minden leve elfõ. BelekeverjĂĽk a kolbászkarikákat Ă©s a zellerszárat. A tĂ©sztára öntjĂĽk, Ă©s parmezánnal megszĂłrjuk.
Spenótos rakott tészta
Hozzávalók
- 30 dkg makaróni tészta
- 50 dkg spenĂłt
- 2 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- szerecsendiĂł
- 8 vékony szelet füstölt szalonna
- 2 tojássárgája
- 10 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
- õrölt bors
- sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©s
A makarĂłnit sĂłs vĂzben kifõzzĂĽk, \\\"al dente\\\" mĂłdra, azaz Ă©ppen meg legyen fõve, de ne áztassuk el!, majd lecsöpögtetjĂĽk. A spenĂłtot a vajban megpároljuk Ăşgy, hogy minden vĂz elpárologjon belõle (ha szĂĽksĂ©ges, szitán kinyomjuk a maradĂ©k vizet), Ă©s sĂłval, borssal, reszelt szerecsendiĂłval ĂzesĂtjĂĽk. A szalonnát teflonban megfuttatjuk. TĂ»zállĂł tálba rakunk egy rĂ©teg tĂ©sztát, spenĂłtot, majd szalonnát, Ă©s ezt addig folytatjuk, mĂg a hozzávalĂłk elfogynak. A tetejĂ©re tĂ©sztát teszĂĽnk. A tojássárgákat a tejjel meg a reszelt sajt felĂ©vel habosra keverjĂĽk, Ă©s a tĂ©szta tetejĂ©re öntjĂĽk. A maradĂ©k sajttal megszĂłrjuk, Ă©s csak annyi idõre tesszĂĽk be a sĂĽtõbe, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek, a sajt pedig az Ă©tel tetejĂ©re olvadjon.
|< Kezdďż˝
< El�z�
1
2
3
K�vetkez� >
Utolsďż˝ >|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!