2. lap. �sszesen 3.
Dinnye-málna koktél
Hozzávalók:
• 1 citrom
• 2 kis sárgadinnye
• 15 dkg málna
• 2 evõkanál frissen facsart narancslé
• 4 evõkanál méz
a díszítéshez
• zöldcitrom-karikák és málnaszemek
Elkészítése:
A dinnyéket kettévágjuk, kiszedjük a magjaikat, a húsukat felkockázzuk, és robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a málnát, a narancs és a citrom levét, a mézet, és pürésítjük. Jéghidegre hûtött poharakba adagoljuk a pürét, és málnaszemekkel, zöldcitrom- karikákkal díszítjük.
Málnahab
Hozzávalók:
• 1 citrom
• 35 dkg málna
• 1 tasak vaníliáscukor
• 2 kávéskanál málnalikõr
• 15 dkg cukor
• 2,5 dl tejszín
• 3 tojásfehérje
Elkészítése:
A legszebb málnaszemekbõl 16 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük, és szitán vagy szûrõn áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a likõrt, a citromlé felét, és hûtõbe tesszük. Serpenyõbe 4 evõkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük. A hideg tejszínbõl habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább kevergetjük. Végül fakanállal óvatosan összedolgozzuk a málnapéppel és a tejszínhabbal. Az így kapott málnahabot tálkákba adagoljuk, és 2 órára hûtõbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Málna shake
Hozzávalók 2 adaghoz:
• egy csésze málna
• 2, 5 dl hideg tej
• jégkocka
• 2 evõkanál méz
• 2 gombóc vaníliafagylalt
Elkészítés:
A megmosott málnát a tejjel, a jégkockával turmixgépbe téve alaposan keverd össze, így kevésbé lesz magos (de ha szükségesnek látod passzírozd át egy szûrõn), majd add hozzá a mézet és a fagylaltot és nagyon rövid ideig, „éppen hogy" 2-3 másodperc alatt turmixold kásásra.
Málnás mascarpone fagylalt
Hozzávalók:
• 2 dl tejszínhab
• 45 dkg mascarpone
• 30 dkg friss málna
• 10 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A 2 deci tejszínt verd fel kemény habbá, add hozzá a mascarponét és forgasd össze. A friss, megmosott málnát pürésítsd botmixerrel és keverd a krémhez. Keverj még bele 10 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és mûanyag tálba öntve, tedd a mélyhûtõbe.
Amíg meg nem fagy teljesen, keverd át 10-15 percenként. Tálalásnál díszítheted épp málna szemekkel.
Málnakehely
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 30 dkg málna
• 8 dkg porcukor
• 3 dl habtejszín
• rum
Elkészítés:
Az alaposan átmosott málnát szórd meg a cukorral és tedd félre addig, amíg egy kis levet ereszt, majd botmixerrel pépesítsd. Ezután szûrön, vagy gézlapon keresztül csöpögtesd le egy tálba - a szûrõben fennmaradt pépes, magos anyagra már nem lesz szükség. A habtejszínt egy kupak rummal verd fel kemény habbá, és egy mûanyag tortalapát segítségével forgasd össze a málnapéppel. Tálald talpas pohárba gyümölcs és csokoládékapszula díszítéssel.
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!