Receptek
Tiramisuk
ImageA tiramisu az olasz konyha egyik klasszikusa. Habár a piskóták áztatásához leginkább a marsalát részesítik elõnyben, azért szívesen használnak brandyt, konyakot vagy rumot is.
Bodzából nemcsak szörp
Spenót?!
Almáskertek ajándéka
Grillételek
Készítsünk fagylaltot!
Gasztro
Kóstoló Kommandó
Igyon a galambokkal!
Van Dlusztusunk hozzá
Nyarak üdítõje a rozé
Gasztro-folklór
Márton napi libator
Borászatok
Árvay János pincészete
Programajánló
�prilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a h�napban
Törzsasztal
Frankóságok
Süllõfilé roston, sült zöldségekkel
Sullo zoldsegekkelFrank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezsõ süllõfilét készít sült zöldség körettel.
Gasztro-folklór
Fröccs történet
FröccsBarta László, az Algyõi Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti elõadásában a fröccsrõl beszél.
Sztárinterjúk
Gyömbér László, Szatymaz polgármestere
Gyömbér László mesél életérõl...
Receptek Receptek
Mennyei málnásak
Munkatársunktól   2010 June 23, Wednesday  
Image
A zamatos málnának a nyár a szezonja. Fogyassz belõle minél többet, mert gazdag vitaminokban és antioxidánsokban. Íme, néhány különleges recept, amelyekkel még változatosabbá teheti az étrendjét!
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

Dinnye-málna koktél

Hozzávalók:

• 1 citrom
• 2 kis sárgadinnye
• 15 dkg málna
• 2 evõkanál frissen facsart narancslé
• 4 evõkanál méz

a díszítéshez
• zöldcitrom-karikák és málnaszemek


Elkészítése:

A dinnyéket kettévágjuk, kiszedjük a magjaikat, a húsukat felkockázzuk, és robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a málnát, a narancs és a citrom levét, a mézet, és pürésítjük. Jéghidegre hûtött poharakba adagoljuk a pürét, és málnaszemekkel, zöldcitrom- karikákkal díszítjük.

Málnahab
 
Hozzávalók:

• 1 citrom
• 35 dkg málna
• 1 tasak vaníliáscukor
• 2 kávéskanál málnalikõr
• 15 dkg cukor
• 2,5 dl tejszín
• 3 tojásfehérje


Elkészítése:

A legszebb málnaszemekbõl 16 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük, és szitán vagy szûrõn áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a likõrt, a citromlé felét, és hûtõbe tesszük. Serpenyõbe 4 evõkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük. A hideg tejszínbõl habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább kevergetjük. Végül fakanállal óvatosan összedolgozzuk a málnapéppel és a tejszínhabbal. Az így kapott málnahabot tálkákba adagoljuk, és 2 órára hûtõbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk.


Málna shake

Hozzávalók 2 adaghoz:

• egy csésze málna
• 2, 5 dl hideg tej
• jégkocka
• 2 evõkanál méz
• 2 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:

A megmosott málnát a tejjel, a jégkockával turmixgépbe téve alaposan keverd össze, így kevésbé lesz magos (de ha szükségesnek látod passzírozd át egy szûrõn), majd add hozzá a mézet és a fagylaltot és nagyon rövid ideig, „éppen hogy" 2-3 másodperc alatt turmixold kásásra.


Málnás mascarpone fagylalt

 

Hozzávalók:

• 2 dl tejszínhab
• 45 dkg mascarpone
• 30 dkg friss málna
• 10 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A 2 deci tejszínt verd fel kemény habbá, add hozzá a mascarponét és forgasd össze. A friss, megmosott málnát pürésítsd botmixerrel és keverd a krémhez. Keverj még bele 10 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és mûanyag tálba öntve, tedd a mélyhûtõbe.
Amíg meg nem fagy teljesen, keverd át 10-15 percenként. Tálalásnál díszítheted épp málna szemekkel.


Málnakehely

Hozzávalók 4 adaghoz: 

• 30 dkg málna
• 8 dkg porcukor
• 3 dl habtejszín
• rum

Elkészítés:

Az alaposan átmosott málnát szórd meg a cukorral és tedd félre addig, amíg egy kis levet ereszt, majd botmixerrel pépesítsd. Ezután szûrön, vagy gézlapon keresztül csöpögtesd le egy tálba - a szûrõben fennmaradt pépes, magos anyagra már nem lesz szükség. A habtejszínt egy kupak rummal verd fel kemény habbá, és egy mûanyag tortalapát segítségével forgasd össze a málnapéppel. Tálald talpas pohárba gyümölcs és csokoládékapszula díszítéssel.

 





Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Gasztro



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player