Filmleírások
Red
RedFrank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Természetesen nem porszívókat árultak.
Mamut
Ilyen az élet
Call Girl
Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
Ördög
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Janur 2023
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Piczil Márta: Nem véletlen az õsi szereposztás
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
Vidám képek
A hõskor hõsei 2
Filmleírások Filmleírások
Filmleírások: Emlékezz rám (Remember me)
Munkatársunktól   2010 May 31, Monday  

A plakáton Robert Pattinson egy helyes lánnyal (Emilie de Ravin), a fejük fölött pedig nagy betûkkel Emlékezz rám. Tökéletes indítás egy romantikus kis filmhez, aminek a fõszerepében az aktuális tini kedvenc tündökölhet.
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 2
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok 5 Nyomtat E-mail PDF
A plakáton Robert Pattinson egy helyes lánnyal (Emilie de Ravin), a fejük fölött pedig nagy betûkkel Emlékezz rám.  Tökéletes indítás egy romantikus kis filmhez, aminek a fõszerepében az aktuális tini kedvenc tündökölhet.

De a látszat csal és az elsõ pár percben erre azonnal rá is jön a nézõ.  A romantikus film besorolás annyiban megállja a helyét, hogy két fiatal kapcsolata az apropó élettörténetük megismerésére.  Magának a szerelmi szálnak a megformálása hagy maga után kívánnivalót, hiszen nem több a jól ismert, hatásvadász jelenetek egymásutániságánál. Ám a két fõhõsünk karaktere már kicsit sem követi a jól kitaposott ösvényt. Mindkettejük életére sötét felhõként vetül egy-egy tragédia, amely még a legboldogabb pillanatokban is érzõdik. A film még is jól példázza, hogy az emberi lélek igen is képes újrakezdeni.  A film egyik központi motívuma, egy Gandhi idézet, mely szerint bármit teszünk az életben, nincs jelentõsége, de fontos, hogy megtegyük.  Ez a gondolat egy plusz jelentéstartalommal ruházza fel a fõhõsünk minden cselekedetét. A fõ konfliktus apa és fiú közt található, melynek során Tyler (Robert Pattinson) mindent igyekszik elkövetni, hogy az arrogáns apja (Pierce Brosnan) több idõt töltsön a kishúgával, aki különleges tehetséggel rendelkezik a festészetben. Érzésem szerint inkább egy drámával állunk szemben. Tyler bátya öngyilkos lett és ezért az apját hibáztatja, míg a húga állandó atrocitásoknak van kitéve, mivel a mûvészi hajlamai miatt nem fogadják be társai, ezt pedig tetézi, hogy az apjuk részérõl nem kap elég szeretetet. Fõhõsünk ebben a környezetben agonizál, amikor is egy fogadás által megismerkedik Allyvel, aki viszont apja túlzott féltésétõl és annak emlékétõl szenved, hogy szemtanúja volt édesanyja halálának. Kapcsolatuk kölcsönös menedékként szolgál számukra. A film képi megformálása rengeteg utalással van tele, így könnyen elsiklik felettük az ember, ám a történet végére a kis mozaikdarabok garantáltan össze állnak.

A cím értelmezhetõ, úgy is, hogy a fõszereplõk által megannyi módját láthatjuk annak, hogy hogyan emlékszünk azokra, akiket elvesztettünk. Ám a film csúcspontjául szolgáló jelenet átértelmez mindent. Hiszen általa a filmkészítõi egy gyönyörû és rendkívül személyes emléket állítanak egy világot megrázó tragédia áldozatainak. Mindemellett pedig ismét felmerülnek a nézõben Gandhi szavai: bármit teszünk az életben, nincs jelentõsége, de fontos, hogy megtegyük.

Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!

Manó 18 2011 March 25, Friday, 15:19:30

alig vártam a filmet és télleg szép. megható is egyben :'( Mosoly

timi: ) 2011 March 09, Wednesday, 21:44:36

nézzétek meg, tényleg.!: ) eszméletlen gyönyörû és meghato is..:")

Lia 2010 June 01, Tuesday, 13:26:21

Nagyon szép film,aki teheti nézze meg.

Anna 2010 June 01, Tuesday, 13:22:25

Remek film..csak ajánlani tudom....

mirci 2010 June 01, Tuesday, 10:43:44

Láttam. Letaglózott.Kötelezõ.

Hozzszlsok szma: 5 


Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow GyûjteményContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player