Programajánló
Oktber 2022
H K S C P S V
26272829301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ebben a hnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Ki fog tanulni?
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Plusz 70 lóerõt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Belpolitika Belpolitika
Letarolta a szél a Balaton partját
Független Hírügynökség   2010 May 16, Sunday  

Ítéletidõ a Balatonnál: a helyenként orkánerejû szél méteres hullámokat korbácsolt és a mederbõl kicsapó víz elárasztotta a part közeli területeket. Nyaralókra, utakra dõltek fák, villamos vezetékek szakadtak le, oszlopok törtek ketté.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
Ítéletidõ a Balatonnál: a helyenként orkánerejû szél méteres hullámokat korbácsolt és a mederbõl kicsapó víz elárasztotta a part közeli területeket. Nyaralókra, utakra dõltek fák, villamos vezetékek szakadtak le, oszlopok törtek ketté. A déli parton megbénult a vasúti közlekedés. Egy, a viharos tavon hánykolódó vitorlásból életveszélyben lévõ embereket mentettek ki a vízimentõk Tihanynál.

A Balatonnál szombat este kezdõdött ítéletidõ. A helyenként orkánerejû szélben méteres hullámok csaptak ki a partra. A fenyvesi strandot is elöntötte a víz, a parthoz közeli utcákon vasárnap haltetemek hevertek.
Kettétört villanyoszlopok, gyökerestõl kifordult fák - Balatonszárszón is mintha tornádó pusztított volna. A Balaton sok nyaraló udvarába is betört. A hullámzástól vitorlások rongálódtak meg a kikötõkben, illetve volt, akit a vízen ért utol az ítéletidõ. Három felnõtt és egy 12 éves fiú szombaton órákig hánykolódott egy vitorlás fedélzetén, hajójukat végül a vízimentõk vontatták partra Tihanynál.
Káosz a vasúton is. Sok helyen késnek, a déli parton viszont megálltak a vonatok, mert a szél fákat döntött a sínekre, és leszakadtak a felsõvezetékek is. Siófok és Balatonszentgyörgy között várhatóan hétfõ éjfélig vonatpótló buszok közlekednek. A nemzetközi vonatok, melyek a déli parton járnának, most kerülõ útirányon, a Balaton északi partján mennek - mondta Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivõje.
A Balaton-parton szinte megállás nélkül dolgoznak a tûzoltók a viharkárok elhárításán. A munka még napokig eltarthat. A kár nagyságát egyelõre becsülni sem lehet, az önkormányzatok várhatóan jövõ héten készítenek összesítést.

Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player