Filmleírások
Red
RedFrank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Természetesen nem porszívókat árultak.
Mamut
Ilyen az Ă©let
Call Girl
Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
Ördög
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Január 2023
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Égetõ Mária: örülök, hogy tehetem, ami a dolgom és amit szeretek
Kissné Novák Éva: Az ember nem magányra született
Relax
A férfi földrajza
Eltemette elefántja
Filmleírások Filmleírások
A kötél
-kĂĽlsõ-   2010 May 04, Tuesday  
A kötél
Brandon és Philip, a két felsõbbrendûségtõl vezérelt New York-i fiatalember úgy véli, hogy gyilkosság terén is képes tökéleteset alkotni.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Rope
-- színes, magyarul beszélõ, amerikai misztikus film, 77 perc, 1948, 16 éven aluliak számára nem ajánlott --

Rendezõ(k): Alfred Hitchcock
Szereplõ(k): James Stewart, John Dall, Farley Granger

Brandon és Philip, a két felsõbbrendûségtõl vezérelt New York-i fiatalember úgy véli, hogy gyilkosság terén is képes tökéleteset alkotni. A közelgõ ünnepi vacsora elõtt minden ok és indíték nélkül egy kötéllel megfojtják barátjukat, David-et, majd a holttestet egy ládába rejtik. A partira - melyre David is hivatalos - sorban érkeznek a vendégek, köztük David menyasszonya és édesapja is, s eközben a letakart láda éppen büféasztalként funkcionál. Eleinte a vendégsereg mit sem sejt, ám nem sokkal késõbb megérkezik Brandon-ék egykori filozófiatanára, Rupert Cadell, aki David távolmaradásából és a fiúk szokatlan viselkedésébõl kiindulva lassan összerakja a képet.

Hitchcock az egész filmet egyetlen mûteremben forgatta le folyamatos felvételben, tízperces vágásokkal. A történetet - egy hidegvérû gyilkosságot, melyet két furcsa fiatalember követ el - Leopold és Loeb gazdag fiatal értelmiségiek valódi esete ihlette meg, akik csak a hecc kedvéért megöltek egy 14 éves gyermeket Chicagóban. A kötél volt Hitchcock elsõ színes filmje és az elsõ olyan film, melyet nemcsak rendezett, hanem a producere is volt. Annak érdekében, hogy hosszú felvételeket lehessen készíteni, minden kamera- és színészmozgást alaposan meg kellett tervezni egy hatalmas tábla elõtt. "Még a padlót is telerajzoltuk megszámozott karikákkal a tízperces tekercsekben zajló 25-30 kameramozgáshoz" - árulta el Hitchcock. A kameramozgások elõsegítése érdekében pedig az asztalokat és székeket folyamatosan át kellett rendezniük a kellékeseknek.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow GyĂ»jtemĂ©nyContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player