Programajánló
Szeptember 2020
H K S C P S V
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Brutális: Jöhet az 1600 lóerős Veyron Super?
Katasztrófa és baleset Katasztrófa és baleset
Lavina sodort el két magyar hegymászót a Himaláján
Független Hírügynökség   2010 April 27, Tuesday  
Image
Lavina sodort el két magyar hegymászót a Himaláján hétfő délután: Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid pedig megsebesült - tudta meg a Független Hírügynökség Sárközy Péter pekingi magyar főkonzultól kedden.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Lavina sodort el két magyar hegymászót a Himaláján hétfő délután: Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid pedig megsebesült - tudta meg a Független Hírügynökség Sárközy Péter pekingi magyar főkonzultól kedden. Várkonyi László és Klein Dávid honlapjuk szerint arra készültek, hogy a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack nélkül érjék el a Mount Everest csúcsát. Klein Dávid első beszámolója a balesetről kedd délután került fel a weboldalra.

"Tegnap délben az Északi Nyeregből (7000 m) tartottunk lefelé az Előretolt Alaptáborba (6400 m), amikor félúton, viszonylag könnyű terepen jégomlás történt, ami annyit jelent, hogy a felettünk lévő jégfal leszakadt. Engem is és Konyit (Várkonyi Lászlót) is elsodort a jég. Engem a jég ledobott egy jégfalra, át egy peremen, és a függőleges falon lógva álltam meg, a rögzített kötélen. Nem tudtam, Konyival mi történt, ő mögöttem volt. Reméltem, hogy őt elkerülte a lavina" - írta beszámolójában Klein Dávid.

"Engem később felülről, kötél segítségével kiemeltek, ekkor tudtam meg, hogy Konyi eltűnt. Tegnap és ma (hétfőn és kedden) nagy erőkkel keresték, de nem került elő a teste". "Nekem a jobb karomon van több helyen zúzódás, már itt a hegyen egy mexikói orvos rendbe tette. Holnapután hajnalban (csütörtökön) fogok lejönni a hegyről. Szeretném hangsúlyozni, hogy ezek az első benyomások! Pontos leírást később fogok adni a történtekről" - zárul a beszámoló.

A két hegymászó honlapja szerint március 27-én indultak meghódítani a Föld legmagasabb pontját, a Mount Everest 8850 méter magasan lévő csúcsát. Mindezt úgy tervezték, hogy a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack használata nélkül érjenek a magasba. A tervek szerint 60 napot töltöttek volna a hegyen, és május 21-én értek volna haza.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player