Filmleírások
Red
RedFrank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Természetesen nem porszívókat árultak.
Mamut
Ilyen az Ă©let
Call Girl
Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
Ördög
Könyv
Hírlevél
Hírlevél
Programajánló
Február 2023
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Színikínálat
Gyüjtemény
WebKozmo
Veresné Novák Katalin: Kellenek a nõk a közéletbe
Mese
Bundavásár
Az aranymozsár
Hírlevél
Hírlevél
Filmleírások Filmleírások
Báthory - A legenda másik arca
-kĂĽlsõ-   2010 January 19, Tuesday  
Báthory - A legenda másik arca
A hírhedt 16. századi grófnõ, Báthory Erzsébet hátborzongató történetét sokan feldolgozták már: történészek, írók, költõk, drámaírók, zeneszerzõk, festõk és filmesek próbálták leírni és megjeleníteni az elképzelhetetlent.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Bathory
-- színes, szlovák-cseh-angol-magyar-amerikai filmdráma, 138 perc, 2008, 16 éven aluliak számára nem ajánlott --

Rendezõ(k): Juraj Jakubisko
Szereplõ(k): Anna Friel

A hírhedt 16. századi grófnõ, Báthory Erzsébet hátborzongató történetét sokan feldolgozták már: történészek, írók, költõk, drámaírók, zeneszerzõk, festõk és filmesek próbálták leírni és megjeleníteni az elképzelhetetlent. Báthory Erzsébet az emberiség legvéresebb gyilkosaként szerepel a Guinness Rekordok Könyvében. A legenda szerint többnyire nõk estek áldozatul a grófnõ kegyetlenségének: megkínozta és megalázta õket, kiontott vérükben fürdött, fogaival tépte szét az áldozatok eleven húsát, majd végzett velük.

 

 

De valóban ez történt a grófnõ várában? Az eltelt négy évszázad alatt semmilyen történelmi dokumentum nem került elõ, ami mindezt egyértelmûen igazolná. A film a hagyományos elképzelésektõl eltérõ módon ábrázolja a grófnõ alakját. A történet egy védtelen özvegyrõl szól, aki gazdagabb és sokkal nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint maga a király. Báthory Erzsébet modern gondolkodású, reneszánsz asszonyként szerepel a filmben, aki egy összeesküvés áldozatává válik.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow GyĂ»jtemĂ©nyContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player