Programajánló
Június 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan õsforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
AutĂłk
Minden idõk legbiztonságosabb autója a Tesla "S"
Politika Politika
Orbán: A Fidesz szívesen látja Magyarországon a nem spekulatív külföldi tõkét
FĂĽggetlen HĂ­rĂĽgynöksĂ©g   2009 December 11, Friday  

A Fidesz örömmel látja Magyarországon a munkahelyeket teremtõ, technológiát fejlesztõ és a gazdasághoz új értéket adó külföldi befektetéseket, ám a spekulatív tõkét nem támogatják - mondta pénteken a Független Hírügynökségnek a Fidesz elnöke.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Orbán Viktor szerint Magyarországot egyszerre két szélsõség is fenyegeti: az egyik a kormányzat, amely a törvények fölé helyezi magát, a másik pedig, amelyik az erõszakos megoldásokat kívánja elõtérbe állítani. A Fidesz hétfõn véglegesíti a párt egyéni képviselõjelöltjeinek listáját - mondta a pártelnök.

Szerte Európában erõsödik a patrióta gazdaságpolitika, miközben mindenki igyekszik betartani az európai játékszabályokat - mondta pénteken, varsói könyvbemutatóját követõen a Független Hírügynökségnek Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint Magyarország ismét egy lépéssel lemaradva, továbbra is a neoliberális gazdaságpolitikát követi. Az ellenzéki politikus szerint a mindenkori kormánynak támogatnia kell például a mezõgazdaságot és a turizmust, vagyis szükség van néhány húzóágazatra. Orbán Viktor kiemelte a munkahelyek megmentésének fontosságát.

A Fidesz pozitívan tekint a külföldi befektetõkre, ám a spekulatív jelleggel beáramló tõkét nem támogatják. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Fidesz piacbarát párt, amely különösen az olyan, külföldrõl érkezõ beruházásokat preferálja, amelyek hozzáadnak a gazdaság erejéhez, fejlesztik a technológiát és munkahelyeket teremtenek.

A Fidesz elnöke a lengyel fõvárosban beszélt a magyarországi szélsõségek helyzetérõl is. A Független Hírügynökségnek adott interjújában Orbán Viktor azt mondta, hogy a Fidesznek mérsékelt jobbközép pártként nehéz dolga van, mert egyszerre két szélsõség ellen is küzdenie kell. A politikus szerint a kormány jelenti az egyik szélsõséget, amikor a törvények fölé helyezi magát, ami a közbizalom megszûnésével jár. A másik extremitást azok jelentik, akik az erõszakos megoldásokat helyezik elõtérbe, illetve erõszakkal fenyegetnek. Orbán Viktor szerint azonban a választók többsége jelenleg a Fidesz programját támogatja.

A Fidesz hétfõn véglegesíti 176 egyéni választókerületi képviselõjelöltének listáját - mondta Orbán Viktor. Az országos és területi listák csak tavasszal, a törvényes határidõig készülnek el. A miniszterelnök-jelöléssel kapcsolatban Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Fidesz 2006-ban megnevezte jelöltjét, ez a döntés pedig továbbra is érvényben van.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player