Programajánló
Július 2020
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Van ilyen
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Ezentúl Bugatti Veyronnal is üldözik a bűnt Dubaiban
Politika Politika
Orbán: A Fidesz szívesen látja Magyarországon a nem spekulatív külföldi tőkét
Független Hírügynökség   2009 December 11, Friday  

A Fidesz örömmel látja Magyarországon a munkahelyeket teremtő, technológiát fejlesztő és a gazdasághoz új értéket adó külföldi befektetéseket, ám a spekulatív tőkét nem támogatják - mondta pénteken a Független Hírügynökségnek a Fidesz elnöke.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Orbán Viktor szerint Magyarországot egyszerre két szélsőség is fenyegeti: az egyik a kormányzat, amely a törvények fölé helyezi magát, a másik pedig, amelyik az erőszakos megoldásokat kívánja előtérbe állítani. A Fidesz hétfőn véglegesíti a párt egyéni képviselőjelöltjeinek listáját - mondta a pártelnök.

Szerte Európában erősödik a patrióta gazdaságpolitika, miközben mindenki igyekszik betartani az európai játékszabályokat - mondta pénteken, varsói könyvbemutatóját követően a Független Hírügynökségnek Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint Magyarország ismét egy lépéssel lemaradva, továbbra is a neoliberális gazdaságpolitikát követi. Az ellenzéki politikus szerint a mindenkori kormánynak támogatnia kell például a mezőgazdaságot és a turizmust, vagyis szükség van néhány húzóágazatra. Orbán Viktor kiemelte a munkahelyek megmentésének fontosságát.

A Fidesz pozitívan tekint a külföldi befektetőkre, ám a spekulatív jelleggel beáramló tőkét nem támogatják. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Fidesz piacbarát párt, amely különösen az olyan, külföldről érkező beruházásokat preferálja, amelyek hozzáadnak a gazdaság erejéhez, fejlesztik a technológiát és munkahelyeket teremtenek.

A Fidesz elnöke a lengyel fővárosban beszélt a magyarországi szélsőségek helyzetéről is. A Független Hírügynökségnek adott interjújában Orbán Viktor azt mondta, hogy a Fidesznek mérsékelt jobbközép pártként nehéz dolga van, mert egyszerre két szélsőség ellen is küzdenie kell. A politikus szerint a kormány jelenti az egyik szélsőséget, amikor a törvények fölé helyezi magát, ami a közbizalom megszűnésével jár. A másik extremitást azok jelentik, akik az erőszakos megoldásokat helyezik előtérbe, illetve erőszakkal fenyegetnek. Orbán Viktor szerint azonban a választók többsége jelenleg a Fidesz programját támogatja.

A Fidesz hétfőn véglegesíti 176 egyéni választókerületi képviselőjelöltének listáját - mondta Orbán Viktor. Az országos és területi listák csak tavasszal, a törvényes határidőig készülnek el. A miniszterelnök-jelöléssel kapcsolatban Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Fidesz 2006-ban megnevezte jelöltjét, ez a döntés pedig továbbra is érvényben van.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player