Programajánló
Január 2022
H K S C P S V
27282930311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Magazin
Uccai dumák
Van ilyen
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Chevrolet Matiz V8: Csöpp autó nagy "szívvel"
Művészet, kultúra, szórakozás Művészet, kultúra, szórakozás
Péntektől 17 napon át Budapesti Tavaszi Fesztivál
Független Hírügynökség   2009 March 19, Thursday  

Csaknem 50 helyszínen 248 program várja az érdeklődőket a pénteken kezdődő 29. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) 17 napján. Az idén március 20-a és április 5-e között zajló nemzetközi összművészeti seregszemle díszvendége Csehország.
  Hozzászólások 2 Nyomtat E-mail PDF
A BTF idei újdonsága, hogy először ad otthont egy Nemzetközi Színházi Fesztiválnak, amelyet a Nemzeti Színházzal közösen rendeznek meg. Egy nappal a kezdés előtt, a fesztiválra a belépők 92 százaléka elkelt - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget Zimányi Zsófia, fesztiváligazgató.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál A nő dicsérete - Alfons Mucha, a szecesszió cseh mestere című kiállítással nyílik meg pénteken délután három órakor a Szépművészeti Múzeumban. A több mint 100 plakátot, rajzot, festményt és fényképet bemutató Alfons Mucha tárlat mellett, a BTF 17 napján 16 cseh program várja a közönséget a főváros több tucatnyi helyszínén. A bő két hét alatt több mint 150 cseh művész mutatkozik be a fesztivál látogatóinak. A közönség többek között beülhet a Prágai Nemzeti Színház Balettegyüttesének estjére vagy meghallgathatja a Prágai Rádiózenekart. Ez utóbbira csak akkor, ha időben gondoskodott a belépőjéről, mert mint Zimányi Zsófia elmondta, erre a koncertre is elfogytak már a jegyek.

A fesztiválon megemlékeznek a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 140. és újrafelvételének 40. évfordulójáról is. A Thália Színházban ingyenes Japán napokat tartanak ezen a hétvégén, ahol origami foglalkozás, ikebana bemutató, tea szertartások, kandzsi rajzolás, koto hangszerbemutató és további japán érdekességek várják az érdeklődőket.

Szombaton " A kotótól a klasszikusokig" címmel a Tokió-Budapest Kamaraegyüttes lép fel Berkes Kálmán vezetésével a nagyszínpadon. Zongorán Yoshihiro Ota működik közre. A hagyományos japán hangszert, a kotót, Gayo Nakagaki szólaltatja meg. Vasárnap este pedig a Tokiói Kamaraopera vendégjátékát, A hold és a tigris című darabot nézhetik meg az érdeklődők a Tháliában.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett Nemzetközi Színházi Fesztivál is pénteken este kezdődik. A mini színházi fesztiválon három magyar és öt külföldi rendező előadását láthatják az érdeklődők a Nemzeti Színházban.

Anyagi okai vannak, hogy ebben az évben nem rendezik meg a Fringe Fesztivált, közölte Zimányi Zsófia. Ugyanakkor a BTF utolsó három napján (április 3. és 5. ) Fringe + Fesztivált szerveznek. A Fringe Plusz felvonultatja az elmúlt három év legsikeresebb produkcióit, természetesen ezúttal is ingyen, hangsúlyozta a fesztiváligazgató.

A fesztivál záróeseményének is a Művészetek Palotája ad otthont április 5-én. A Bécsi Állami Opera vendégjátékában Mozart: Don Giovanni című operájának koncertszerű előadását nézheti meg a közönség. Erre az előadásra is elkelt már minden jegy, tájékoztatott a fesztiváligazgató.

Zimányi Zsófia a jegyeladással kapcsolatban elmondta: bár már csak a belépők 8 százaléka van meg, senki ne adja fel a reményt. Mindig van olyan, aki visszaviszi vagy nem veszi át a jegyet. A fesztiváligazgató éppen ezért azt ajánlja, hogy a leendő nézők menjenek oda egy teltházasnak meghirdetett előadás kezdetére, mert ha más nem, állójegyet tudnak számára biztosítani a szervezők. Ebben az évben is vásárolhatók szinglijegyek, ezúttal 10 százalékos kedvezménnyel, tette hozzá.

Arra a kérdésünkre, hogy mekkora érdeklődés várható a számos szabadtéri és ingyenes programot is felvonultató fesztiválon, Zimányi Zsófia elmondta, a tavalyihoz hasonló, csaknem 200 ezer látogatóra számítanak a 29. Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

A fesztivál részletes programja a: www.btf.hu címen olvasható.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!

Okoska 2009 March 20, Friday, 17:21:13

Most már bejön a megadott cím. Nagyon boldog

weboldal 2009 March 19, Thursday, 18:21:38

nem jön be a megadott weboldal (főleg így szóközökkel) Összezavarodott

Hozzászólások száma: 2 


Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player