Programajánló
Július 2020
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Hollywoodi világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Kakukktojás: Bugatti egy Ferrari találkozón
Művészet, kultúra, szórakozás Művészet, kultúra, szórakozás
16.
Független Hírügynökség   2009 March 19, Thursday  

Egy hét múlva kezdődik és április 5-ig tart idén a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A négy budapesti moziban zajló nemzetközi filmes seregszemlén 26 ország 56 alkotása szerepel, köztük japán animé, thriller, ál- és valódi dokumentumfilm.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A 16. alkalommal megrendezett fesztivált Matteo Garrone cannes-i nagydíjas alkotása, a Gomorra nyitja. - nyilatkozta csütörtökön a Független Hírügynökségnek Horváth György, fesztiváligazgató.

Az idei fesztiválra Izlandtól Bolíviáig érkeztek nevezések, közölte Horváth György. A seregszemlén nyolc szekcióban vetítik a világ kortárs filmtermésének friss művész-, kultusz-botrány- és dokumentumfilmjeit. A fesztiválprogramból nem hiányoznak a megszokott elemek sem, így az érdeklődők ebben az évben is beülhetnek távol-keleti filmekre.

A korábbi évekből ismert filmes blokkok mellett, idén újdonság az Északi fények szekció, ahol a legjobb finn, dán és izlandi alkotások lesznek láthatók, köztük a tavalyi nyertes Baltasar Kormákur új filmje, a Fehér nászéjszaka. Fesztiválkedvencnek ígérkezik A jelölt című dán politikai thriller is, Szintén újdonság, hogy a Hullámtörők-díjért versenybe szálló 8 film ebben az évben először önálló szekciót alkot. - tájékoztatott a fesztiváligazgató.

Bár ebben az évben nem szerepel magyar rendező filmje a fesztivál programjában, számos olyan külföldi alkotást láthat a közönség, amely kötődik Magyarországhoz. A Kasztner meggyilkolása című amerikai dokumentumfilm a zsidómentő Kasztner Rezső életét dolgozza fel. A Titanic fesztivál vendége lesz Gaylen Ross, a film rendezőnője és Kasztner Zsuzsi, Kasztner Rezső lánya is.

A Csontdaráló című osztrák thriller egyik szerepét Gryllus Dorka alakítja, aki jelen lesz a film március 26.-i nyilvános vetítésén. A Célegyenes című, illegális bevándorlókról szóló ausztrál filmben pedig egy rövid szerep erejéig feltűnik a Syrius együttes egykori tagja, a nemrég elhunyt Orszáczky Jackie.

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíja, a Hullámtörők elismerés eddig 10 ezer euróval járt együtt. Érdeklődésünkre Horváth György elmondta, gazdasági kényszerűségből ebben az évben 8 ezer eurót kap majd a nyertes. A Hullámtörők-díjat egy háromtagú nemzetközi zsűri ítéli oda a legjobb alkotásnak. A zsűri elnöke, a tavalyi fesztivál nyertes Vérvonal című film rendezője, Baltasar Kormákur, tagjai Enyedi Ildikó filmrendező és Pohárnok Gergely operatőr.

Ebben az évben változás az is, hogy a fesztivál új helyszínnel gazdagodik. Az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, és az Örökmozgó Filmmúzeum mellett, a Vörösmarty mozi helyett, a tavaly szeptemberben megnyílt KINO mozi vesz részt a programban.

A fesztivál díjkiosztó ünnepségét április 4-én tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A március 26-és április 5-e között megredenzett Titanic fesztivál teljes programja a www. titanicfilmfest. hu oldalon olvasható.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player