Egészség
Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen?
Előfordul, hogy tavasszal, mikor már elmúlt a hosszú tél és előbukkantak a tavaszi nap első sugarai, aluszékonynak és kimerültnek érezhetjük magunkat, mintha elfogyott volna minden energiánk. Ez a jelenség a tavaszi fáradtság.
8 beteg jelentkezett eddig a hazai egészségügyi intézményekben a német hasmenéses járvány kapcsán
A legfontosabb járványügyi megelőzési eszköz a kézmosás!
Akár negyedével is több haláleset a nagy melegben
Levonulóban az influenza szezon, már alig van megbetegedés
Világszínvonalú ultrahang berendezés Szegeden + videó!
Hírek
Szegedi hírek
Munkakörülményeik javításáért tüntettek EDF Démász-dolgozók Szegeden
Külföldi hírek
Megismételt polgármester-választást tartanak Kosovska Mitrovicában
Kék hírek
Együtt-PM-tiltakozás - Négy embert állítottak elő
Programajánló
Szeptember 2020
H K S C P S V
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Van ilyen
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Nyolc Corvette-ritkaság zuhant bele egy víznyelőbe Kentuckyban
Egészség Egészség
Lehetséges Kiút?
Munkatársunktól   2009 March 01, Sunday  
Image
A Kiút Alapítvány szervezésében péntektől három napos konferencián találkoztak és osztották meg egymással tapasztalataikat a szenvedélybetegek ellátásával foglalkozó civil szervezetek Szegeden.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

Felelős gondolkodás, empátia és nagyfokú érzékenység jellemezte a Kiút Alapítvány által szervezett konferencia résztvevőit.  Ők, a szenvedélybetegekkel foglalkozó regionális  civil szerveződések munkatársai, szakemberei azért jelentek meg Szegeden, hogy közösen gondolják át, hogyan, milyen keretek között tehetnének még többet függő klienseikért.


Szemelyácz János a kezelhetőségről beszélt

Nem csak szakmai körökben, általánosan ismert tény, hogy a szenvedélybetegek hazai egészségügyi és szociális ellátása egyre rosszabb, s épp emiatt, egyre kevésbé hatékony. Mondhatjuk azt is, s ebben csak megerősítettek a konferencia vendégei, egyre inkább a civil szféra az, amely felelősséget érezvén a társa-dalom függőségben élő tagjaiért, egyre nagyobb részt vállal át az állami kötelezettségekből. Ám hiába akar többet és többet tenni az addikt személyekért, lehetőségei egyre korlátozottabbak. Ezt fölismerve döntött úgy a szegedi „Kiút"- Szenvedélybetegek gyógyulásáért Közhasznú alapítvány, hogy összefogja, társulásra biztassa a térség civil alapítványait, szerveződéseit, akik szenvedélybetegek gondozását, kezelését, rehabilitációját tűzték célul maguk elé.
A régió és a főváros vonzáskörzetéből megjelent 14 civil csoport képviselői a Tisza Sport Hotel konferencia termében több előadást hallgattak meg, melyek mind a szenvedélybetegségekről és a hazai terápiás lehetőségekről szóltak. Dr. Szentesi Péter, pszichiáter, a Félúton Centrum vezetője arról számolt be, hogyan működött az általa vezetett alkoholbeteg terápia a minnesota  modell szerint és hogy hogyan váltak működésképtelenné az Országos Addiktológiai Intézet megszűnését követően. Komáromi Éva klinikai ás addiktológiai szakpszichológus, az ELTE és a SOTE oktatója, a kémai szerhasználat funkcióiról beszélt,s az úgy nevezett, öngyógyító modell alapján értelmezte a függő személyiségét. Szemelyácz János, a Magyar Addiktológiai Társaság alelnöke, az Indít Közhasznú Alapítvány vezetője az addiktológiai
problémákkal küzdő személyek kezelhetőségéről szólt. Az előadásokat műhelybeszélgetések követték,  majd a konferencia másnapján a megjelentek elfogadtak egy együttműködési megállapodást, melynek célja, ezen civil szervezetek munkájának összehangolása, a várható pályázati kiírások együttes megpályázása és közös honlap létrehozása - működtetése.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Lehetséges Kiút?Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player