Zöld hírek
ÉlĂ” ĂĄllatot HĂșsvĂ©tra ne
ImageKözeledik a HĂșsvĂ©t, a piacokon Ă©s ĂĄllatkereskedĂ©sekben pedig mĂĄr vĂĄsĂĄrolhatunk Ă©lÔållatokat,melyek ĂŒnnep vĂ©geztĂ©vel legtöbbször az utcĂĄn vĂ©gzik. LeginkĂĄbb Ășgy tehetĂŒnk Ă©rtĂŒk, ha idĂ©n mĂĄs ajĂĄndĂ©kozĂĄsi formĂĄt vĂĄlasztunk.
35 kilĂł gyĂ­kĂŒrĂŒlĂ©k-gyĂ»jtemĂ©nyt dobtĂĄk a szemĂ©tbe
A halĂĄszattĂłl fĂŒggĂ” orszĂĄgokat sĂșlyosan veszĂ©lyezteti a felmelegedĂ©s
ÖsszeĂŒtköztek a bĂĄlnavadĂĄszok Ă©s a termĂ©szetvĂ©dĂ”k hajĂłi
Több mint négymilliårdos szennyvízberuhåzås Kål térségében
Ban Ki Mun megĂĄllapodĂĄst sĂŒrget a szĂ©ndioxid-kibocsĂĄtĂĄs csökkentĂ©sĂ©rĂ”l
HĂ­rek
Szegedi hĂ­rek
EDF Démåsz: a menedzsment folyamatosan egyeztet az érdekképviseletekkel
KĂŒlföldi hĂ­rek
További áradásoktól tartanak Írországban
KĂ©k hĂ­rek
EgyĂŒtt-PM-tiltakozĂĄs - NĂ©gy embert ĂĄllĂ­tottak elĂ”
Egyéb hír
A 10 legnépszerûbb és legkeresettebb kiberbiztonsågi ållås az online kaszinóiparban
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Magazin
Uccai dumĂĄk
Halhatatlan Ôsforråsok
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Elia: ElsĂ” tuningcsomag az Ășj Renault Cliohoz
Zöld hírek Zöld hírek
BekĂ©rette a japĂĄn kĂŒlĂŒgy a holland nagykövetet a bĂĄlnavĂ©dĂ”k miatt
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2009 February 06, Friday  

A japån kormåny is beavatkozott a japån bålnavadåszok és az ållatvédÔk közötti konfliktusba.
  Hozzászólások 3 Nyomtat E-mail PDF
A tokiĂłi kĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium pĂ©nteken bekĂ©rette a holland nagykövetet, mivel a Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) nevĂ» ĂĄllatvĂ©dĂ” szervezet zĂĄszlĂłshajĂłja, amely a konfliktus egyik fĂ”szereplĂ”je hollandiai bejegyzĂ©sĂ». A bĂĄlnĂĄkra vadĂĄszĂł japĂĄn hajĂł Ă©s a vadĂĄszokat akadĂĄlyozni prĂłbĂĄlĂł termĂ©szetvĂ©dĂ”k hajĂłja pĂ©nteken ĂŒtközött össze.

A japĂĄn kĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium közlemĂ©nye szerint a tokiĂłi kormĂĄny erĂ”s tiltakozĂĄsĂĄt fejezte ki, Philip de Heer, holland nagykövet pedig megĂ­gĂ©rte, hogy tovĂĄbbĂ­tja a tiltakozĂĄst a holland kormĂĄnyhoz.

A Sea Shepherd szerint a Steve Irwin nevĂ» hajĂłjuk kapitĂĄnyĂĄnak nem volt mĂĄs vĂĄlasztĂĄsi lehetĂ”sĂ©ge, minthogy beleĂŒtközzön a Jusin Maru 2 nevĂ» japĂĄn vadĂĄszhajĂłba, miutĂĄn az egy hirtelen manĂ”verrel megprĂłbĂĄlta Ăștjukat ĂĄllni. A japĂĄn bĂĄlnakutatĂĄsi intĂ©zet szerint azonban a termĂ©szetvĂ©dĂ”k egyenesen nekivezettĂ©k hajĂłjukat a bĂĄlnavadĂĄszoknak.

A bĂĄlnĂĄkra vadĂĄszĂł egyik japĂĄn hajĂł Ă©s a vadĂĄszokat akadĂĄlyozni prĂłbĂĄlĂł termĂ©szetvĂ©dĂ”k hajĂłja pĂ©nteken ĂŒtközött össze. MindkĂ©t hajĂł legĂ©nysĂ©ge a mĂĄsikat tette felelĂ”ssĂ© az ĂŒtközĂ©sĂ©rt, amelyben a jelentĂ©sek szerint senki sem sĂ©rĂŒlt meg. A Sea Shepherd nevĂ» ĂĄllatvĂ©dĂ” csoport szerint Ă©ppen azzal voltak elfoglalva, hogy a bĂĄlnĂĄk ĂĄtrakodĂĄsĂĄt megakadĂĄlyozzĂĄk egyik hajĂłrĂłl a mĂĄsikra, amikor az egyik japĂĄn bĂĄlnavadĂĄsz hajĂł az Ăștjukba ĂĄllt. Paul Watson kapitĂĄny elmondĂĄsa szerint a japĂĄn hajĂłk mozgĂĄsa miatt kĂ©ptelen volt elkerĂŒlni az ĂŒtközĂ©st. A japĂĄn bĂĄlnakutatĂĄsi intĂ©zet szerint azonban a termĂ©szetvĂ©dĂ”k egyenesen nekivezettĂ©k hajĂłjukat a bĂĄlnavadĂĄszoknak. A japĂĄn halĂĄszati ĂŒgynöksĂ©g szerint kĂ©ptelensĂ©g, hogy a japĂĄn hajĂłk a termĂ©szetvĂ©dĂ”k ĂĄltal leĂ­rt hirtelen manĂ”vert vĂ©gre tudtĂĄk hajtani. Watson elmondĂĄsa szerint azonban a japĂĄn bĂĄlnavadĂĄszok Ă©vek Ăłta nem voltak annyira agresszĂ­vak, mint az idei szezonban.

A bĂĄlnĂĄk kereskedelmi cĂ©lĂș halĂĄszata 1986 Ăłta tilos, JapĂĄn mĂ©gis több szĂĄzat öl le Ă©vente, kihasznĂĄlva azt a joghĂ©zagot, amely lehetĂ”vĂ© teszi a tengeri ĂĄllatok tudomĂĄnyos cĂ©lĂș vadĂĄszatĂĄt. A bĂĄlnĂĄk azonban a boltok polcain vĂ©gzik.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!

MihĂĄly 2010 October 19, Tuesday, 20:55:49

Az embereknek vilågszerte bojkottålniuk kéne a japån årukat, akkor talån elgondolkoznånak azon, hogy érdemes-e folytatniuk ezt a "szép" hagyomånyt.

David 2009 November 09, Monday, 00:25:59

Teljes mĂ©rtĂ©kben 1etĂ©rtek veled!!!! Nem tudom elhinni hogy kĂ©ptelensĂ©g megvĂĄltoztatni a törvĂ©nyt vagy kicsit finomĂ­tani rajta hogy az a bizonyos joghĂ©zag ne legyen ennyire kihasznĂĄlgatĂł! EgyĂ©rtelmĂ»en JapĂĄn a fĂ”bĂ»nös, mĂĄrmint ami a bĂĄlnamĂ©szĂĄrlĂĄst illeti de sztem az is nagy hiba hogy a többi nemzet aki tudja hogy mi törtĂ©nik nyugodtan vĂ©gignĂ©zi Ă©s nem tesz semmit. Ha törvĂ©nyes Ășton gĂĄtat szabnĂĄnak a gyilkolĂĄsnak elkerĂŒlhetĂ”ek lennĂ©nek az ilyen radikĂĄlis összetĂ»zĂ©sek.

TERRA 2009 September 24, Thursday, 07:32:04

SzĂ©gyen Ă©s gyalĂĄzat hogy a mai tĂĄrsadalomban mĂ©g vannak ilyen esetek. A japĂĄn kormĂĄny hogy merĂ©szel egyĂĄltalĂĄn felhĂĄborodni? Ez röhej. KizĂĄrĂłlag kutatĂĄsi cĂ©lokra ölhetnĂ©nek bĂĄlnĂĄkat. De milyen kutatĂĄs az ahol Ă©vente 100- akat mĂ©szĂĄrolnak le? Teljes mĂ©rtĂ©kben megĂ©rtem az ĂĄllatvĂ©dĂ”ket, mert a bĂĄlnahĂșs irĂĄnti kereslet mĂ©g mindig nagy, holott sok cetfĂ©lĂ©t a KIHALÁS tĂ©nye fenyeget. Sokkal kemĂ©nyebben kĂ©ne fellĂ©pni azokkal szemben akik veszĂ©lyeztetett fajokat mĂ©szĂĄrol tömegesen. Ördögi, vagy nagyon őrült Azt kĂ­vĂĄnom hogy legyen egy olyan törvĂ©ny is amely kimondja hogy tudomĂĄnyos cĂ©llal le lehet vadĂĄszni az ilyen szemĂ©t embereket. Akkor majd megtudnĂĄk mennyire fontos az Ă©let Ă©s az ökolĂłgiai egyensĂșly fenntartĂĄsa.

Hozzïżœszïżœlïżœsok szïżœma: 3 


Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow BekĂ©rette a japĂĄn kĂŒlĂŒgy a holland nagykövetet a bĂĄlnavĂ©dĂ”k miatt



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player