Zöld hírek
Élő állatot Húsvétra ne
ImageKözeledik a Húsvét, a piacokon és állatkereskedésekben pedig már vásárolhatunk élőállatokat,melyek ünnep végeztével legtöbbször az utcán végzik. Leginkább úgy tehetünk értük, ha idén más ajándékozási formát választunk.
35 kiló gyíkürülék-gyűjteményt dobták a szemétbe
A halászattól függő országokat súlyosan veszélyezteti a felmelegedés
Összeütköztek a bálnavadászok és a természetvédők hajói
Több mint négymilliárdos szennyvízberuházás Kál térségében
Ban Ki Mun megállapodást sürget a széndioxid-kibocsátás csökkentéséről
Hírek
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Külföldi hírek
Megismételt polgármester-választást tartanak Kosovska Mitrovicában
Kék hírek
Együtt-PM-tiltakozás - Négy embert állítottak elő
Programajánló
Június 2020
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Változó világ
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Plusz 70 lóerőt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Zöld hírek Zöld hírek
Bekérette a japán külügy a holland nagykövetet a bálnavédők miatt
Független Hírügynökség   2009 February 06, Friday  

A japán kormány is beavatkozott a japán bálnavadászok és az állatvédők közötti konfliktusba.
  Hozzászólások 3 Nyomtat E-mail PDF
A tokiói külügyminisztérium pénteken bekérette a holland nagykövetet, mivel a Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) nevű állatvédő szervezet zászlóshajója, amely a konfliktus egyik főszereplője hollandiai bejegyzésű. A bálnákra vadászó japán hajó és a vadászokat akadályozni próbáló természetvédők hajója pénteken ütközött össze.

A japán külügyminisztérium közleménye szerint a tokiói kormány erős tiltakozását fejezte ki, Philip de Heer, holland nagykövet pedig megígérte, hogy továbbítja a tiltakozást a holland kormányhoz.

A Sea Shepherd szerint a Steve Irwin nevű hajójuk kapitányának nem volt más választási lehetősége, minthogy beleütközzön a Jusin Maru 2 nevű japán vadászhajóba, miután az egy hirtelen manőverrel megpróbálta útjukat állni. A japán bálnakutatási intézet szerint azonban a természetvédők egyenesen nekivezették hajójukat a bálnavadászoknak.

A bálnákra vadászó egyik japán hajó és a vadászokat akadályozni próbáló természetvédők hajója pénteken ütközött össze. Mindkét hajó legénysége a másikat tette felelőssé az ütközésért, amelyben a jelentések szerint senki sem sérült meg. A Sea Shepherd nevű állatvédő csoport szerint éppen azzal voltak elfoglalva, hogy a bálnák átrakodását megakadályozzák egyik hajóról a másikra, amikor az egyik japán bálnavadász hajó az útjukba állt. Paul Watson kapitány elmondása szerint a japán hajók mozgása miatt képtelen volt elkerülni az ütközést. A japán bálnakutatási intézet szerint azonban a természetvédők egyenesen nekivezették hajójukat a bálnavadászoknak. A japán halászati ügynökség szerint képtelenség, hogy a japán hajók a természetvédők által leírt hirtelen manővert végre tudták hajtani. Watson elmondása szerint azonban a japán bálnavadászok évek óta nem voltak annyira agresszívak, mint az idei szezonban.

A bálnák kereskedelmi célú halászata 1986 óta tilos, Japán mégis több százat öl le évente, kihasználva azt a joghézagot, amely lehetővé teszi a tengeri állatok tudományos célú vadászatát. A bálnák azonban a boltok polcain végzik.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!

Mihály 2010 October 19, Tuesday, 20:55:49

Az embereknek világszerte bojkottálniuk kéne a japán árukat, akkor talán elgondolkoznának azon, hogy érdemes-e folytatniuk ezt a "szép" hagyományt.

David 2009 November 09, Monday, 00:25:59

Teljes mértékben 1etértek veled!!!! Nem tudom elhinni hogy képtelenség megváltoztatni a törvényt vagy kicsit finomítani rajta hogy az a bizonyos joghézag ne legyen ennyire kihasználgató! Egyértelműen Japán a főbűnös, mármint ami a bálnamészárlást illeti de sztem az is nagy hiba hogy a többi nemzet aki tudja hogy mi történik nyugodtan végignézi és nem tesz semmit. Ha törvényes úton gátat szabnának a gyilkolásnak elkerülhetőek lennének az ilyen radikális összetűzések.

TERRA 2009 September 24, Thursday, 07:32:04

Szégyen és gyalázat hogy a mai társadalomban még vannak ilyen esetek. A japán kormány hogy merészel egyáltalán felháborodni? Ez röhej. Kizárólag kutatási célokra ölhetnének bálnákat. De milyen kutatás az ahol évente 100- akat mészárolnak le? Teljes mértékben megértem az állatvédőket, mert a bálnahús iránti kereslet még mindig nagy, holott sok cetfélét a KIHALÁS ténye fenyeget. Sokkal keményebben kéne fellépni azokkal szemben akik veszélyeztetett fajokat mészárol tömegesen. Ördögi, vagy nagyon őrült Azt kívánom hogy legyen egy olyan törvény is amely kimondja hogy tudományos céllal le lehet vadászni az ilyen szemét embereket. Akkor majd megtudnák mennyire fontos az élet és az ökológiai egyensúly fenntartása.

Hozzászólások száma: 3 


Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow Bekérette a japán külügy a holland nagykövetet a bálnavédők miattContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player