Programajánló
Szeptember 2023
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Ebben a hnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan õsforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Elia: Elsõ tuningcsomag az új Renault Cliohoz
Szegedi hírek Szegedi hírek
Nagykorú lett a Thealter
Munkatársunktól   2008 July 23, Wednesday  
Image
A nagykorúvá érett fesztivál történetében a "2008-as esztendô az átváltozás, a metamorphosis éve lesz. Ez a tematika éppúgy beszél rólunk és a fellépõkrõl, mint a színház egyik legnagyobb csodájáról: az átváltozás és az átváltoztatás képességérõl."
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

Kapcsolódó galériáink:

Szerdán vette kezdetét a MASZK Egyesület által szervezett 18. Thealter fesztivál. A programsorozatot Balogh József mûvészeti vezetõ nyitotta meg, az alkalomhoz illõen egy komikus performance-szal, melynek végén megszabadult cilinderétõl, krumpliorrot tett fel, és öltönyére egy, a fesztivál logójával díszített pólót vett. 

Közben köszönetet mondott mindenkinek, köztük a Szegedi Hõszolgáltatónak is, kissé zavarba hozva ezzel a tolmácsot, aki angolra fordított.

A látogatóknak ezután jó háromnegyed órát kellett várniuk a következõ produkcióra. Ez idõ alatt (miközben egyre több „civil" tûnt fel a sajtósok között) megtekinthettük a Régi Zsinagóga udvarán Döbrei Dénes aszfaltfofó-kiállítását, és elámulhattunk azon, hogy egy kis fantáziával mennyi mindent láthatunk bele a kátyúkba és útfestésekbe.

Az Ooorfeuszt a magyar származású József Trefeli külön a Thealter fesztivál felkérésére készítette. A témát (amely a fesztivál alapkoncepciójának megfelelõen a metamorfózis) az antik kultúrából kölcsönözte, ám igyekezett a lehetõ legmodernebb szemszögbõl bemutatni. A nézõk a mûvészetek olyan komplexitásával találkozhatnak az elõadás során, mely nemcsak a különbözõ mûvészeti ágakat öleli fel a filmtõl a táncon át a zenéig, hanem azoknak egyes fajtáiból is merít, mint például a step és a balett, a digitális zene és a rock and roll. Éppen ezért nagy volt a kísértés, hogy errõl a produkcióról egy posztmodern benyomáshalmazt írjak, olyan stílusban, ahogyan azt Balogh József a programfüzet elején teszi. Mert nehéz máshogy közelíteni a kortárs mûvészethez: az egyetlen végsõ értelem hiányában meg kell elégednünk az értelmezések sokaságával.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player