Programajánló
Június 2022
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
2013-ban érkezik a Vw UP! GT
Turizmus Turizmus
Megnyitott a Balaton
Független Hírügynökség   2008 June 02, Monday  

Összesen csaknem 100 strand van a Balaton déli és északi partján, többségüknél június 1-jével hivatalosan is megkezdődött a strandszezon.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A nyüzsgésre vágyóknak a legnagyobb területtel rendelkező siófoki nagystrandot ajánlják, míg a kisebb családiasabb hangulatot kedvelőknek például a balatonvilágosi kis strandot.

A déli parton Balatonberény kivételével minden településen van ingyenes fürdőhely - mondta el Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat vezetője. Hozzátette: bár belépőt nem szednek, sokszor ezeket a strandokat is kerítés veszi körül és a hasonlóan komfortosak, mint a fizetősek. A tó északi partján már lényegesen kevesebb - mindössze hat településen van - ingyenes strand, például Tihanyban, Balatonkenesén, vagy Keszthelyen.

A fizetősek többségénél a felnőttektől egy korsó sör árát - 300-450 forintot - kérnek el, a gyerekek pedig egy kétgombócos fagyi áráért, azaz 200-250 forintért fürdőzhetnek. Vannak persze ennél drágábbak is: a siófoki nagystrandon például 900 forint a belépő, igaz, itt egésznapos programok várják a nyaralókat. A keszthelyi városi strandon is 800 forintot kell fizetni, de ezért a pénzért ingyen lehet használni a 450 napozóágyat - tette hozzá Győrffy Árpád.

Ha igazán nagy fejlesztések nem is, de jelentős felújítások voltak tavaly óta. A balatonfüredi Eszterházy strandon például több tízmillió forintért újították fel a teljes pázsitot és a kerti bútorokat, a Kisfaludyn pedig homokos sportpályákat építettek lelátóval és éjjel is nyitva tartó parti bárt alakítottak ki. Gyenesdiáson mediterrán hangulatú strand várja a pihenni vágyókat, a parton koktélbárral.

A fizetős strandok többségénél a kora esti óráktól már nem szednek belépőt, így késő este bárki ingyen fürödhet a vízben. A legtöbb helyen egész éjszaka nyitva tartják a fürdőhelyeket, csak néhányat zárnak be sötétedés után.

A balatoni strandszezon általában augusztus végéig tart, bár a települések az időjárás függvényében ettől eltérhetnek - tette hozzá Győrffy Árpád.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player