Programajánló
Janur 2023
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Kapcsolati zûr
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Brutális: Jöhet az 1600 lóerõs Veyron Super?
Bûncselekmények Bûncselekmények
APEH ellenõrök milliókat kaszáltak saját zsebre
Független Hírügynökség   2008 January 16, Wednesday  

Több mint hétmillió forintot zsebelt be két adóellenõr és két civil csaló több vállalkozótól Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt egy hónap alatt azzal, hogy ígéretet tettek: elintézik hogy az adóellenõrzés ne találjon kivetnivalót náluk A rendõrök december óta figyelték a bûnbandát, míg végül a múlt hét végén csaptak le rájuk - a szövevényes gazdasági bûncselekményrõl szerdán számolt be a megyei rendõrség.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint decemberben kerültek elõ olyan adatok, hogy két adóellenõr valójában nem létezõ adóellenõrzésektõl pénzért óv meg vállalkozókat. Kiderült, hogy a két nyíregyházi adóellenõrnek két civil segítõje és egy ügyvéd társa is volt. A két civil feladata volt a vállalkozók anyagi körülményeinek felderítése. Ezután az ellenõrök hivatalos eljárást színlelve idézést küldtek ki a kiszemelteknek. Ezután megkeresték a vállalkozókat és pénzért azt ígérték, elsimítják az ügyüket.

Olyan is volt, hogy egy ügyvédhez irányították az embereket, mondván, hogy õ rugalmasan tudja kezelni ügyüket, mert jártas az APEH berkeiben. Az ügyvéd a pénzért cserébe hivatalosnak látszó iratot adott át az adóhivatali eljárás megszüntetésérõl.

A rendõrök a múlt héten az ügyvédi irodánál csaptak le. Meghallgattak egy éppen onnan kijövõ férfit, aki elmondta, hogy 4 millió forintot hagyott ott az ügyvédnél hogy elsimítsa az APEH-es ügyét.

A rendõrök elfogták a 30-31 éves adóellenõröket, a két civil segítõt és a nyíregyházi ügyvédet, õk már elõzetes letartóztatásban vannak. Kedden egy újabb civilt vettek õrizetbe, aki szintén az ügyfelek felhajtásában vett részt. Kihallgattak több vállalkozót is. Ennek alapján kiderült, hogy a társaság több, mint 13 millió forintot követelt a különbözõ vállalkozóktól, ebbõl több, mint hétmilliót - összesen négy embertõl - már meg is kaptak.

A rendõrség az APEH illetékes területi igazgatóságával közösen vizsgálja az adóhivatal rendszerében található adatokat, hogy a további esetleges gyanús ügyleteket kiszûrjék.

Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player