Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Minden idők legbiztonságosabb autója a Tesla "S"
Bűncselekmények Bűncselekmények
APEH ellenőrök milliókat kaszáltak saját zsebre
Független Hírügynökség   2008 January 16, Wednesday  

Több mint hétmillió forintot zsebelt be két adóellenőr és két civil csaló több vállalkozótól Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt egy hónap alatt azzal, hogy ígéretet tettek: elintézik hogy az adóellenőrzés ne találjon kivetnivalót náluk A rendőrök december óta figyelték a bűnbandát, míg végül a múlt hét végén csaptak le rájuk - a szövevényes gazdasági bűncselekményről szerdán számolt be a megyei rendőrség.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint decemberben kerültek elő olyan adatok, hogy két adóellenőr valójában nem létező adóellenőrzésektől pénzért óv meg vállalkozókat. Kiderült, hogy a két nyíregyházi adóellenőrnek két civil segítője és egy ügyvéd társa is volt. A két civil feladata volt a vállalkozók anyagi körülményeinek felderítése. Ezután az ellenőrök hivatalos eljárást színlelve idézést küldtek ki a kiszemelteknek. Ezután megkeresték a vállalkozókat és pénzért azt ígérték, elsimítják az ügyüket.

Olyan is volt, hogy egy ügyvédhez irányították az embereket, mondván, hogy ő rugalmasan tudja kezelni ügyüket, mert jártas az APEH berkeiben. Az ügyvéd a pénzért cserébe hivatalosnak látszó iratot adott át az adóhivatali eljárás megszüntetéséről.

A rendőrök a múlt héten az ügyvédi irodánál csaptak le. Meghallgattak egy éppen onnan kijövő férfit, aki elmondta, hogy 4 millió forintot hagyott ott az ügyvédnél hogy elsimítsa az APEH-es ügyét.

A rendőrök elfogták a 30-31 éves adóellenőröket, a két civil segítőt és a nyíregyházi ügyvédet, ők már előzetes letartóztatásban vannak. Kedden egy újabb civilt vettek őrizetbe, aki szintén az ügyfelek felhajtásában vett részt. Kihallgattak több vállalkozót is. Ennek alapján kiderült, hogy a társaság több, mint 13 millió forintot követelt a különböző vállalkozóktól, ebből több, mint hétmilliót - összesen négy embertől - már meg is kaptak.

A rendőrség az APEH illetékes területi igazgatóságával közösen vizsgálja az adóhivatal rendszerében található adatokat, hogy a további esetleges gyanús ügyleteket kiszűrjék.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player