Programajánló
Szeptember 2020
H K S C P S V
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Ebben a hónapban
A témakörből


Mozi
Zselézett hajú forradalmárok-amerikai film \'56-ról
Kedvenc idézetek
Twin Peaks - 51,201 lakos
Korhatarok a moziban.
DVD Kölcsönző a Mars téren.
Válasz: Pokolba a kultúrával, júni 21.
Utolsó 7 beszólás


Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Szeged problémái
Magántanár
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Pick Szeged 2011 nyártól
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Jelenlévők
Belépettek:
Friss témák
Szeged
Pick Szeged 2011 nyártól
Universitas
Magántanár
Szeged még
Szeged problémái
Aki rátalál Szeged Nagy e-Könyvére...
Pick Sz. Kézilabda
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
J
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
2015-VB-Katar-Tippverseny
2014-Dánia-EB-Tippverseny
Tipp - 2013 VB Espana
Játi és Winetu nagy beszégetése a világról
Pick Szeged 2009 nyártól
2012-Férfi EB Tippverseny
2011.Jún. ANKÉT-szurkolói kérdések
Iranyito
PickFun
A PickFunok hivatalos fóruma
Sz. Beton Vizilabda
Szeged Beton vízilabda fórum
SzTE-Szedeák
Négy között az SZTE-SZEDEÁK
Sport még
A Loki 2009 BL mérkőzései
Politika még
Orbán Viktor teljhatalomra készül
Gazdaság
KSH: tovább csökkentek a reálbérek
Ami a többibe nem fér
Kétségbeesett anyuka
Néhány további témakör
Közlekedés: Motorizált
Közlekedés: Önerős
Kultúra: Zene
Kultúra: Számítógép
Kultúra: Események
Kultúra: Újságok
Kultúra: Kultúra még
Jól-lét: Intim zóna
Jól-lét: Orvoslás
Jól-lét: Jól-lét még
FÓRUM FÓRUM

Kezdőoldal | Szálkövetett nézet | Súgó
Keresés:
Aktív témák az utolsó
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra teheti - a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra teheti
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Kultúra Filmek Válasz: Pokolba a kultúrával, júni 21.
Szerző Hozzászólás
Taddeus
Kedves munkatárs !

Az írást türelemmel olvastam végig, kérem tegyen Ön is hasonló képpen!
A képernyőn nem az történt, amit Ön leírt! Ez az Ön személyes, és szubjektív értelmezése!
"Szerencsétlen Lucifer": ki is akar kit átverni? Az arkangyalok már szerepeltek párszor a sorozatban, akkor senki sem szólt egy szót sem...?!
"Egetverő orgia": bizonyos adók, napi több órán keresztül, főműsoridőben hasonlót sugároznak, de hát végül is Xena a kitaláció és a fantázia káros, éljünk inkább a "való világban"!?!
"leszbikus tánc": Ez teljesen szubjektív! Amennyiben nyomon követte a sorozat részeit, tudhatná, hogy Xena és Gabby lelki társak, ebbe most nem mennék bele részletesebben, amennyiben nemcsak napi oldalkitöltő cikknek szánta írását, akkor majd utána néz, vmelyik pár 10ezer Xena weblapon!
"...Buddhát formázó szoborhoz imádkozva evangéliumi prófétaként keresi kenyerét...": ha lát egy piros ferrarit, 1-es számmal, piros sisakos pilótával, attól még nem biztos, hogy Michael Schummacher ül benne! Senki sem állította, hogy Eve, evangéliumi próféta lenne, vagy hasonlítana rá, vagy próbálna az lenni, vagy akármi, ezt Ön látja így, a "képernyőn" csak a szobor volt, a próféta kezdeményt Ön látta! Amennyiben jól tudom, és gyanítom így van, Eve egy Eli nevű emberhez fohászkodott!
"(aki - majdnem elfelejtettem- az eposzírás helyett inkább érzéki gyönyöröknek élő playboy Vergiliussal jár)": Azt is megtudtuk, ha jól tudom, hogy miért is nem ír eposz Vergilius!
"Xena kitalálja, hogy legjobb lesz saját lányát eltenni láb alól": ismét csak arra tudok hivatkozni, amire eddig, azaz, ha esetleg megnézett volna még pár részt, mielőtt ilyesmi írásba fog, ezt is átlátná! Esze ágában sem volt eltenni a lányát láb alól!
Összegzésképpen csak ennyi:
Amennyiben kevés lenne az a magyarázat, hogy a Xena c. FANTASY SOROZAT (!!!!), ahogy azt a műfaj is mutatja kitaláció, nos nem a gyermeki korosztályt célozza, mivel külföldön rendre PG 18-al fut a sorozat! Én úgy láttam ezt hazánkban is 12 éven felül, ajánlják! És itt már vége is lehetne a vitának, hiszen maga dönt, hogy hogyan oldja meg gyermeke tv-nézését. Jó pár olyan műsor létezik, sokkal kecsegtető címekkel, amiket (bizonyítottan) a csemeték szüleikkel együtt "izgulnak" végig. Gondolok itt például a Bazsa, és Moncsika show-jára, és stb. Ezekkel szemben a Xena egy olyan sorozat, amit nem volt kötelező megvennie az adónak, ő döntött így! A sorozat üzenetét egy rész alapján nem lehet/szabad megítélni. Én nem tudom mennyi részt látott Ön a 134-ből, (én az összest), de a mondanivaló ennél jóval összetettebb! Igen jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi van, ha a kisgyermek pont e rész elé ül le? Nem hinném ez azok problémája, kell, hogy legyen, akik bizony szívesen ülnek le a tv elé vasárnaponként, mivel jó pár ilyen egyén is van, szerényen magukat Xenitáknak nevezve! Ezt oldja meg a kedves szülő, annak ismeretében, hogy nem kevés sorozat/műsor fut jelenleg a különböző adókon, amit lehetne ugyanilyen mélységben kritizálni! Mostmár a tv műsor két dologról szól: egyik a kik és hányan haltak meg ma, illetve, hogy melyik dél-am.-i sorozatban gyönyörködhetünk ismét. Esetleg este közös családi programként nézzünk vmi huszadrangú vígjátékot, huszadrangú színészekkel, természetesen újraszinkronizálva, és vágva a kereskedelmi adók legprofibbjaitól? Nem tudom mit szólnak ehhez az alkotók, nyilván van jogunk (term. erkölcsileg, mert törvényesen biztos, különben nem csinálnák) felülbírálni, és ezzel bemocskolnunk neves rendezők munkáját! Xena a mítoszok szerint létező harcos amazonok egyike, akárcsak Boadicea, Jean d`Arc, vagy Zenobia!
Csakhogy mennyire tükrözi a kultúrák jelenlegi mivoltát, hogy ezt "kell" nézni, arra mi sem jobb bizonyíték, minthogy a sorozat már 1 éve véget ért!! Csak ugye mi itt (már) Európában csupán 1 évnyi várakozás után élvezhetjük a részeket, szintén újraszinkronizálva teljesen más hangokkal, mivel ugye annyit már nem ér, hogy Tátrai Zitát visszahozzuk érte angliából, a lényeg, hogy vhogy összehozzunk 1 órányi műsoridőt, hogy leadhassunk újabb 12 perc reklámot, ugye? Ha már Európa, meg Magyarország, meg reklámok, kiváncsi lennék rá ki mennyit hallott arról a reklámról, ami nálunk természetesen nem látható, amiben országunkat reklámozza Tony Curtis! Ez igen, valódi magyarok vagyunk! Úgy látszik történelmi tetteink, ill. saját nagyjaink már kevesek ahhoz, hogy megmutassuk Európának, a Világnak, hogy mik/kik vagyunk, vagy esetleg pont ezek vagyunk?!?! Valóban "ideje elgondolkodni" !!!
Egyszó, mint száz, szabad országban élünk, "még", szabályok ugyan kötnek minket, de aki akarja nézi, akinek meg nem tetszik, az nyugodtan átkapcsolhat a neki tetsző műsorra, a távirányító még a néző kezében van, hát használja!!
Az írása tanácsnak nem rossz, de felesleges elmondania mi volt a képernyőn, hiszen ezt aki látta, már alkotott róla véleményt. Aki nem látta, és nem is érdekli, azt ezután sem fogja, hát akkor minek stresszelni, akinek meg esetleg bogarat ültetett irományával a fülébe, az ezután fogja nézni a sorozatot. Így én csak köszönetem szeretném kifejezni, hogy növeli a Xena rajongók táborát!

Maradok tisztelettel: Taddeus, az Olvasó !!

UI: Xena amúgy valóban leszbikus harcosnőt alakított a sorozatban, ezt az alkotók (ill. Lucy Lawless, maga Xena) árulták el sokadik unszolásra, egy interjúban!!!! Erről éveken át folyt a vita a rajongók és az alkotók között, és végül fény derült az igazságra. Erről is nagyon sok lap szól, SUBTEXT-nek hívják az ezzel kapcsolatos vizsgálódást, nyugodtan nézzen utána!
Amúgy meg bármiről lehet negatív kritikát írni, de akkor is foglalkoztunk vele, nemde? Erről szól ez a dolog!
Taddeus
2004-06-29 00:15: Válasz: Pokolba a kultúrával, júni 21.
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Kultúra Filmek Válasz: Pokolba a kultúrával, júni 21.Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow FórumContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player