Programajánló
Június 2020
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
A témakörből


Dagad a Zuschlag-ügy
BOTKA! NB I-ET AKARUNK!
Polgármesterek lennének
Orbán vs. Debreceni
Öngól
MEGHÍVÓ 2006. MÁRCIUS 04.
Meghívó
Utolsó 7 beszólás


Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Szeged problémái
Magántanár
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Pick Szeged 2011 nyártól
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Jelenlévők
Belépettek:
Friss témák
Szeged
Pick Szeged 2011 nyártól
Universitas
Magántanár
Szeged még
Szeged problémái
Aki rátalál Szeged Nagy e-Könyvére...
Pick Sz. Kézilabda
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
J
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
2015-VB-Katar-Tippverseny
2014-Dánia-EB-Tippverseny
Tipp - 2013 VB Espana
Játi és Winetu nagy beszégetése a világról
Pick Szeged 2009 nyártól
2012-Férfi EB Tippverseny
2011.Jún. ANKÉT-szurkolói kérdések
Iranyito
PickFun
A PickFunok hivatalos fóruma
Sz. Beton Vizilabda
Szeged Beton vízilabda fórum
SzTE-Szedeák
Négy között az SZTE-SZEDEÁK
Sport még
A Loki 2009 BL mérkőzései
Politika még
Orbán Viktor teljhatalomra készül
Gazdaság
KSH: tovább csökkentek a reálbérek
Ami a többibe nem fér
Kétségbeesett anyuka
Néhány további témakör
Közlekedés: Motorizált
Közlekedés: Önerős
Közlekedés: Közlekedés még
Kultúra: Számítógép
Kultúra: Események
Kultúra: Filmek
Kultúra: Kultúra még
Jól-lét: Intim zóna
Privát: Pick Szeged zárt fórum
Privát: Információ
FÓRUM FÓRUM

Kezdőoldal | Szálkövetett nézet | Súgó
Keresés:
Aktív témák az utolsó
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra teheti - a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra teheti
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Politika Politikusok Medgyessy :-)
Szerző Hozzászólás
ataqam
A maszop kongresszuson állítólag fél órás beszédet mond a Megyó.Mi lesz ez?Halálhörgés,siralom? Más nem hiszem,hogy összejön tőle...
ataqam
2004-10-15 08:16 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Varga


Képzeljétek, az érdekes az, hogy van digitális műholdvevőm és anno az EBS nevű EU-s csatornán én láttam Medgyessyt egy éjszakai műsorban franciául interjút adni. Franciául semmit nem beszélek sajnos, ezért nem tudom, hogy igaz -e amit az előttem szóló írt, de az etcetera, etcetera, etcetera tényleg sokszor elhangzott abban a beszédben, volt pár elakadás is, de nem hiszem hogy ház lett volna összességében a beszélgetés... Legalábbis olyan nem volt biztosan, hogy a riporter mosolyogva kitekintgetett volna és hasonlók.
Varga
2004-10-05 08:02 (Előzmény: BeePee_3, 2004-10-04 10:26)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
BeePee_3
"Franciául nagyon jól beszél"


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tegnap este ismét megnézhettük a Szabad Brüsszeli Televíziónak adott interjúját. Én most hallottam Önt először beszélni, nagy esemény volt ez számomra, számunkra. Nemcsak az volt érdekfeszítő, amit mondott, hanem az is, ahogy mondta. Valahol azt olvastam, hogy Orbán Viktor külföldi útjai során nyilatkozataival lejáratja Magyarországot. Hát akkor ez az interjú mi volt, Miniszterelnök Úr? Vegyük csak sorba, mi történt a brüsszeli tévé stúdiójában, mi volt az, amin megütköztünk.

Először is, Ön nem tudja a francia nyelvet olyan fokon beszélni (pardon, dadogni), ahogy azt elvárjuk egy miniszterelnöktől. Akkor miért vállal el interjút ezen a nyelven, miért nem kért a követségről egy tolmácsot és beszélne magyarul. Ha figyelembe vesszük, hogy a mindennapos beszéd számára 40-60 ezer szót tartalékol a francia nyelv, akkor bátran mondhatjuk, hogy Ön legfeljebb négy-ötszázat ismer belőlük. Annyit, amennyit egy birkapásztor ismerhet, aki az Alpok derekán él majd egy éven keresztül az állataival, egyetlen beszélgető partnereivel.

Biztos emlékszik rá, hogy az újságíró döbbenten hallgatta, kitekintgetett a stáb felé, mert egyszerűen nem értette, mit akar mondani. Én megértettem, mert tudok magyarul, és kitaláltam, hogy a magyar gondolatokat próbálta lefordítani franciára. De ez így nem megy! A francia nyelv fordított szórenddel beszél, s ez volt segítségére abban, hogy óriási marhaságokat összehordjon, amit később az újságíró mosolyogva hallgatott. Voltak azonban gyönyörű mondatai is, amiket Arditi sem tudott volna szebben elmondani. Ezeket a mondatokat betanította valaki Önnek, mert szépen csengtek: hogy mennyire tönkretette az Orbán kormány az országot, de Ön, amióta kormányfői szerepet vállalt, mindent rendbetett, a forint sose volt ilyen erős, boldogok, megelégedettek az emberek, fellendült a gazdasági élet és külön megjegyezte, hogy az Ön kormányának köszönhetően 30 milliárd amerikai dollár áramlott be a gazdasági életbe és, tette hozzá, ez csak a kezdet. Mindent első szám első személyben mondott: én így határoztam, én úgy határoztam, ezt nem tűröm el, azon még elgondolkodom, majd még meglátom.

Mindezt madzagvékony száját összepréselve jelentette ki, valami borzalmas dadogás közben, amitől visszahőkölt a kérdezője. Figyelmeztetem, itt Nyugat-Európában nem szeretik az Erős Pistákat, tegyen le arról az álmáról, hogy Chirac-nak vagy Berlusconi-nak Ön dirigálni fog. Ön egy porszem hozzájuk képest. Szabad kérdeznem valamit? Ön beszédhibás, Miniszterelnök Úr? Ezt nem tudtuk. Isten ments, hogy megbántsam ezzel, de akkor tennie kellene valamit ez ellen. Nem az ó-görög kavicsra gondoltam, Ön egy Napóleon-aranyat előkaphatna valamelyik zsebéből, mielőtt beszélni kezdene, hogy a nyelve alá dugja. Szörnyű volt hallgatni, még szörnyűbb nézni, ahogy végtelen dadogás közepette keresi a francia szavakat, amik az istennek nem jutottak az eszébe.

Emlékszem, fiatal koromban ismertem egy illetőt, dadogó Kovácsnak hívták, aki csodák csodájára nem dadogott, amikor énekelt. Arra gondoltam, hogy ahelyett, hogy ilyen, a hallgatóság számára szörnyű fogyatékosságát felfedné a nagyvilág előtt, mi lenne, de tényleg, ha énekelve beszélne. Ugyan menjen már! Ki törődik ma már ilyesmivel. Nézze, meg miket tesz Károly herceg, Carole Rotchild vagy a monacói (ejtsd: monakói) lányok. Mondja el énekelve a mondókáját. Biztos ismeri a híres csárdás szövegét: Hogy ha énnékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre. Milyen sikere lenne, ha ezt úgy énekelné, hogy: ha a magyaroknak sok pénzük lesz, felülnek a repülőre, vagy ha a magyaroknak sok pénzük lesz, vesznek tíz deka csirke szárnyat. Na, szóval, hogy pesties legyek, csak néztünk, mint ló a moziban. Ez lenne Magyarország miniszterelnöke? Jézus-Krisztus! Mit fognak gondolni a belgák Magyarországról? Az egyik barátom azt kérdezte, hogy lehet egy ilyen embert kiengedni az országból?

Még valami: közel 50 éve lakom francia területen, de én még nem hallottam csak a fűszeresek szellemi nívója alatt úgy befejezni mondatot, hogy valaki háromszor azt mondja, satöbbi, satöbbi, satöbbi. (50 perc alatt legalább 30 mondatot így fejezett be) ne tagadja, mert meg van a felvétel)). Szégyellheti magát, Miniszterelnök úr! Magyarország és a magyar nép Önnél sokkal jobbat érdemel. A magyar szocialista tábornak pedig azt üzenem, hogy csakis a hülye ember nem változtatja meg a véleményét.

Tisztelettel: Egy brüsszeli tévé néző.

A HírTV fórumán olvastam ezt a levelet néhány hónapja.
BeePee_3
2004-10-04 10:26 (Előzmény: Varga, 2004-10-03 11:32)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
shitbull
ÖÖÖÖÖÖ-ÖÖÖÖÖÖ-ÖÖÖÖÖÖ :-)
shitbull
2004-10-04 09:26 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Varga


Medgyessy ott folytathatja, ahol abbahagyta (kis túlzással): közpénzen utazgathat a világban.

Jó neki! :-)
Rossz nekünk.

Franciául nagyon jól beszél, de angolul alig. Egy ilyen ember miért lehet "utazó nagykövet"? Elég átlátszó kárpótlás ez neki.
Varga
2004-10-03 11:32 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Varga

http://www.fn.hu/cikk.php?id=13&cid=87601


Valószínűleg gazdasági és nemzetközi misszióra kéri fel a volt miniszterelnököt Gyurcsány Ferenc. Medgyessy Péter esetenkénti megbízással kapná meg az utazó nagykövet szerepét - értesült a radio.hu.
Cikk küldése e-mailben
Nyomtatóbarát verzió
Hozzászólás e-mailben
Hozzászólás a fórumban


Nemzetközi ügyekben, gazdasági tárgyalásokon képviseli majd Magyarországot Medgyessy Péter a jövőben. A volt miniszterelnök nem hivatalos funkcióban, hanem esetenkénti megbízással vesz részt megbeszéléseken, mert ismertsége, és jó kapcsolatai sokat használhatnak az országnak.

Az eddigi nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy Medgyessy Pétert gazdasági misszióra kérik fel, ő képviseli majd Magyarországot különböző nemzetközi tárgyalásokon, konferenciákon, hiszen neve ismert a világ számos országában. A konkrétumokról jövő héten dönt a Gyurcsány-kormány, és akkor dolgozzák majd ki a részleteket. A jószolgálati, úgynevezett utazó nagykövetek költségtérítést kapnak, de havi fizetést, járandóságot nem.

Medgyessy Péternek egyébként továbbra is a Parlamentben lesz a dolgozószobája. A hatályos törvények alapján a volt miniszterelnökök még két évig tarthatnak kétfős titkárságot, jár nekik a szolgálati gépkocsi sofőrrel és testőrrel.
Varga
2004-10-03 11:31: Medgyessy :-)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Politika Politikusok Medgyessy :-)Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow FórumContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player