Programajánló
Oktber 2023
H K S C P S V
2526272829301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
A témakörbõl


Szeged problémái
Aki rátalál Szeged Nagy e-Könyvére...
Fotózz! Fotópályázat
Koszos a város,
Ismeretlenek felgyújtották a betlehemet Szegeden
Tervezett ingatlanadó
Temetõi állapotok Halottak napján
Utolsó 7 beszólás


Új részönkormányzatok! Hogy is van ez???
Magántanár
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Szeged problémái
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Jelenlévõk
Belpettek:
Friss témák
Szeged
Pick Szeged 2011 nyártól
Universitas
Magántanár
Szeged még
Szeged problémái
Aki rátalál Szeged Nagy e-Könyvére...
Pick Sz. Kézilabda
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
J
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
2015-VB-Katar-Tippverseny
2014-Dánia-EB-Tippverseny
Tipp - 2013 VB Espana
Játi és Winetu nagy beszégetése a világról
Pick Szeged 2009 nyártól
2012-Férfi EB Tippverseny
2011.Jún. ANKÉT-szurkolói kérdések
PickFun
A PickFunok hivatalos fóruma
Sz. Beton Vizilabda
Szeged Beton vízilabda fórum
SzTE-Szedeák
Négy között az SZTE-SZEDEÁK
Sport még
A Loki 2009 BL mérkõzései
(ön)kormányzat
Új részönkormányzatok! Hogy is van ez???
Politika még
Orbán Viktor teljhatalomra készül
Gazdaság
KSH: tovább csökkentek a reálbérek
Ami a többibe nem fér
Kétségbeesett anyuka
Nhny tovbbi tmakr
Közlekedés: Önerõs
Közlekedés: Közlekedés még
Kultúra: Számítógép
Kultúra: Események
Kultúra: Újságok
Kultúra: Kultúra még
Jól-lét: Intim zóna
Jól-lét: Orvoslás
Jól-lét: Jól-lét még
Privát: Információ
FRUM FRUM

Kezdoldal | Szlkvetett nzet | Sg
Keress:
Aktv tmk az utols
a legutols hozzszlsokat az rasztalra teheti - a legutols hozzszlsokat az rasztalra teheti
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
Szeged Szeged még KTV csomagok és árak
|< Kezd < Elz 1 2 Kvetkez > Utols >|
Szerz Hozzszls
senkise0

Na jó, én is inkább bankot tulajdonolnék, mint kábeltévés szolgáltatót... Viszont akkor lenne pénzem ktv-t venni, és vennék is! Meg mobil-szolgáltatót is!
Senki Se Nulla
2006-05-16 21:25 (Elzmny nlkli.)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
BaFE
Egyikünk sem mondta, hogy ez a Máltai Szeretetszolgálat. Egyébként az említett összeg, némileg hordozza a választ is. A cégnek bizony azt a pénzt, amit kifizettek érte 7-8 év alatt kötelezõ kitermelnie. Ez nem kizsákmányolás, vagy az emberek lerablása, hanem józan gondolkodás, mert ha ennél rosszabb a megtérülése egy beruházásnak, akkor hozzá sem kezdenek, inkább máshogy kamatoztatják a pénzüket a befektetõk.

Még egyszer megkérdezném azért, hogy ki találja meg a mobilszolgáltatókat, akiknek havonta 10000 Ft-ot kifizet minden étalgos magyar család és a nyereségük több mint a kábelszektor árbevétele. De beszélhetnénk más olyan sikerszakmákról is, mint a bankszektor, gyógyszeripar stb.

Mi kábelesek valahogy úgy érezzük, hogy a többiekhez mérten mi vagyunk a legkisebbek, ráadásul legtöbbünknek van helyi ügyfélszolgálata is, ezért könnyebb minket megtalálni. De fenntartom, hogy az árbevétel arányában nem mi vagyunk a legnyereségesebb szolgáltatók a távközlésben.

Nálunk például, ha nem lenne internetszolgáltatás, akkor átlagosan 500 Ft-tal magasabb csomagárral tudnánk elérni ugyanezt a nyereségszintet, ami az éves árbevételünk 16,8 százaléka. Ezért is hangsúlyoztam korábban is, hogy a kombinált ajánlatoknak nagy a szerepe és abban egyértelmûen mi vagyunk a legjobbak.
BaFE at http://www.szelmalomktv.hu
2006-05-16 18:12 (Elzmny nlkli.)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
senkise0

Remélem azt azért nem kell elfogadnunk, hogy verejtékes munka melletti ráfizetés a KTV-szolgáltatók sorsa, mert ahhoz képest nagyon igyekeznek ilyeneket csinálni emberek, és igen nagy pénzekért cserélnek gazdát. Ugyabár pár éve a SzegedKTV kevesebb mint fele mintegy 1.5millárdért kelt el... Gondolom ez nem annak jele, hogy alig van nyeresége, amit ugyebár nem támaszt alá a cégbíróságon õrzött éves zárómérlegek sem.
Senki Se Nulla
2006-05-16 17:24 (Elzmny: BaFE, 2006-05-16 09:15)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
BaFE
Akit érdekel, szívesen meghívom hozzánk, hogy nézzen szét, mi is kell egy kábeltévé mûködtetéséhez, utána beszélhetünk egy kávé mellett arról, hogy drágák vagyunk vagy sem.

Egyébként Svájban mûködik az egyenkénti választás. A következõ a rendszer: 18 frankért megveszed az alapcsomagot, amiban SAT1, RTL, meg ilyen csatornák vannak. Aztán egyedileg választhatsz hozzá tematikus csatornákat. Egy National Geographic például 10 svájci frank. Nem gondolom, hogy Magyarországon bárki is ezt szeretné. Hogy úgy modjam a jelenlegi csomagrendszer az tömegközlekedésnek tekinthetõ. Nem pont arra jár amerre ti szeretnétek, de azért jól megközelíthetõ az igény. Amire ti vágytok az a szolgáltatás a taxi. Annak meg ugye más az árszabása.
BaFE at http://www.szelmalomktv.hu
2006-05-16 09:15 (Elzmny nlkli.)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
senkise0

BaFE írta:
Tehát tényleg úgy tûnik, hogy a jelenlegi kábeltévének nincs valós alternatívája csak közeli helyettesítõje.

Na éppen ez az a tény, ami miatt a KTVsek megengedhetik maguknak, hogy drágák legyenek ... Ahogy Punktum is írja, a csatornánkénti vásárlás lehetõsége sokat segítene, meg az, ha nem olyan monstrumokat kellene eltartanunk, mint a T-ktv..
Senki Se Nulla
2006-05-16 06:43 (Elzmny: BaFE, 2006-05-14 22:37)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
BaFE
Kedves Punktum!

Te magad is megadtad a választ. Senki sem akar boxokat, mert az igenis visszalépés. Nálunk például van (HBO2, Cinemax, Cinemax2 miatt), kapunk is rendesen az Elõfizetõktõl érte.

A csomagolás egy rendkívül érdekes kérdés. Szinte minden mûsorszolgáltató elõírja, hogy ha már nem az alapcsomagban adjuk a mûsort, akkor is legalább a lakások 60 százalékában mennie kell. Ebbõl az következik, hogy két választásunk van. Vagy az értékes csatornák mind a bõvített csomagban vannak, vagy csak egy csomag van, ami viszont jelentõsen drágább a mostaninál. Az egy csomag felvállalhatatlan, mivel nem mindenki tud 4000 Ft-ot áldozni erre a szolgáltatásra, így marad az utóbbi.

Ami az olcsó csomagokat illeti. Szeged környékén Szatmyazon olcsóbb jelentõsen a szolgáltatás, de ott én a szûk kínálat miatt nem szívesen lennék elõfizetõ. Zsombón, ahol 3000 Ft jelenleg a csomagár szintén szûkebb a kínálat. Ez csak addig lesz így, amig ki nem épül az optikai összekötõ hálózat és be nem vezetjük a nyolccsomagos szolgáltatásunkat.

Ami a kínálatot illeti. Lehet, hogy te csak a említett három csatornát nézed, de pont az elõfizetõi létszámmegkötések miatt azokat is a csomagba kell tenni, amit más igényû elõfizetõ szeretne.

Egyébként én a mûsorszolgáltatókat is megértem. Van ugye a magyar Elõfizetõ aki kizárólag magyar nyelven akar mûsorokat nézni (felirat, hangalámondás szóba sem jöhet) . Vannak a mûsorszolgáltatók, akik emiatt kénytelenek magyarírani a mûsort. ez ugyanannyiba kerül akkor is, ha csak ahhoz a mondjuk 10000 elõizetõhöz jut el dobozban, mint most mundjuk 1000000-hoz csomagban. Tehát ha dobozban kellene adni, akkor az ár sokszorosa a csomagárnak. Ehhez jön a doboz 20000 Ft körüli költsége, és ott vagyunk, hogy simán kifizetsz mondjuk az alapcsomagon felül egy ezrest a három plusz csatornáért. Szerintem akkor inkább már maradjon a csomagrendszer.

Legyen egy kis kitekintésünk is. Az USA-ban, ahol kezdõdött az egész kábeltévézés, a mai napig megvannak az analóg csomagok és digitálisan csak prémium tartalmakat lehet vásárolni kemény pénzért.

Méréseink szerint az Elõfizetõknek jelenleg nincs igényük digitális szolgáltatásokra olyan tömegben, hogy az számunkra is kifizetõdõ legyen. Az Elõfizetõk a dobozt egyértelmûen visszalépésnek értékelik a szolgáltatásban, mivel a többtévés vétel megszûnik.

Ennek ellenére az idén mi is digitalizálunk csak egy kicsit másképp - kódolatlanul. Néhány csatornáz elindítunk digitálisan is, hogy aki jobb kép és hangminõségre vágyik, vagy LCD tévéje van az, ha vesz set-top-boxot, akkor jobb szolgáltatást kapjon. Terveink szerint 4 év alatt kiépítjük az analóg mûsorral párhuzamosan a digitális szolgáltatást is. Ha lesz igény rá, akkor természetesen megjelennek a prémium tartalmak is.

És akkor a prémiumtartalmakról. Lehet, hogy téged nem érdekel, de például felnõtt tartalomhoz (pornó) a hét minden napján ilyen olcsón semmilyen más platformon (internet, mûhold, téka) nem juthat senki.

Tehát tényleg úgy tûnik, hogy a jelenlegi kábeltévének nincs valós alternatívája csak közeli helyettesítõje. Hiszem viszon, hogy ha valaki él a komboinált ajánlatok kínálta lehetõségekkel, akkor a kábeltévénél jár a legjobban. Ha nem így van cáfoljatok rám.
2006-05-14 22:37 (Elzmny nlkli.)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
Punktum
Itt szerintem senki sem azért sír, mert megfelelõ szolgáltatást kap megfelelõ árért!

Én pl azért mert a jelenleg ingyenes 4 magyar csatorna mellett a elsosorban aNGt, Discoveryt nezem. Ezert viszont meg KELL vasarolnom tovabbi 35 csatornat foloslegesen.
Evek ota mondjak a set-top boxokat, meg mindig se hiruk se hamvuk. Bar tudomasom szerint ez sem oldja majd meg a problemat, 1 TV -egy kinalatra szukiti a listat.

Azt pedig vegkepp nem ertem, hogy az ugyancsak a legnepszerubb csatornakat tartalmazo csomag, hogy kerulhet masutt, pl 15 km-re Szegedtol 1000 Ft-al kevesebbe! Azt azert nem hinnem, hogy a Budapest TV vagy a Romantica dobja meg ennyire...

Ha lenne alternativaja a KTVnek en biztos elhuznek innen. A Parabola sem olcsobb -a hivatalos keretek kozott maradva- viszont lenyegesen kenyelmetlenebb.

Szoval szerinted, kedves BaFE, mit kellene tennunk, hogy ne erezzuk magunkat atverve?
Punktum
2006-05-14 21:54 (Elzmny nlkli.)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
BaFE
A ktv kábelek megnyitásáról a következõt. Mi például az internetszolgáltató elõtt már megnyitottuk. Egy kábelesnek van kb55-60 TV csatorna átviteli kapacitásra. Ebbõl jelenleg 45-50-et használunk ki, tehát max 10-et tudunk átengedni. Ezen versenyképes szolgáltatást nem lehet nyújtani. Ami miatt meg nem épülnek párhuzamos hálózatok. A teljes kábelpiac árbevvétele tavaly 58 milliárd Ft volt. Ez kevesebb mint a legnagyobb mobilszolgáltató egyéves nyeresége, miközben egy elõfizetõ megszerzése kb 100000 Ft infrastrukturális költségbe kerül. A világon mindenütt pont ezért van jellemzõen egy területen egy szolgáltató. Persze aki megelégszik más szinvonalú szolgáltatással, azaz elég neki egy tévén a mûsor, az már versenyképes áron vásárolhat mûholdas elõfizetést. Azt kell mondjam viszont, hogy a magyar háztartások legtöbbjében már két tévé biztosan van, de a legtöbben, már ott a harmadik-negyedik is. Bégy tévét, pedig versenyképes áron csak a kábel képes kiszolgálni.
BaFE at http://www.szelmalomktv.hu
2006-05-14 14:11 (Elzmny nlkli.)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
BaFE
Kedves senkise0!

Egy mondatot kiragadni egy tanulmányból könnyû, de nézzünk a tények közé. Miért is csökkenhetett a vezetékes, mobil és internet szolgáltatás ára?

Elõször is kiépült a vezetékes telefon majd a mobil és végül az ADSL infrastruktúra. Ezzel párhuzamosan létesült a kábeltévé, majd azon keresztül a kábelnet és legvégül a kábeltelefon.

Vizsgáljuk elõször is az árcsökkenéseket. Elõször elkezdett kiépülni a mobil infrastruktúra, ami versenyre késztette a vezetékes telefont. Mivel megjelentek a feltöltõkártyás csomagok, elkezdtek az elõfizetõk áramolni mobil irányba. A folyamat odáig terjed, hogy csaknem 100% lett a mobilpenetráció, így mobilon belül megindult az éles verseny a szolgáltatók között. A vezetékes vissazszorult egy picit, de volt válasza, erõteljes ADSL fejlesztésbe kezdett.

E két hálózatnak van egy alapvetõ sajátossága: a tartalom ami a mobil és vezetékes hálózatokon keresztül bonyolódik. Ezt bizony az elõfizetõ maga állítja elõ, azaz a szolgáltatónak nem kerül egy fillérjébe sem.

A kábeltévén megjelenõ elsõdleges tartalommal más a helyzet: A mûsorokért komolypénzeket kell fizetni. Ezen felül, mivel már mi is közelítünk egy elméleti maximumhoz az elõfizetõi létszám tekintetében, ezért egyre többet költünk marketingre, szolgáltatásminõség javításra és a kábeltévés üzletág eredménye minden szolgáltatónál csökkenõ.

Szerencsére nálunk is megjelent a Kábelnet, ami ezt kompenzálja, bár itt igen erõs a verseny. Megjegyzem, hogy az árak csökkennek, az nagyban köszönhetõ a kábeltévéknek, hiszen az ADSL egyetlen nagy megbízhatóságú konkurense a kábeltévé. Ezt az említett tanulmny is elismeri.

Nemrég jelent meg a kábeltelefon is néhány hálózaton, de egy éven belül itt is hatalmas ugrás lesz és egyre több helyütt terül el, így itt is csökkennek a költségek majd.

A kábeltévé ára ugyan hosszú távon is emelkedni fog, de nézzük mit költ egy magyar család távközlésre:

vezetékes és mobil telefonra több mint 10000 Ft-ot, internetre 6500 Ft-ot, míg kábeltévére kevesebb mint 3500 Ft-ot. Egy átlagos magyar mitegy 4 órát tévézik naponta. 30-50 csatornáért 3500 Ft átlagban (Ez 2500-5000 Ft közötti csomagárakat jelent) nem olyan sok az elõbbi szolgáltatásokhoz képest. Ehhez vegyük hozzá, hogy ha te kábelen internetezel, telefonálsz és tévézel, akkor nincs 3200 Ft vezetéskes telefon havi díjad, helyette van 1190, és az internet miatt sem kell fenntartanod vezetékes telefon elõfizetést. Azaz, ha egy szolgáltatót választasz és ez a kábel, akkor az összes költésed valószínûleg kevesebb lesz, mint ha külöm-külön választasz szolgáltatót.

Ha bárkinek bármi kérdése van azzal kapcsolatban, hogy mibõl tevõdik össze egy kábelszolgáltatás, akkor nagyon szívesen válaszolok neki, mivel pont egy ilyen céget vezetek.
BaFE at http://www.szelmalomktv.hu
2006-05-14 14:06 (Elzmny nlkli.)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
senkise0

Mots olvastam egy felmérést, melybõl kideül, hogy az egyetlen távközlési szolgáltatás, aminek felfelé ment az ára az a kábeltévé! Sajna ez így is lesz, amíg nem kerülnek ki a monopóliumból. Ha a telefonvonalakat meg kellett nyitni a többi szolgáltató elõtt, itt volna az ideje a ktv kábeleket is megnyitni a konkurensek elõtt....
Senki Se Nulla
2006-05-13 23:00 (Elzmny nlkli.)
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
|< Kezd < Elz 1 2 Kvetkez > Utols >|
Szeged Szeged még KTV csomagok és árakWebradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow FórumContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player