Programajánló
Janur 2023
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
A témakörbõl


Mozi
Zselézett hajú forradalmárok-amerikai film \'56-ról
Kedvenc idézetek
Twin Peaks - 51,201 lakos
Korhatarok a moziban.
DVD Kölcsönző a Mars téren.
Válasz: Pokolba a kultúrával, júni 21.
Utolsó 7 beszólás


Új részönkormányzatok! Hogy is van ez???
Magántanár
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Szeged problémái
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldõl, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Jelenlévõk
Belpettek:
Friss témák
Szeged
Pick Szeged 2011 nyártól
Universitas
Magántanár
Szeged még
Szeged problémái
Aki rátalál Szeged Nagy e-Könyvére...
Pick Sz. Kézilabda
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
J
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
2015-VB-Katar-Tippverseny
2014-Dánia-EB-Tippverseny
Tipp - 2013 VB Espana
Játi és Winetu nagy beszégetése a világról
Pick Szeged 2009 nyártól
2012-Férfi EB Tippverseny
2011.Jún. ANKÉT-szurkolói kérdések
PickFun
A PickFunok hivatalos fóruma
Sz. Beton Vizilabda
Szeged Beton vízilabda fórum
SzTE-Szedeák
Négy között az SZTE-SZEDEÁK
Sport még
A Loki 2009 BL mérkõzései
(ön)kormányzat
Új részönkormányzatok! Hogy is van ez???
Politika még
Orbán Viktor teljhatalomra készül
Gazdaság
KSH: tovább csökkentek a reálbérek
Ami a többibe nem fér
Kétségbeesett anyuka
Nhny tovbbi tmakr
Közlekedés: Motorizált
Közlekedés: Önerõs
Kultúra: Számítógép
Kultúra: Események
Kultúra: Filmek
Kultúra: Újságok
Kultúra: Kultúra még
Jól-lét: Intim zóna
Jól-lét: Orvoslás
Privát: Pick Szeged zárt fórum
FRUM FRUM

Kezdoldal | Szlkvetett nzet | Sg
Keress:
Aktv tmk az utols
a legutols hozzszlsokat az rasztalra teheti - a legutols hozzszlsokat az rasztalra teheti
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
Kultúra Filmek Válasz: Pokolba a kultúrával, júni 21.
Szerz Hozzszls
Taddeus
Kedves munkatárs !

Az írást türelemmel olvastam végig, kérem tegyen Ön is hasonló képpen!
A képernyõn nem az történt, amit Ön leírt! Ez az Ön személyes, és szubjektív értelmezése!
"Szerencsétlen Lucifer": ki is akar kit átverni? Az arkangyalok már szerepeltek párszor a sorozatban, akkor senki sem szólt egy szót sem...?!
"Egetverõ orgia": bizonyos adók, napi több órán keresztül, fõmûsoridõben hasonlót sugároznak, de hát végül is Xena a kitaláció és a fantázia káros, éljünk inkább a "való világban"!?!
"leszbikus tánc": Ez teljesen szubjektív! Amennyiben nyomon követte a sorozat részeit, tudhatná, hogy Xena és Gabby lelki társak, ebbe most nem mennék bele részletesebben, amennyiben nemcsak napi oldalkitöltõ cikknek szánta írását, akkor majd utána néz, vmelyik pár 10ezer Xena weblapon!
"...Buddhát formázó szoborhoz imádkozva evangéliumi prófétaként keresi kenyerét...": ha lát egy piros ferrarit, 1-es számmal, piros sisakos pilótával, attól még nem biztos, hogy Michael Schummacher ül benne! Senki sem állította, hogy Eve, evangéliumi próféta lenne, vagy hasonlítana rá, vagy próbálna az lenni, vagy akármi, ezt Ön látja így, a "képernyõn" csak a szobor volt, a próféta kezdeményt Ön látta! Amennyiben jól tudom, és gyanítom így van, Eve egy Eli nevû emberhez fohászkodott!
"(aki - majdnem elfelejtettem- az eposzírás helyett inkább érzéki gyönyöröknek élõ playboy Vergiliussal jár)": Azt is megtudtuk, ha jól tudom, hogy miért is nem ír eposz Vergilius!
"Xena kitalálja, hogy legjobb lesz saját lányát eltenni láb alól": ismét csak arra tudok hivatkozni, amire eddig, azaz, ha esetleg megnézett volna még pár részt, mielõtt ilyesmi írásba fog, ezt is átlátná! Esze ágában sem volt eltenni a lányát láb alól!
Összegzésképpen csak ennyi:
Amennyiben kevés lenne az a magyarázat, hogy a Xena c. FANTASY SOROZAT (!!!!), ahogy azt a mûfaj is mutatja kitaláció, nos nem a gyermeki korosztályt célozza, mivel külföldön rendre PG 18-al fut a sorozat! Én úgy láttam ezt hazánkban is 12 éven felül, ajánlják! És itt már vége is lehetne a vitának, hiszen maga dönt, hogy hogyan oldja meg gyermeke tv-nézését. Jó pár olyan mûsor létezik, sokkal kecsegtetõ címekkel, amiket (bizonyítottan) a csemeték szüleikkel együtt "izgulnak" végig. Gondolok itt például a Bazsa, és Moncsika show-jára, és stb. Ezekkel szemben a Xena egy olyan sorozat, amit nem volt kötelezõ megvennie az adónak, õ döntött így! A sorozat üzenetét egy rész alapján nem lehet/szabad megítélni. Én nem tudom mennyi részt látott Ön a 134-bõl, (én az összest), de a mondanivaló ennél jóval összetettebb! Igen jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi van, ha a kisgyermek pont e rész elé ül le? Nem hinném ez azok problémája, kell, hogy legyen, akik bizony szívesen ülnek le a tv elé vasárnaponként, mivel jó pár ilyen egyén is van, szerényen magukat Xenitáknak nevezve! Ezt oldja meg a kedves szülõ, annak ismeretében, hogy nem kevés sorozat/mûsor fut jelenleg a különbözõ adókon, amit lehetne ugyanilyen mélységben kritizálni! Mostmár a tv mûsor két dologról szól: egyik a kik és hányan haltak meg ma, illetve, hogy melyik dél-am.-i sorozatban gyönyörködhetünk ismét. Esetleg este közös családi programként nézzünk vmi huszadrangú vígjátékot, huszadrangú színészekkel, természetesen újraszinkronizálva, és vágva a kereskedelmi adók legprofibbjaitól? Nem tudom mit szólnak ehhez az alkotók, nyilván van jogunk (term. erkölcsileg, mert törvényesen biztos, különben nem csinálnák) felülbírálni, és ezzel bemocskolnunk neves rendezõk munkáját! Xena a mítoszok szerint létezõ harcos amazonok egyike, akárcsak Boadicea, Jean d`Arc, vagy Zenobia!
Csakhogy mennyire tükrözi a kultúrák jelenlegi mivoltát, hogy ezt "kell" nézni, arra mi sem jobb bizonyíték, minthogy a sorozat már 1 éve véget ért!! Csak ugye mi itt (már) Európában csupán 1 évnyi várakozás után élvezhetjük a részeket, szintén újraszinkronizálva teljesen más hangokkal, mivel ugye annyit már nem ér, hogy Tátrai Zitát visszahozzuk érte angliából, a lényeg, hogy vhogy összehozzunk 1 órányi mûsoridõt, hogy leadhassunk újabb 12 perc reklámot, ugye? Ha már Európa, meg Magyarország, meg reklámok, kiváncsi lennék rá ki mennyit hallott arról a reklámról, ami nálunk természetesen nem látható, amiben országunkat reklámozza Tony Curtis! Ez igen, valódi magyarok vagyunk! Úgy látszik történelmi tetteink, ill. saját nagyjaink már kevesek ahhoz, hogy megmutassuk Európának, a Világnak, hogy mik/kik vagyunk, vagy esetleg pont ezek vagyunk?!?! Valóban "ideje elgondolkodni" !!!
Egyszó, mint száz, szabad országban élünk, "még", szabályok ugyan kötnek minket, de aki akarja nézi, akinek meg nem tetszik, az nyugodtan átkapcsolhat a neki tetszõ mûsorra, a távirányító még a nézõ kezében van, hát használja!!
Az írása tanácsnak nem rossz, de felesleges elmondania mi volt a képernyõn, hiszen ezt aki látta, már alkotott róla véleményt. Aki nem látta, és nem is érdekli, azt ezután sem fogja, hát akkor minek stresszelni, akinek meg esetleg bogarat ültetett irományával a fülébe, az ezután fogja nézni a sorozatot. Így én csak köszönetem szeretném kifejezni, hogy növeli a Xena rajongók táborát!

Maradok tisztelettel: Taddeus, az Olvasó !!

UI: Xena amúgy valóban leszbikus harcosnõt alakított a sorozatban, ezt az alkotók (ill. Lucy Lawless, maga Xena) árulták el sokadik unszolásra, egy interjúban!!!! Errõl éveken át folyt a vita a rajongók és az alkotók között, és végül fény derült az igazságra. Errõl is nagyon sok lap szól, SUBTEXT-nek hívják az ezzel kapcsolatos vizsgálódást, nyugodtan nézzen utána!
Amúgy meg bármirõl lehet negatív kritikát írni, de akkor is foglalkoztunk vele, nemde? Errõl szól ez a dolog!
Taddeus
2004-06-29 00:15: Válasz: Pokolba a kultúrával, júni 21.
Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!
Kultúra Filmek Válasz: Pokolba a kultúrával, júni 21.Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow FórumContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player