Programajánló
Március 2021
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ebben a hónapban
A témakörből


Dagad a Zuschlag-ügy
BOTKA! NB I-ET AKARUNK!
Polgármesterek lennének
Orbán vs. Debreceni
Öngól
MEGHÍVÓ 2006. MÁRCIUS 04.
Meghívó
Utolsó 7 beszólás


Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Szeged problémái
Magántanár
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Pick Szeged 2011 nyártól
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Jelenlévők
Belépettek:
Friss témák
Szeged
Pick Szeged 2011 nyártól
Universitas
Magántanár
Szeged még
Szeged problémái
Aki rátalál Szeged Nagy e-Könyvére...
Pick Sz. Kézilabda
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
J
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
2015-VB-Katar-Tippverseny
2014-Dánia-EB-Tippverseny
Tipp - 2013 VB Espana
Játi és Winetu nagy beszégetése a világról
Pick Szeged 2009 nyártól
2012-Férfi EB Tippverseny
2011.Jún. ANKÉT-szurkolói kérdések
Iranyito
PickFun
A PickFunok hivatalos fóruma
Sz. Beton Vizilabda
Szeged Beton vízilabda fórum
SzTE-Szedeák
Négy között az SZTE-SZEDEÁK
Sport még
A Loki 2009 BL mérkőzései
Politika még
Orbán Viktor teljhatalomra készül
Gazdaság
KSH: tovább csökkentek a reálbérek
Ami a többibe nem fér
Kétségbeesett anyuka
Néhány további témakör
Közlekedés: Önerős
Kultúra: Zene
Kultúra: Számítógép
Kultúra: Események
Kultúra: Újságok
Kultúra: Kultúra még
Jól-lét: Intim zóna
Jól-lét: Orvoslás
Privát: Pick Szeged zárt fórum
Privát: Információ
FÓRUM FÓRUM

Kezdőoldal | Szálkövetett nézet | Súgó
Keresés:
Aktív témák az utolsó
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra teheti - a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra teheti
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Politika Politikusok A szegedi politikusok
|< Kezdő < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >|
Szerző Hozzászólás
Derzett
Dovi, a fajelmélet még lóugrásokban is ezer kilóméternyire van a szociológiától, de az osztály-elmélettől is.

A példa francia, de mindenhol egyformák ebből a szempontból az emberek. Magyarországon is létezik ez a jelenség, már ki is alakult, most erősödik. Sőt: korábban az urbánus-vidék ellentét is hasonló alapokon nyugvott, de nem ismerték fel. A két oldal nem értette meg egymást, pedig magyarul beszéltek.

Ma nem veszed észre, hányszor elbeszél egymás mellett a két "tábor" két tagja? Néha mi is. Nem is értjük, mit akar a másik, pedig beleképzelve magam a helyzetedbe, nagyon is jogosnak tűnik, amit mondasz. Csakhogy azzal nem tudok azonosulni. KÖzben az általad kedvelt Heti Hetes sztárjai engem hidegen hagynak, nem is nagyon tudok nevetni azon, amit mondanak. Közben balos barátaim imádják a gúnyos humort, amit ott hallanak. Ez van. Vagy nekem lelki igényem van arra, hogy néha elmenjek templomba. Sok baloldalinak is, de nem jellemző rájuk. Ennyi.

Ezek a különbségek tesznek valakit jobb, v. baloldalivá (ideális esetben, ha nem csak meggazdagodni akar). Ezt tükrözné vissza egy jobb v. baloldali TV vagy rádió adó is. Mindenki igazolva láthatná ott, hogy az ő értékei másokban is megvannak. Aki ma huszonéves idióta, az 3 valóság show-t nézhet. Aki baloldali műsort, az naponta nézheti Juszt Lászlót. Aki jobboldali annak napi 1-2 óra műsor jut, jó esetben.

De Dovi, ha nekem nem adsz igazat, akkor is tény: 12 éve mindig elégedetlen hol az egyik, hol a másik tábor a közpénzből eltartott TV-vel. Az nem megoldás, hogy betemetjük az árkot. Nem ez a lényeg. A különbségek akkor is megmaradnak. Ha bezársz egy terembe 100 kutyát és 100 macskát, attól nem lesznek barátok. Sőt.

A tűzijáték kapcsán, a neten megnéztem, mennyibe került a washington-i tűzijáték, ami egy másik topic-ban felvetődött. Íme:
"The fireworks cost about $250,000. The fireworks operator happened to be a $2,000 Bush donor"

Szóval nincs új a Nap alatt! Korrupcóban már utólértük az USA-t is. :-))))))
Derzett
2002-09-30 14:24 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Dovi

Kedves Derzett!

Attól, hogy nemzetközi példát is tudsz említeni, még egyáltalán nem biztos, hogy igazad is van. Lehet, hogy a családi háttér - és itt lehet szerepe a politikai beállítottságnak - elindít valamilyen irányba valakit, de az, hogy egy oldalhoz köthető egyének érdeklődési körét - úgy kompletten - meg lehetne határozni... Nos ettől a gondolattól égnek áll a hátamon a szőr. Innen már csak egy lépés a fajelmélet...
Üdv: Dovi
2002-09-30 13:56 (Előzmény: Derzett, 2002-09-30 13:49)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Derzett
Kedves Dovi!

Egy felvetésemre reagálva azt mondod: kikéred magadnak, ez butaság.

Nem az. Olvass szociológiát, jó kis tudomány. Eltérő társadalmi háttér = eltérő élmények, eltérő iskolázottság, eltérő érdeklődés, eltérő neveltetés, eltérő hobbi, eltérő célok, eltérő stílus, eltérő konfliktusok, eltérő fogyasztási szokások, eltérő politikai hitvallás. Eltérő pártpreferencia. Ilyen egyszerű. Aztán minél idősebb egy demokrácia, a sok apró különbség hihetetlen differenciákat hoz létre ember és ember között, hiába tagjai egy nemzetnek, egy közös történelemmel. Franciországban volt egy átfogó felmérés néhány éve, a legjobb szociológusok és politológusok végezték. Hajmeresztő eremény jött ki. A különbségek jelentkeztek pl. olyan szinten is, hogy ki milyen szerzőktől olvas könyveket, milyen a zenei ízlése, stb.

Nem én találtam ki.
Derzett
2002-09-30 13:49 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
ataqam
Biztos azért,mert szegedi az egyik médiaguru-politikus.A TV-t meg kellett volna régen oldani,a mi adónkból is összejön talán annyi,hogy ne a Kende meg a MedgyeSSy-neveltlány produkcióit nézzük.
ataqam
2002-09-30 13:28 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Dovi

Ha megengeditek, akkor nem egyenként válaszolgatok, hiszen úgyis egy témáról beszélünk mindannyian. Hogy miért épp ebben a topicban, az számomra rejtély, de zavarni sem zavar.

Nos, én teljesen egyetértek Zenittel abban, hogy a TV-nél is emberek dolgoznak és részükről természetes, hogy próbálnak igazodni. A kérdés mindössze az, hogy mihez? Ugyani ha a kenyéradó gazda azt várja el, hogy mondjuk a két forduló között, vagy a szavazás estéjén is azt a politikai érdeket kell képviselni, akkor ahhoz, de ha inkább egy valós eredményeket bemutató, jogos kritikának hangot adó TV-t akar, akkor ahhoz. A kérdés az, hogy van-e önmérséklet?

Mikor ez a téma előkerül én mindig elszórakozom azon, hogy egyáltalán van olyan, aki ezt az elmúlt négy év tekintetében egyáltalán komolyan veszi. Hiszen ha emlékezünk, akkor eszünkbe jut, hogy 1998-ban az MSZP több szavazatot kapott, mint a kormánypártok, mégis a választási matematika miatt nem ők irányítottak. Ezt tudomásul is vették. A jelenlegi ellenzék – hasonló cipőben – TV-t követel magának. Furcsa számomra ez a hirtelen jött igény, még furcsábbak az érvnek látszó mondatok, melyek az igényt próbálják megalapozottnak feltüntetni.

Más aspektus az, hogy a két politikai oldalnak – mely azért még koránt sem teljes – más lenne az érdeklődési köre. Tessék mondani miféle csacskaság ez? Én kikérem magamnak, hogy bárki pártállásomhoz képest arra próbáljon következtetni, hogy mi tartozik az érdeklődési körömbe! Ez ugyanolyan butaság, mint hogy a nemzeti érzéseket igyekszik kisajátítani magának az egyik oldal. Ez felháborít, és ugyanakkor elképeszt. Honnan veszi magának erre a bátorságot?

Megint más tekintetben érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy hová vezet ez… Még jobban mélyíti az egyébként inkább temetni való árkokat a társadalomban. Tessék már észhez térni! Tessék észrevenni, hogy ami készül az hová vezet! Régebben írtam arról, hogy Orbán ezt az igényt mint nyilvánvalóan nem teljesülőt dobta be a köztudatba, azért, hogy a támogatói úgy érezzék elvettek tőlük valamit és ez életben tartsa aktivitásukat. Nem reagáltatok rá semmit, pedig érdemes lett volna egy kicsit jobban körüljárnunk a kérdést.

Tessék már egy kicsit észhez térni! Mai DM-ben mit is nyilatkozik Orbán: „Ilyen háttérrel csak mi hibázhatjuk el a hadjáratot,…” Mi a fene van? Hát egy értelmes ember sincs, aki látná mi folyik?
Üdv: Dovi
2002-09-30 12:30 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Derzett
Kedves x.2002!

Az egyes politikai és világnézeteket - jobb híján - a közéletben politikai pártok képviselik. Vannak persze egyesületek, alapítványok, egyházak, stb. is, nyilván majd őket is be kell vonni valahogyan, de én speciel egyre kevésbé hiszek az ő függetlenségükben. Nyilván a TV-k esetében azok a pártok fogják megmondani, hogy mire költhet a jobb-, vagy baloldali TV, amelyek a választók akaratából a legerősebben képviselhetik az emberek érdekeit. Azaz: a baloldalon az MSZP, SZDSZ, Centrum, Munkáspárt, MSZDP, stb., a jobboldalon a Fidesz-MPP, MDF, MIÉP, stb.

Tehát a válaszom: igen. A választók akaratából ezen személyek vannak felhatalmazva arra, hogy a jobboldali érzületűek nevében 2006-ig politizáljanak, és így a média kérdésében is döntsenek. Nehogy már az MSZP szabja meg, mi jó a jobboldalnak!

Elismerem: elég rossz ez a rendszer, nem is igazságos teljesen, de sajnos jobbat nem ismerek. A mostani állapot így vagy úgy elég rossz. Végül is arról van szó, hogy 3-5 millió ember mindig elégedetlen, mert az adójából eltartott TV-t nem szereti nézni. Ki ezért, ki azért. Ezt MINDENKÉPPEN orvosolni kell, nem lehet ekkora elégedetlenséget szó nélkül hagyni.

* * * * *

Toryk és wighek csak példák voltak, mint ahogyan Nagy-Britannia is. Ott egyébként a legnagyobb lapok pont konzervatív lapok, és maga a BBC sem a baloldaliság szócsöve, mint itthon a köz TV, mióta kormányváltás volt. (Elismerem: itthon az újságírók többségének gerinctelensége az oka annak, hogy hol ide, hol oda állnak át, féltve a bőrüket, ahelyett, hogy a becsületüket és szakmai nívójukat féltenék...)
Derzett
2002-09-30 09:38 (Előzmény: x.2002, 2002-09-30 08:11)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
x.2002
A televízió egy gazdasági társaság, amelynek bevételeit a költségvetés fedezi és fogja fedezni. Tehát működéséről formalizált, normatív módon kell dönteni. A döntéshozó szervet egzakt módon kell meghatározni, tehát ki kell jelölni azokat a szervezeteket is, amelyek részt vesznek a döntésben. Kik lesznek ezek? Pártok? Akkor megint politikai döntések születnek. Egyesületek? Alapítványok? Ki dönti el, hogy melyikek, miért pont azok? Melyik jobboldali? Amelyik annak vallja magát? Vagy amelyikről Orbán, Makovecz, Csurka... azt mondja? És ki mondja meg Szegeden? Döntsön népszavazás? Arra el fognak menni a fizetett provokátor ) balsik is. Ez az a probléma, amelyikre nem látom a reális megoldást. Abban egyetértek, hogy a jobboldali, konzervatív gondolkodás nem nevezhető értéktelennek, érdektelennek. Magam is szívesen olvasom a Demokratát és a H. Választ. Ugyanúgy kiszűröm belőlük a propaganda tartalmat, mint a 168 órából vagy MaNcsból. Aztán egész élvezhetők.
x.2002
2002-09-30 08:11 (Előzmény: Derzett, 2002-09-29 23:16)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
ataqam
Nem is történne meg náluk olyasmi,mint itthon,hogy olyan nagyságú színdarabírótól semmit nem mutatnak be,mint Csurka.A politikai nézeteitől függetlenül a művei jobbak ám,mint Göncz papuséi!Ha nem lenne teljes zsarnokság alatt a TV és színház-legalább a 80-as évekbeli
vígjátékait megismételnék,de nálunk ez nem megy a
szervezett bűnözésszerű akadályozások miatt.Vagy
miért nem megy ?
ataqam
2002-09-30 07:16 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
sb
A whig-ek a 20. század elején gyakorlatilag az örök politikai vadászmezőkre távoztak a brit parlamentből. Lehet azért, mert mindig a krikettről beszéltek. :-)
A példa azért aranyos, mert pont Britanniában nincs külön tory és munkáspárti (és libdem) tévé.
sb
sb
2002-09-30 05:46 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Derzett
Kedves x.2002!

Nem, nem lóg senkinek a keze a bilibe. De ha komolyan elgondolkodsz, Te is rájössz: bizonyos dolgok nagyon érdekelnek egy jobboldalit, ami viszont halálra untatnak egy átlag baloldalit. És fordítva. Legalábbis általában léteznek ilyen témák - hát ezekre külön-külön fókuszálhatna két önállóan szerkesztett, két közszolgálati televízió, a saját íze szerinti műsorokat beválogatva. Biztosan több lenne az átfedés, mint a markáns különbség, de pont az a néhány órányi műsor tenné boldogabbá a jobbosokat, és a balosokat is.

Hogy aztán konkrétan mi menne az egyes adókon? Azt a szerkesztők és főszerkesztők el tudnák dönteni. Ki-ki hitvallása, lelki alkata szerint. Mert a jobb-, és baloldaliság nemcsak politikai kategória, hanem eltérő kulturális érdeklődést, stb. is magában hordozó kategória. Nem új találmány, lsd.: Nagy-Britannia. Más a beszédtéma két tory és két wigh közt. Ez nem alá-fölé rendeltség persze. Egyszerűen más érdekli őket: egyiket a lóverseny, a másikat a krikett. Magyarországon is létezik ilyesmi.
Derzett
2002-09-29 23:16 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
|< Kezdő < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >|
Politika Politikusok A szegedi politikusokWebradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow FórumContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player